ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Επιστολή του Αντιπυρηνικού Παρατηρητήριου Μεσογείου Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Πυρηνικά
Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου , Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2006

Ρόδος  22-2-2006

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη
Βασ. Σοφίας 5 - Αθήνα

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,

Επιθυμούμε πρώτα απ΄ όλα να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας  και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο σας. Το γεγονός οτι ως Δήμαρχος της Αθήνας συμμετείχατε στην Παγκόσμια Κίνηση «Mayors for Peace», αποτελεί ασφαλώς ένα θετικό μήνυμα και δημιουργεί προσδοκίες για νέες πρωτοβουλίες, τις οποίες ευελπιστούμε να λάβετε κατά τη διάρκεια της θητείας σας, στην κατεύθυνση της εξάλειψης της πυρηνικής απειλής.

Τις πρωτοβουλίες αυτές τις θεωρούμε και αναγκαίες και επείγουσες, καθώς  το τελευταίο διάστημα αυξάνουν κατακόρυφα οι κίνδυνοι στην περιοχή μας. Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα τεταμένη και τα «πολεμικά» ανακοινωθέντα ένθεν κακείθεν με αφορμή τις προθέσεις του Ιράν για την ανάπτυξη πυρηνικών, δεν προοιωνίζονται  εξομάλυνση της κρίσης.  Οι μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε αδυναμία να πείσουν για τις καλές προθέσεις τους, αφού οι ίδιες δεν έχουν κάνει τίποτε στην κατεύθυνση της μείωσης του πυρηνικού τους οπλοστασίου. Γι αυτό και οι παρεμβάσεις τους αντικειμενικά είναι μειωμένης αξιοπιστίας. Αλλά και η κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία, όπως και οι πρόσφατες εξαγγελίες του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας για ανάπτυξη πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία ισχύος 5000 megawatt μέχρι το 2015, θέτουν την Ελλάδα κυριολεκτικά μέσα σε ένα πυρηνικό κλοιό και εύλογα δημιουργούν έντονη ανησυχία στους πολίτες της χώρας.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, είναι μία νέα Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και λειτουργεί εδώ και ένα περίπου χρόνο, με έδρα τη Ρόδο.

Σκοποί του Παρατηρητηρίου είναι:

- Η  παρακολούθηση, δημοσιοποίηση και προβολή  των εξελίξεων στα θέματα των πυρηνικών όπλων, των πυρηνικών αντιδραστήρων ισχύος και γενικότερα της πυρηνικής  βιομηχανικής δραστηριότητας, που συνιστούν απειλή για τη Ζωή,  την Ειρήνη  και το Περιβάλλον.

- Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Πολιτών για την απαλλαγή  της Μεσογείου και όλης της Ανθρωπότητας από την πυρηνική απειλή.

- Η προώθηση των ανανεώσιμων και φιλικών προς  το Περιβάλλον Πηγών Ενέργειας και η θέσπιση μέτρων για την εξοικονόμηση Ενέργειας και τη  διαμόρφωση νέων καταναλωτικών προτύπων.Και γενικότερα,

- Η προστασία των ύψιστων αγαθών της Ζωής, της Ειρήνης,  του Περιβάλλοντος και της οικολογικής ισορροπίας στον Πλανήτη στα πλαίσια σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και της διασφάλισης ποιοτικών συνθηκών ζωής τόσο των σημερινών όσο και των μελλοντικών γενεών.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου, δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να ζητά από την Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην αποτροπή εγκατάστασης νέων αντιδραστήρων στην περιοχή και στον πυρηνικό αφοπλισμό. Η Ελλάδα, ως χώρα που δεν έχει στην κατοχή της -εξ όσων γνωρίζουμε- πυρηνικά όπλα και έχει προ πολλού απορρίψει το ενδεχόμενο εγκατάστασης πυρηνικών αντιδραστήρων στο έδαφός της, μπορεί και πρέπει να τεθεί επικεφαλής διεθνούς εκστρατείας για την απόκρουση της πυρηνικής απειλής. Συμμάχους μπορεί να βρεί πολλές χώρες εντός και εκτός  της ΕΕ. Μία τέτοια πρωτοβουλία όχι μόνο θα συμβάλει στον αγώνα για την Προστασία των ύψιστων αγαθών της Ζωής , του Περιβάλλοντος, της Ειρήνης, αλλά και θα αναβαθμίσει τη διεθνή θέση και το κύρος της χώρας. Είναι μία κίνηση χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό και πολιτικό κόστος, αντίθετα, με  πολλαπλά και σε όλα τα επίπεδα οφέλη. Η Ελλάδα, Φάρος Πολιτισμού και Γενέτειρα των ιδεών της Δημοκρατίας τα αρχαία χρόνια, μπορεί και πρέπει να εκπέμψει ένα νέο μεγάλο σήμα σε ολόκληρο τον Πλανήτη που κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε.

Με τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης και σημαντικών φορέων της περιοχής, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα. Μεταξύ των άλλων το Μάϊο του 2005 οργανώσαμε Διεθνή Συνάντηση για την αποτροπή εγκατάστασης νέων πυρηνικών αντιδραστήρων, με τη συμμετοχή επιστημόνων και οργανώσεων από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Ετοιμαζόμαστε φέτος -20 χρόνια από την καταστροφή του Τσερνομπίλ- για τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου, που θα διεξαχθεί 8-14 Μαϊου 2006. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, θα περιλαμβάνει  πολλές εκδηλώσεις: διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών και μια μεγάλη ειρηνική διαδήλωση στις 13 Μαϊου, στην οποία φιλοδοξούμε να έχουν συμμετοχή πολλές ξένες αντιπροσωπείες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών της Ρόδου καθώς και το συντονισμό δράσης των αντιπυρηνικών δυνάμεων.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μαϊου  ένα Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε σε ένα Κόσμο χωρίς πυρηνικά»  και με τη συμμετοχή πολλών διεθνών προσωπικοτήτων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις και  να κηρύξετε την έναρξη του Διεθνούς Συμποσίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση

Θανάσης Αναπολιτάνος
Συντονιστής Α.Π.Μ

Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου
Ταχ. Δνση: ΤΕΕ-Τμ Δωδ/σου 
Μητροπόλεως 4 Ρόδος 85100
Τηλ: 2241035656
Φαξ: 2241022462
Κιν:  6936656947
e-mail:
ellipar@otenet.gr

... (0 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 69 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58155032
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.