ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Επιτροπή Αγ. Αποστόλων Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Επιτροπή Αγ. Αποστόλων , Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2004

ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ!

Ως μία προσπάθεια εντυπωσιασμού και παρελκυστικής τακτικής θεωρούμε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη για τους Αγίους Αποστόλους, που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες.

Κι ο τελευταίος Χανιώτης όμως μπορεί να κατανοήσει ότι οι δηλώσεις αυτές του κ. υπουργού δεν περιλαμβάνουν καμμία δέσμευση, καμμία πρακτική ενέργεια, καμμία ανταπόκριση στο αίτημα των 10.000 Χανιωτών που έχουν υπογράψει ενάντια στο ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων, καμμία ικανοποίηση του αιτήματος της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Χανίων για παραχώρηση της περιοχής στους τοπικούς αυτούς φορείς. Είναι χαρακτηριστικό πως μιλάει μόνο για "πρόσβαση των Χανιωτών στις παραλίες των Αγ. Αποστόλων", χωρίς να λέει τίποτα για το τι πρόγραμματίζουν να κάνουν στο σύνολο της έκτασης.

Μιλάμε για "παρελκυστική τακτική", διότι κι ο τελευταίος Χανιώτης σήμερα κατανοεί ότι στην πράξη τον πετάνε έξω από τους Αγίους Αποστόλους, εάν οικοδομηθεί συνεδριακό κέντρο και ξενοδοχείο για 2.000 άτομα. Η παραλία ήδη σφύζει από κόσμο το καλοκαίρι. Το συνεδριακό κέντρο και το ξενοδοχείο θα προσθέσουν άλλα 2.000 άτομα καθημερινά μέσα στη θάλασσα αλλά και στην παραλία, ο δε χώρος πρασίνου θα περιοριστεί δραματικά από τις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου, του ξενοδοχείου και των επιπλέον χώρων στάθμευσης που θα απαιτήσουν. Και, βέβαια, επειδή, τρώγοντας έρχεται η όρεξη, ένα ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο δεν θα αρκούν, θα "χρειάζονται" και εστιατόρια, μαγαζιά με τουριστικά είδη, σούπερ μάρκετ και πάει λέγοντας. Και φυσικά, με 2.000 άτομα επιπλέον καθημερινά, και τα σκουπίδια θα είναι πολλαπλάσια, και η ποιότητα του νερού κολύμβησης χειρότερη κ.ο.κ.

Αυτά όλα τα έχουν σκεφτεί εδώ και χρόνια οι Χανιώτες, οι οποίοι αγωνίζονται για τη σωτηρία της περιοχής από το ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση. Γι' αυτό 10.000 Χανιώτες έχουν υπογράψει ενάντια σε αυτά τα σχέδια κι υπέρ της παραχώρησης της περιοχής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για τη φροντίδα και την καθαριότητα της περιοχής. Βέβαια, όσο οι Χανιώτες αγωνίζονταν γι' αυτά, ο κ. Χριστοδουλάκης διαφήμιζε στα Λονδίνα την περιοχή των Αγίων Αποστόλων ως ιδανική για πούλημα σε ιδιώτες "επενδυτές", όπως έγραψε ο τοπικός Τύπος.

"Οι καιροί ου μενετοί", πλέον, κ. Χριστοδουλάκη. Εάν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου δεν παραχωρηθεί η περιοχή στους Χανιώτες, τότε, με την εισαγωγή της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ στο Χρηματιστήριο, θα έχουμε συνεταίρους στην "αξιοποίηση" της περιοχής διάφορους ιδιώτες "επενδυτές", οι οποίοι κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για την ιστορική, φυσική, οικολογική αλλά και συναισθηματική αξία της περιοχής για τους Χανιώτες. Οι ιδιώτες "επενδυτές" ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα βγάλουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο. ("Πάρε τα λεφτά και τρέχα!").

Είναι όμως στο χέρι του κ. Χριστοδουλάκη, από τη θέση που είναι, του υπουργού Οικονομικών, να προσφέρει στους Χανιώτες την εξαίρεση της περιοχής από την ένταξη στο Χρηματιστήριο και την απόδοσή της στην τοπική κοινωνία. Το ερώτημα πλέον είναι: Θα ακούσει ο κ. Χριστοδουλάκης τη φωνή των 10.000 Χανιωτών που έχουν υπογράψει ενάντια στο ξεπούλημα, θα ικανοποιήσει το αίτημα της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Χανίων να τους παραχωρηθεί οριστικά η περιοχή;

Και είναι η ώρα οι πολίτες, οι φορείς των Χανίων, η Τοπική και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση των Χανίων να εντείνουν την κινητοποίησή τους με στόχο να μην ξεπουληθεί η περιοχή και να περάσει επιτέλους στα χέρια των Χανιωτών.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 24 Ιανουάριος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 57 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56170673
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.