ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 11 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Σκοποί και Μέσα της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου ( Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αριστείδης Π. , Τετάρτη, 01 Σεπτέμβριος 2004

Σκοποί και Μέσα της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου (Από το Καταστατικό)

ΣΚΟΠΟΙ

α. Η μελέτη, η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, μέσω και της συνεργασίας με τους περιβαλλοντικούς, επιστημονικούς και κοινωνικο-πολιτιστικούς φορείς του νησιού, της Ελλάδος και των άλλων Κρατών.

β. Η ανάληψη δράσεων που θα έχουν ως στόχο τους την υιοθέτηση φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών και τακτικών περιβαλλοντικής διαχείρισης, τη χρήση “πράσινων” τεχνολογιών και την εφαρμογή δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

γ. Η στήριξη και η διοργάνωση δράσεων διάχυσης της επιστημονικής γνώσης και της τεχνογνωσίας στους άμεσα ενδιαφερόμενους, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον.

δ. Η στήριξη και η διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με στόχο την αλλαγή των στάσεων και των συμπεριφορών απέναντι στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον και τη διαμόρφωση ευαισθητοποιημένων ενεργών πολιτών, ικανών να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων στον οικείο τομέα.

ε. Η άσκηση πίεσης προς τις δημόσιες, δημοτικές και άλλες αρχές με κάθε νόμιμο μέσον (συμπεριλαμβανόμενων και δικαστικών) για σεβασμό του περιβάλλοντος, αστικού ή μη.

ΜΕΣΑ

Για την επίτευξη των σκοπών του το σωματείο μπορεί να :

• Προωθεί, οργανώνει και συμμετέχει σε δραστηριότητες που αφορούν τη διάδοση των σκοπών του (σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις εργασίας, ομάδες εθελοντικής δράσης, συμπόσια, εκδηλώσεις δημοσιοποίησης των δράσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, περιβαλλοντικά και κοινωνικά φεστιβάλ, εκστρατείες ευαισθητοποίησης κ.α.).

• Συμμετέχει ή διοργανώνει εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα και εκστρατείες περιβαλλοντικής ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, στα πλαίσια της τυπικής, άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης.

• Πραγματοποιεί ή συμμετέχει σε εκδόσεις κάθε είδους που αφορούν τη διάδοση των σκοπών του (περιοδικές εκδόσεις, εφημερίδες, επιστημονικές επιθεωρήσεις, βιβλία, φυλλάδια, αφίσες, εκπαιδευτικό υλικό, ενημερωτικά φυλλάδια, κ.α.).

• Συμμετέχει σε δίκτυα επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου και χρησιμοποιεί εφαρμογές τηλεματικής για οργανωτικές λειτουργίες (έκτακτες ψηφοφορίες ανάμεσα στα μέλη, επικοινωνία μελών Δ.Σ.) για να προωθεί την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μελών του.

• Προωθεί τη σχετική με τους σκοπούς του επιστημονική και παραγωγή και έρευνα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οργανώνει και συντονίζει ερευνητικές δραστηριότητες συνεργαζόμενο με επιστημονικούς-ερευνητικούς φορείς, όταν αυτό είναι αναγκαίο.

• Προωθεί και οργανώνει την παραγωγή οπτικοακουστικού και ψηφιακού υλικού (cd-roms, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, κινηματογραφικές ταινίες, βίντεο, κ.α.).

• Προωθεί συνεργαζόμενο με κρατικούς και μη φορείς, ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης νέων ανέργων στους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που χαρακτηρίζονται από την φιλοπεριβαλλοντική τους διάσταση και την οικολογική τους διαχείριση.

• Συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την υποστήριξη και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στους σκοπούς του.

• Οργανώνει βιβλιοθήκη, τράπεζα τεκμηρίωσης, ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και επιστημονικό αρχείο επί των θεμάτων που σχετίζονται με τους στόχους του.

• Οργανώνει και συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικών οικονομικών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

• Οργανώνει ή συμμετέχει σε επιστημονικού χαρακτήρα δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που σχετίζονται με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικο-πολιτιστικά ζητήματα.

• Οργανώνει αρχείο μελών και υποστηρικτών με τη σύμφωνη γνώμη τους.

• Οργανώνει γραφεία ή εντευκτήρια για την διευκόλυνση της επικοινωνίας  των μελών.

• Προβαίνει στην ανάληψη δράσεων δημόσιου χαρακτήρα που συμβαδίζουν με τους σκοπούς του (εκδρομές, διαλέξεις, συνεστιάσεις κλπ.)

• Επίσης προωθεί κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα που εξυπηρετεί τις δραστηριότητες και τους σκοπούς του.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 23 Νοέμβριος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 98 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58263367
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.