ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΓΚΟΛΦ ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΙΑ... ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ , Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2004

Μακρύς Γιαλός, 15 Σεπτεμβρίου 2004

Κίνηση Δημοτών Μακρύ Γιαλού ενάντια στη παραχώρηση της έκτασης του Απηγανιά για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ.

ΓΚΟΛΦ ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΙΑ ...ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

Πέρασε ένας μήνας από την δημοσίευση του άρθρου- επιστολής μας, όπου εναντιωνόμαστε στη παραχώρηση της περιοχής Απηγανιά για την κατασκευή γκολφ και με την οποία θέταμε πληθώρα ερωτημάτων και ζητούσαμε σωρεία εξηγήσεων από τον κο Δήμαρχο Μακρύ Γιαλού και όχι, βέβαια, τον κο Γεώργιο Χατζάκη.

Καμία απάντηση. Καμία εξήγηση μέχρι σήμερα. Η συνήθης κουτοπόνηρη πρακτική. Θα το δούμε, …να κάνουμε μία επιτροπή, …να οργανώσουμε μία ενημερωτική συγκέντρωση με τη παρουσία των δικηγόρων κ.λ.π. Γιατί; Όπως είπε ο Δήμαρχος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του "γιατί περιμένουμε να υπογραφεί η παραχώρηση, να είμαστε σίγουροι ότι η έκταση βρίσκετε πλέον στη διάθεση του Ε.Ο.Τ. και τότε θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το γκολφ". Αυτοκρατορική ρωμαϊκή συμπεριφορά προς νεοκατακτημένες αγγλοσαξωνικές φυλές.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κε Αντιδήμαρχε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι …άντε γειά!

Φίλοι συνδημότες του Ορεινού, εσείς αυτά ακούσατε και καταλάβατε από τον κο Δήμαρχο στη συγκέντρωση που μας κάλεσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου σας ; Εκείνη η συγκέντρωση ήταν πράγματι καταλυτική για όλους. Ο κος Δήμαρχος δίχως πειθώ, κενός επιχειρημάτων, χωρίς απαντήσεις και σαφείς εξηγήσεις μας έκανε να νιώσουμε το δίκιο της προσπάθειά μας.

Δυστυχώς ο κος Δήμαρχος συνεχίζει να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο μέχρι σήμερα ελλείψει απαντήσεων, θέσεων και επιχειρημάτων και στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στις 26 Αυγούστου και στις δηλώσεις του στις 5 Σεπτεμβρίου σε εφημερίδα. Ο κος Δήμαρχος λέει μισόλογα, αναφέρει άλλα νούμερα, άλλες τοποθεσίες, θολώνει την εικόνα. Π.χ. στη ερώτηση που θα βρεθεί το νερό; Στις αρχές η απάντηση ήταν από μία –δύο γεωτρήσεις του Ορεινού, στο Ορεινό είπε από "τα ταπομένα 400-500 κυβικά μέτρα νερού ωριαίως μη πόσιμου με 600 περίπου χλώρια". Πρόκειται για τα νερά των Λιθινών; Στο ραδιόφωνο είπε πέντε λύσεις. Από τον Αδιάβατο, τη πηγή του Κουτσουρά, την γεώτρηση στο Δασάκι του Κουτσουρά, το βιολογικό καθαρισμό του Κουτσουρά και τέλος από τη θάλασσα με αφαλάτωση!

