ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πριν σχεδόν 2 χρόνια υιοθέτησα πρώτη φορά ένα σκυλάκi Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου - Ανακοινώσεις
Πόπη Παντούλη , Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2012

Ήσουν κουταβάκι 2 μηνών, πανέμορφο, γλυκό και πανέξυπνο. Από την πρώτη στιγμή που σε κράτησα στην παλάμη μου –γιατί τόσο ήσουν, όσο η παλάμη μου- ένιωσα μια βαθιά συγκίνηση. Σε κοίταζα που με μύριζες, που προσπαθούσες να με γνωρίσεις και ένιωσα απίστευτη χαρά, αλλά και το αίσθημα της ευθύνης για σένα, που ήσουν τόσο μικρό και εύθραυστο πλασματάκι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά θα ήμουν εγώ υπεύθυνη για σένα. Υπεύθυνη για να σε ταΐζω όπως και όταν πρέπει, για να έχεις ένα χώρο προστατευμένο να ζεις και να κοιμάσαι, για να ασχολούμαι μαζί σου και να σε εκπαιδεύω, γιατί έτσι θα νιώθεις ευτυχισμένο και μέλος μιας αγέλης, όπως ορίζει η φύση σου.

Έχοντας σκεφτεί λοιπόν όλα αυτά, σε πήρα στο σπίτι μου. Σου αγόρασα όλα τα καλούδια. Τις πρώτες μέρες ήταν όλα τέλεια! Ήθελα να είμαι συνέχεια μαζί σου και να παίζουμε, να σε κοιτάζω να κοιμάσαι και να σε μαθαίνω να «τα κάνεις» στην πάνα σου. Το κρεβατάκι σου το είχα βάλει δίπλα στο δικό μου και το βράδυ είχα το χέρι μου μονίμως πάνω σου για να ξέρεις ότι είμαι εκεί και να με συνηθίζεις.

Και το κατάφερα! Με έμαθες. Με αναγνώρισες σαν αφεντικό σου. ¶ρχισες να με έχεις ανάγκη και όταν ήμουν σπίτι με ακολουθούσες συνεχώς από πίσω! Φοβερό αίσθημα ήταν!

Και τότε, άρχισα σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι δεν είσαι ένα παιχνίδι, ένα όμορφο στολίδι στο σπίτι μου. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό ήρθε η πίεση. Τα «έκανες» παντού μες στο σπίτι και όλοι σου φώναζαν. Εγώ προσπαθούσα να τους καθησυχάσω, αλλά η ίδια ένιωθα αναστατωμένη. Μου έλειψαν οι βόλτες με τους φίλους μου, αλλά δε μπορούσα να σε αφήσω. Στον ελεύθερο χρόνο μου έπρεπε να ασχολούμαι μαζί σου, να σε εκπαιδεύω (πώς θα σταματούσες να μασάς και να καταστρέφεις όλη την ώρα τις παντόφλες μου;). Το σκέφτηκα τότε.. Μήπως ήταν λάθος που σε πήρα.. Μήπως δεν ήμουν έτοιμη με τόσες επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις. Ήσουν μεγάλη ευθύνη τελικά..

Όμως, κάθε βράδυ που γύριζα σπίτι εσύ πάντα με υποδεχόσουν με την ίδια χαρά και αφοσίωση. Μεγάλωνες και ήσουν όμορφος πολύ! Δε μπορούσα να σε αφήσω. Είχα δεσμευτεί απέναντί σου. Απολάμβανα λοιπόν τα παιχνίδια μας και έκανα υπομονή με τα θέματα εκπαίδευσης. Μήνες..

Αλλά όσο περνούσε ο καιρός κι εσύ μεγάλωνες και ωρίμαζες, η σχέση μας έγινε πολύ πιο εύκολη. Μα έγινε και πιο στενή, πιο εξαρτημένη. Τώρα χαίρομαι συνέχεια τα παιχνίδια και τις βόλτες μαζί σου, τρελαίνομαι που ξαπλώνεις πάντα δίπλα μου στον καναπέ για να νιώθεις την επαφή μου, με αγαπάς και μου κάνεις χαρές ακόμα κι όταν δε σου δίνω όση σημασία πρέπει. Μου λείπεις όταν έχω ώρες να σε δω, η επαφή μαζί σου με ηρεμεί και μου χαρίζει πολλά χαμόγελα. Τώρα ξέρω ότι μου έχεις αλλάξει την καθημερινότητα. ¶ξιζε τον κόπο όλη η υπομονή και η δουλειά μαζί σου. Μόνο αυτά μου ζήτησες και με αντάμειψες με πολύ περισσότερα. Είσαι μέλος της οικογένειάς μου, πιστός μου φίλος, αγαπημένος, λατρεμένη ευθύνη!

Πόπη Παντούλη,
Μέλος της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου
... (0 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 337 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58157366
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.