ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Επιτροπή Αγ. Αποστόλων Παρασκευή 09 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Επιτροπή Αγ. Αποστόλων , Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2004

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
Τηλ.: 2821042774, 2821059510. FAX: 2821049018. E-mail: ecohania@otenet.gr
Δνση: Τ.Θ. 215 - Χανιά 731.00

Χανιά 8/1/2004

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Καλυβίων

Η Επιτροπή Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων Χανίων συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Δήμου Καλυβίων που υπερασπίζονται την παραλία τους, τον αέρα τους, το χώμα τους από τις αρπακτικές διαθέσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Εδώ και πέντε περίπου χρόνια υλοποιείται από την παρούσα κυβέρνηση ένα πρωτοφανές στην αγριότητα και στην ωμότητά του σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες επενδυτές, με πρόσχημα κάποια κέρδη για το δημόσιο ταμείο. Παίζεται ένα τεράστιο παιχνίδι δισεκατομμυρίων, με στόχο την κερδοσκοπική εκμετάλλευση όχι μόνο των υπαρχόντων κατασκευών-πρώην περιουσιακών στοιχείων του Ε.Ο.Τ. -που εν μία νυκτί χαρίστηκαν με απόφαση της Βουλής στην Ανώνυμη Εταιρεία "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα"- αλλά και παραλιών, βουνών, δασών, λιμνών, σπηλαίων, ιστορικών μνημείων, εκτάσεων γής που χρόνια τώρα τα χρησιμοποιεί ο ελληνικός λαός και τα "αξιοποιεί" για τη δική του αναψυχή. Συχνά πρόκειται για περιοχές χαρακτηρισμένες ως "ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους" ή δασικές, ή αρχαιολογικές ή υποψήφιες για να κηρυχτούν αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π. που, υποτίθεται, θα έπρεπε να προστατεύονται.

Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία τους, αν δεν αγωνιστούμε εμείς οι απλοί πολίτες. Κι αυτό γιατί έχουμε μια κυβέρνηση ταγμένη κυριολεκτικά στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου, διαπλεκόμενη με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που έχει, επιπλέον, τη δυνατότητα να περνά όποιους νόμους θέλει στη βουλή, με τη συμπαράσταση ή τουλάχιστον την ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακόμα, με τη διαφθορά του κρατικού μηχανισμού -δείγματα της οποίας αποκαλύπτονται καθημερινά- καταπατούνται συνεχώς νόμοι, προστατευτικές διατάξεις και διαδικασίες, έτσι ώστε οι "γραμμές αιγιαλού" να μετακινούνται ή να εξαφανίζονται κατά βούλησιν, να χτίζονται μεγαθήρια χωρίς οικοδομική άδεια, να κλείνονται παραλίες κ.α. πολλά.

Στην περιοχή σας τσιμεντοποιείται και απειλείται με απαγόρευση δημόσιας πρόσβασης η παραλία του Λαγονησιού. Στα Χανιά αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε την τσιμεντοποίηση και τον αποκλεισμό μας από τα 580 στρέμματα της παραλιακής περιοχής των Αγ. Αποστόλων, Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στη Λακωνία και αλλού, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. ΄Ένα τεράστιο πωλητήριο έχουν βάλει τα ΕΤΑ πάνω στο χάρτη της Ελλάδας.

Οι μεγάλες αρρώστειες χρειάζονται και αποτελεσματικές θεραπείες. Μπροστά σ' αυτό το καρκίνωμα που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε να δράσουμε συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα, και μπορούμε να δράσουμε δυναμικά.

Ολες οι αντίστοιχες Επιτροπές πρέπει να κάνουμε συνδυασμένες επιθετικές κινήσεις. Δεν πρέπει να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη "δικιά μας" περιοχή, πιστεύοντας, ίσως, κάποιες υποσχέσεις υπουργών, που λένε ψέμματα και προσπαθούν να μας οδηγήσουν σε επανάπαυση και σε διάσπαση.

Οι κινητοποιήσεις που θα κάνουμε πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνουν και την κατάληψη των επίμαχων περιοχών. Αρχικά, είναι σκόπιμο να κάνουμε σύντομες, ολιγοήμερες, συμβολικές και σε όλες τις περιοχές κατά το δυνατόν καταλήψεις, σε μια κοινή ημέρα δράσης. Αργότερα, στις περιοχές όπου προωθούνται άμεσα διαδικασίες ξεπουλήματος, θα πρέπει να γίνουν καταλήψεις διαρκείας. Δεν περιφρονούμε και άλλα μέσα -δικαστικά κ.λ.π, που πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται παράλληλα. ΄Όμως, με την κατάσταση που περιγράψαμε, μόνο το ξεκάθαρο μήνυμα προς τους "επενδυτές"-ΕΤΑ πως δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, και προς την κυβέρνηση πως θα έχει βαρύτατο πολιτικό κόστος, θα τους υποχρεώσει να κάνουν πίσω.

Η νίκη θα εξαρτηθεί από τη δική μας αποφασιστικότητα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τα Χανιά,

Επιτροπή Φορέων Χανίων Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ
SPIRIDONAS76 , 2008-06-14 15:51:16
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 248 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56286725
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.