ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 07 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΝΕΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Μ. Βουτυράκης , Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2004

ΝΕΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
(Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ)

Η πόλη που ζούμε σήμερα κατακλύζεται από μια φυσική οντότητα που είναι αδύνατο να τη συλλάβουμε με τις αισθήσεις μας - την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Η αδυναμία αυτή, σε συνδυασμό με την επιστημονική αβεβαιότητα που προβάλλουν οι πολυεθνικές εταιρείες και η έλλειψη πληροφόρησης του πολίτη, έχουν δημιουργήσει μια επικίνδυνη αδιαφορία στους κατοίκους. Μια απειρία εγκαταστάσεων, μεταξύ των οποίων προεξέχουσα θέση έχουν τα ραντάρ, τα κινητά τηλέφωνα, οι κεραίες, οι γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης (150.000 Volt) κ.λ.π ακτινοβολούν μόνιμα στο περιβάλλον. Αυτή η εικόνα, δεν είναι ούτε απλή, ούτε αθώα. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη στα μάτια, ασθένειες του αίματος, βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλαγή συμπεριφοράς.

Αφορμή για το δημοσίευμα αυτό, μου έδωσε ο τοπικός τύπος της 10ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον οποίο «συνεργεία της ΔΕΗ τις επόμενες ημέρες θα εγκαταστήσουν πυλώνες υψηλής τάσης 150 KV, που θα διασυνδέσουν τον υποσταθμό του Κατσαμπά με τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων και τον ΑΗΣ Αθερινόλακκου που πρόσφατα τέθηκε σε εκμετάλλευση. Όλα τα δημοσιεύματα αναφέρονται στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, αλλά πουθενά δεν αναφέρεται από πού θα περάσουν αυτές οι γραμμές, τι μέτρα προστασίας έχουν λάβει, σε τι απαλλοτριώσεις έχουν προβεί, σε τι αποστάσεις από τους πυλώνες υψηλής τάσης θα μεταβληθούν οι χρήσεις γης και τι πληροφόρηση έχει ο πολίτης για τις επιπτώσεις από τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης.

Αντί να προσπαθήσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, σχετικά με τις απόψεις αυτές θα επικαλεσθώ αποφάσεις του Σ.τ.Ε και μαρτυρίες έγκριτων επιστημόνων, για να αποδείξω την επικινδυνότητα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων γύρω από τις γραμμές υψηλής τάσης. Αυτό το κάνω, γιατί πιστεύω, ότι σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία ο λαός πρέπει να είναι ανοιχτά και υπεύθυνα ενημερωμένος. Αν αυτή η ενημέρωση προκαλέσει ανησυχία, αυτή είναι προτιμότερη από την άγνοια και την ευτυχία που ακολουθεί. Με τη γνώση, την ενημέρωση και την ανησυχία μπορεί να προστατευθεί κανείς. Αν η δημοκρατία αποτύχει σ΄ αυτό το σημείο, καθώς συχνά συμβαίνει, τότε είναι καθήκον του κάθε πολίτη να επιδιώξει την ενημέρωσή του και να λάβει μέτρα. Καμιά εθνική ασφάλεια δεν δικαιολογεί, το να διακινδυνεύουν την ζωή τους οι πολίτες. Τότε, εξ ορισμού παύει να είναι εθνική ασφάλεια. Τότε είναι ασφάλεια ορισμένων συμφερόντων.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

1) Απόφαση ΣτΕ 936/203 : Αναστολή εκτέλεσης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έργου αναβάθμισης υφιστάμενης και κατασκευής νέας γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος Κορίνθου – Πατρών, για το λόγο ότι η κατασκευή του επίδικου έργου θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής, εξ αιτίας της αυξήσεως της εντάσεως των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, τα οποία δημιουργούνται γύρω από τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

2) Απόφαση ΣτΕ 4503/1997 : Προσφυγή Κοινότητας Κρυονερίου, κατά ΥΠΕΧΩΔΕ, ΥΒΕΤ, ΔΕΗ κ.λ.π. Το Σ.τ.Ε δέχεται την αίτηση, διότι η επί του ανθρωπογενούς και δη της υγείας των κατοίκων οικισμού, επίδραση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων δεν είναι μόνο θέμα που άπτεται του φυσικού περιβάλλοντος, δια το οποίο αρμόδιος είναι ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ούτε και αμιγώς τεχνικό ζήτημα, που στηρίζει την συναρμοδιότητα του Υπουργού ΥΒΕΤ ως αρμοδίου επί βιομηχανικών εγκαταστάσεων, αλλά είναι προεχόντως θέμα που αφορά στην ανθρώπινη υγεία, για το οποίο αρμόδιος είναι ο Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ:

1η) Τον Ιούνιο του 1983 έγινε στο Μπόουλντερ του Κολοράντο το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Βιοηλεκτρομαγνητικής Εταιρείας (Βioelektromagnetics Society), που είναι διεθνής οργανισμός επιστημόνων και ασχολείται με τις βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Στο Συνέδριο αυτό, ο Πολωνός Przemyslam Czerski ανακοίνωσε, ότι ηλεκτρομαγνητικά κύματα πολύ μικρότερης της μέγιστης επιτρεπόμενης στις ΗΠΑ μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα χρωματοσώματα των κυττάρων του σπέρματος των ποντικών. Τέτοιες βλάβες μεταδίδονται στους απογόνους. Όταν η ένταση έγινε 2,5 φορές μεγαλύτερη της μέγιστης επιτρεπόμενης, ο ρυθμός αποβολών των ποντικών υπερτετραπλασιάστηκε.

