ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Έκκληση για τον Σιναν Μποζκούρτ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Επιτροπή Φορέων και Οργανώσεων , Τετάρτη, 03 Νοέμβριος 2004

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΗ
Της Επιτροπής Φορέων και Οργανώσεων για την απελευθέρωση και μη έκδοση του Σιναν Μποζκούρτ

Όπως είναι γνωστό, την 22-10-2004, εκδόθηκε από το Έ  Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  η απόφαση με την οποία δίνεται γνωμοδότηση υπέρ της έκδοσης του γνωστού Κούρδου αγωνιστή  Σινάν Μποζκούρτ (Ταϊλαν) στη Γερμανία, προκειμένου  να του ασκηθεί δίωξη για δύο απόπειρες εμπρησμών κατά τουρκικών τραπεζών στη  Γερμανία το έτος 1995 (για τις οποίες είχε συλληφθεί στο παρελθόν και αφέθηκε ελεύθερος επειδή  δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βαρος του και μάλιστα το γερμανικό δημόσιο υποχρεώθηκε να τον αποζημιώσει, ενώ τώρα η Γερμανία τον ζητά ως ύποπτου!), ενώ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για τα  δύο άλλα αδικήματα για τα οποία εζητείτο. Κατόπιν αυτού, η υπόθεση της έκδοσής του, σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικαινομίας, θα τεθεί υπόψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος θα λάβει και τη σχετική απόφαση.

Σε περίπτωση έκδοσης του αγωνιστή Σινάν Μποζκούρτ (Ταϊλάν) στη Γερμανία, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, δεδομένου  ότι όπως προέκυψε από τη δικογραφία και τη σχετική συζήτηση στο Δικαστήριο, η αίτηση των γερμανικών αρχών είναι σαφώς προσχηματική, ώστε να διωχθεί για τις προοδευτικές ιδέες του και τη δράση του υπέρ της  ελευθερίας, κατά του ανελεύθερου και αντιδημοκρατικού κατεστώτος της Τουρκίας. Ακόμη περισσότερο, υπάρχει ο φόβος περαιτέρω έκδοσης του από τη Γερμανία  στην ίδια την Τουρκία, όπου είναι βέβαιο ότι θα υποστεί βασανιστήρια και σκληρές διώξεις από το τουρκικό καθεστώς.

Είναι φανερό ότι η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα αυταρχισμού που καλλιεργεί η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης, για την οικοδόμηση ενός αντιδημοκρατικού θεσμικού πλαισίου, υλοποιώντας και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ευρωτρομονόμος, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κλπ.) και γενικότερα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με στόχο την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος. Στα πλαίσια αυτά, διώκονται και αγωνιστές της ελευθερίας, όπως ο Σινάν Μποζκούρτ.

Ήδη, δεκάδες βουλευτές και ευρωβουλευτές διαφόρων ελληνικών κομμάτων, εκατοντάδες συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις, επιστημονικές ενώσεις και φορείς συμπαραστέκονται στον διωκόμενο αγωνιστή της ελευθερίας και ζητούν να μην εκδοθεί στη Γερμανία.

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη, σε αυτή την κρίσιμη φάση στην οποία εισέρχεται η υπόθεσή του, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι επιστημονικοί και μαζικοί φορείς οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες, αλλά και οι απλοί άνθρωποι του λαού μας, οι εργαζόμενοι και οι νέοι, να εκδηλώσουν πιο αποφασιστικά τη  συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας γύρω από τον αγωνιστή Σινάν Μποζκούρτ (Ταϊλάν) και να αποτραπεί η έκδοσή του.

Η Επιτροπή μας, αποφάσισε να παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 3-11-04 ώρα 12.30 στη μεγάλη αίθουσα του Δ.Σ.Α (Ακαδημίας 60), όπου θα ανακοινώθει και το άμεσο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων της, την Παρασκευή στις  5-11-2004 ώρα 10:00 π.μ.διάβημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης, συνκέντρωσή και πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας στις 9 -11-2004 ώρα 6 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ κ.λ.π)

Είμαστε βεβαίοι για την ανταπόκρισή σας.

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 36 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57603134
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.