Ο κος Δήμαρχος χρησιμοποιεί ημερομηνίες που δεν ανταποκρίνονται στα αναφερόμενα γεγονότα, συσκοτίζει γεγονότα, διαστρεβλώνει το νόημα εγγράφων, μισά ψέματα, μισές αλήθειες! Π.χ. ο κος Δήμαρχος αναφέρεται στο μέγεθος της έκτασης συχνότατα. 700 στρέμματα! Δεν έχει , όμως, αναφέρει ΠΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!!! Που οριοθετούνται αυτά τα 700 στρέμματα μέσα στη έκταση των 5.000 στρεμμάτων ; Παραχωρείται όλη η έκταση από το Γυμνάσιο έως τις πρώτες ιδιωτικές περιουσίες και κάτω από το δρόμο Ιεράπετρας – Σητείας προς τη θάλασσα. Δεν μένει ούτε σπιθαμή παραλίας για μας! Ούτε περασιά δεν ζήτησε από τους γκόλφερς ο Δήμαρχος! Τα υπόλοιπα στρέμματα που απαιτούνται για να συμπληρωθούν τα 700 στρέμματα θα τα πάρουν από την έκταση πάνω από το δρόμο. Παράξενο ακούγεται! Ευδοκιμεί γκαζόν πάνω στη θάλασσα; Κανένα αλμυρίκι, άντε το πολύ και λίγο γιαλοράδικο. Βεβαίως! Kαι γκαζόν φυτρώνει και ξενοδοχείο 70.000 μ² τουλάχιστον , όπως προβλέπει ένας από τους 17 "προστατευτικούς" όρους της παραχώρησης !

Ο κος Δήμαρχος λέει και αντιλέγει. Φάσκει και αντιφάσκει μέσα στην ίδια συνέντευξη! Οι δικαστικές αποφάσεις στις οποίες εμείς αναφερόμαστε δεν έχουν τελεσιδικήσει και άρα δεν έχουν ισχύ στο δικαστήριο αλλά άμα υπογραφτεί η παραχώρηση και έχουμε σίγουρο τον επενδυτή θα έχουν τελεσιδικήσει και θα έχουν ισχύ στο δικαστήριο. Γελοία πράγματα!

Εμείς! Εμείς! Εμείς! Ο κος Δήμαρχος χρησιμοποιεί πάντα πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Εμείς τον βλέπουμε πάντα μόνο! Στη συγκέντρωση στο Ορεινό, στις συνεντεύξεις του στο ραδιόφωνο, στις δηλώσεις του στις εφημερίδες. Εντάξει, εμάς που στεκόμαστε απέναντί του με ξεκάθαρες και γραπτές τις διαφορετικές απόψεις μας λέει εχθρούς του τόπου. Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοί του στις Δημοτικές και Βουλευτικές Εκλογές, όπως είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, αν και κανείς από εμάς δεν ήταν υποψήφιος Δήμαρχος ή Βουλευτής. Οι φίλοι του ποιοi είναι; Ποιοι είναι οι άλλοι; Αυτός και ποιοι άλλοι; Οι σύμβουλοί του; Κανείς δεν συμπαραστέκεται στο κο Δήμαρχο; Οι λαλίστατοι πολιτικοί φίλοι του;

Τέλος παρακαλούμε τη φιλόξενη ραδιοφωνική συχνότητα της Σητείας που έδωσε τη συνέντευξή του ο κος Δήμαρχος να τον φιλοξενήσει μία ακόμη φορά και από το κο Δήμαρχο ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Για επικοινωνία με την κίνηση: τηλ. 6978651716
e-mail:
orino@panafonet.gr

Για την ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ
Νίκος Ι. Προϊστάκης
Θεόδωρος Σ. Μεταξάκης
Εμμανουήλ Ι. Παπαδάκης
Ιωάννης Ε. Δραγατάκης
Ιωάννης Χ. Παπαδάκης
Αννα Σ. Πατεράκη
Γιώργος Μ. Καμινάκης
Γιώργης Ε. Δραγατάκης
Δημήτρης Γ. Ψαρουδάκης
Αννα Σ. Φρονιμάκη
Κων/νος Ι. Παπαδάκης
Μανώλης Π. Μανιαδάκης
Γιώργος Σ. Παπαζάχος
Ιωάννης Ε. Λιανάκης
Μαρία Ε. Κουφουδάκη
Ιωάννης Ε. Παπαδάκης
Μιχάλης Σ. Πατεράκης
Μαριγώ Δ. Γιαβή
Μανώλης Γραμματικάκης

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 29 Ιούλιος 2006 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 69 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56167864
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.