2η) Οι γραμμές μεταφοράς στην Ευρώπη μεταφέρουν ηλεκτρικό εναλλασσόμενο ρεύμα συχνότητας 50 Hz και στη Βόρεια Αμερική 60 Hz. Οι συχνότητες αυτές είναι πολύ χαμηλές για να θεωρηθούν επικίνδυνες. Ένα άλλο γεγονός όμως τις κάνει επικίνδυνες -οι πυλώνες υψηλής τάσης μεταφέρουν πολύ μεγάλη ισχύ ηλεκτρικής ενέργειας σε επίσης μεγάλη τάση που αναγκαστικά δημιουργεί ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία στον χώρο γύρω από τους πύργους. Στο Συνέδριο ανακοινώθηκε, ότι η έκθεση κουνελιών σε πεδία υψηλής ένστασης και συχνότητας 60 Hz πριν και μετά τη γέννησή τους προκάλεσε ανωμαλίες στον εγκέφαλο. Οι ίδιες συνθήκες διπλασίασαν τον αριθμό ανώμαλων εμβρύων σε ινδικά χοιρίδια.

3η) Ο Ρίτσαρτ Φίλιπς των εργαστηρίων Μπάτελ Πασίφικ που συμμετείχε στο Συνέδριο έκανε ίσως την πιο εντυπωσιακή ανακοίνωση. Πήρε ινδικά χοιρίδια και τα εξέθεσε σε πεδία 60 Hz και έντασης 30.000 volt /m. Αυτή η ένταση δημιουργεί στα χοιρίδια ρεύματα παρόμοια μ’ εκείνα που δημιουργούνται στους ανθρώπους από πεδία 10.000 Volt/m. Τέτοια πεδία συναντώνται κάτω από τους γνωστούς πυλώνες υψηλής τάσης, όπως αυτοί των 150.000 Volt. Μετα από 18 μήνες οι απόγονοι των χοιριδίων είχαν διπλάσιο ρυθμό ανωμαλιών από άλλα χοιρίδια.

Προσωπική μου άποψη, αλλά και αποτέλεσμα της πλειοψηφίας των ερευνητών είναι, ότι υπάρχει κάποια συστηματική σύνδεση ανάμεσα σε τέτοια πεδία και τη λευχαιμία, καθώς και τους παιδικούς καρκίνους.

Παρ’ όλη την επιστημονική αβεβαιότητα την οποία επιτείνουν οι πολυεθνικές, σύμφωνα με την 15η αρχή της Αειφόρου Ανάπτυξης «προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και το περιβάλλον, η προφυλακτική προσέγγιση πρέπει να εφαρμόζεται ευρέως από όλα τα κράτη σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Όπου υπάρχει έλλειψη επιστημονικής βεβαιότητας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως λόγος για να ματαιωθούν αποτελε-σματικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Η ΔΕΗ εγκαθιστά και πρόκειται να εγκαταστήσει πυλώνες υψηλής τάσης , που αρκετές φορές περνούν από κατοικημένες περιοχές χωρίς να κάνει περιβαλλοντική έρευνα σε βάθος και δεν τηρεί τις αποστάσεις από τις κατοικημένες περιοχές. Όπως όμως και να έχει το πράγμα, οι ευθύνες δε μειώνονται, ούτε πρέπει να αντιμετωπίζονται ήπια από την Πολιτεία. Το περιβάλλον δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε του ίδιου του κράτους.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΟΥΤΥΡΑΚΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ – ΠΕΡΙΒ/ΓΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Π.Α.Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Κ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗ
Επισκέπτης , 2006-08-09 18:27:47
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ". ΕΠΑΝΩ ΑΚΡΙΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΟΡΟΦΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 10 ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΝΑΝ ΚΑΛΟΔΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ, ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΡΙΠΟΥ 50 ΜΕΤΡΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: 
ΜΟΝΙΜΟ ΤΡΕΜΟΠΑΙΞΙΜΟ ΤΗΣ ΟΘΩΝΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΗΣΤΗ, 
ΣΗΧΝΟΤΕΡΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ 
ΑΝΕΞΗΓΙΤΗ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ 
ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΝΑΓΕΡΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΥΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ, ΑΠΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΝΕΦ ΛΟΓΟΥ(ΣΗΜΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΗΝΑΓΕΡΜΟ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΕ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΙΣΕ ΒΛΑΒΗ, ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΗΤΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΩΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΩΧΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΕΠΙΔΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΩ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΙΣΕΙΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΙΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΤΗΛ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ6979700721 ΚΑΙ ΤΟ e-mail panosparias@yahoo.gr  
ΠΑΡΙΚΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Επισκέπτης , 2006-11-24 09:03:34
ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ  
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡ.ΕΝΩΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΥΛΩΝΕΣ Η ΚΑΛΩΔΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ??ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
ΠΥΛΩΝΑΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ
196225 , 2008-04-10 13:31:16
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο Κος ΒΟΥΤΥΡΑΚΗΣ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.τηλ.επικ.6942236767

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 69 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58240126
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.