ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολογική Ομάδα Σητείας Κυριακή 07 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Όλα τα είχαμε, το γκόλφ μας έλειπε... Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Ομάδα Σητείας , Πέμπτη, 09 Σεπτέμβριος 2004

Όλα τα είχαμε, το γκόλφ μας έλειπε...

Επιτέλους!!! Η Δημοτική Αρχή Μακρύ Γιαλού, μετά από ορθολογιστική σκέψη και ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων, με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών που προέκυψε μετά μακρόχρονη και ανοιχτή συζήτηση όλων των απόψεων, θέτοντας αυστηρούς αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς όρους (ή μήπως δεν έγινε τίποτα απ' όλα αυτά; Τέλος πάντων), προχωρά στην πιό κατάλληλη και απαραίτητη για την περιοχή επένδυση: την κατασκευή του γηπέδου γκόλφ που όλοι περιμέναμε, στην περιοχή του Απηγανιά.

Χαλάλι τα πεύκα που κάηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά. Χαλάλι οι κόποι μας όταν οργανώναμε την αναδάσωση της περιοχής. Χαλάλι ο ιδρώτας των παιδιών των σχολείων που φύτευαν πιστεύοντας πως βοηθούν το δάσος να ξαναπάρει ζωή. Χάλάλι το καμάρι μας, τώρα που βλέπουμε τα πεύκα και τα κυπαρίσσια να ψηλώνουν και να πυκνώνουν, πρασινίζοντας ξανά το τοπίο.

Τι και αν η περιοχή μας σαν ξηροθερμική και με έλλειμμα νερού δεν προσφέρεται γιά τέτοια επένδυση; Μόλις 300 κυβικά μέτρα νερό την ώρα χρειάζεται το γκαζόν, εκεί όπου χαρούμενα θα κυνηγάμε αύριο τα μπαλάκια! Τι κι αν με την επένδυση θα αποκλειστεί ουσιαστικά η πρόσβαση στις ελάχιστες παραλίεςπου διαθέτει αυτή η ζώνη; Εμείς θα καμαρώνουμε από μακριά τους "υψηλού επιπέδου" τουρίστες μας, και γιά το μπάνιο μας θα πηγαίνουμε στις στέρνες (αν έχουν βέβαια νερό). ¶σε που θα γίνει πράξη και το όραμα του μαζικού αθλητισμού (τα παιδιά μας με ένα μπαστούνι του γκόλφ στο χέρι...).

Δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί να υπάρχει η βούληση των ολίγων και ικανών καθοδηγητών μας και η καπατσοσύνη των κυβερνώντων που υπογράφουν λίγες μέρες πριν την αποχωρησή τουςαπό την εξουσία, το μαζικό ξεπούλημα - "αξιοποίηση" των φιλέτων της ελληνικής γης. Δυστυχώς βέβαια στην περιοχή του Καϊάφα, μετά την κατακραυγή δεν κατάφεραν οι εραστές της προόδου να πετύχουν την αναπλασή της. Βλέπετε οι "ανόητοι" δικαστικοί έκριναν παράνομη την υπέροχη ιδέα του χαρίσματος δασικής έκτασης σε ιδιώτες και τις αποφάσεις αυτές αντισυνταγματικές.

Γι' αυτό και εδώ, εμείς οι "ξύπνιοι", κινηθήκαμε γρήγορα ...και λίγο κρυφά. Δε χάσαμε χρόνο σε τυπικότητες, όπως αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων ή συνελεύσεις κατοίκων. Δε λογαριάσαμε ανόητες τοποθετήσεις , όπως αυτές υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων που χαρακτήριζαν παράνομη τη διαδικασία. Με συνοπτικές διαδικασίες αποχαρακτηρίσαμε τη δασική έκταση και τώρα ψάχνουμε γιά επενδυτή (ή μας έχει ήδη βρεί αυτός;;;).

Μπράβο αδέλφια, καπάτσοι συντοπίτες μας που εντοπίσατε επιτέλους ποιό ήταν το αναπτυξιακό έλλειμμα του τόπου, που τόσο καιρό όλοι επικαλούνται. Ένα γκόλφ μας έλειπε!!! Γι' αυτό και εσείς κάνετε τα πάντα γιά να μας το προσφέρετε.

Όμως ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Ίσως γιατί μπορεί να είμαστε (γιά σας) αναχρονιστικοί, ίσως επειδή δεν ξέρουμε να παίζουμε γκόλφ, ίσως γιατί δεν μας αρέσουν οι τρόποι λειτουργίας σας, αλλά σίγουρα επειδή έχουμε άλλα όνειρα γιά τη ζωή και το περιβάλλον, λεμε όχι στο ξεπούλημα των δασών μας και στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, που αντιδρούν στην κατασκευή γηπέδου γκόλφ στον Απηγανιά.

9 Σεπτεμβρίου 2004
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΗΤΕΙΑΣ

Ε.Σπυριδάκης
Επισκέπτης , 2005-04-11 21:15:29
Αγαπητοί φίλοι. Έχετε αποκτήσει έναν σύμμαχο στον αγώνα σας.Ανατρέξετε στην εφημερίδα Τα Νεα της Ανατολικής Κρήτης, στο φύλλο αριθμ.102 της 30/3/2005.Είμαι ανοικτός σε όποια επικοινωνία.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 110 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54547086
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.