ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΓΚΟΛΦ ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΙΑ: Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Κίνηση Πολιτών Μακρύ Γιαλου , Τρίτη, 17 Αύγουστος 2004

Μακρύ Γιαλός, 17 Αυγούστου2004

Κίνηση Δημοτών Μακρύ Γιαλού ενάντια στη παραχώρηση της έκτασης του Απηγανιά για τη δημιουργία γηπέδων γκόλφ.

ΓΚΟΛΦ ΣΤΟΝ ΑΠΗΓΑΝΙΑ: Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Τους τελευταίους μήνες, στα παρασκήνια της πολιτικής και στο περιθώριο των δύο εκλογών και της ολυμπιάδας παίζεται ένα οικονομικό παιχνίδι, ιδιαίτερα επικίνδυνο για το τόπο μας, με πρωταγωνιστές τους δύο, γνωστούς από την υπόθεση Καϊάφα, πρώην υφυπουργούς Ανάπτυξης κο Δ. Γεωργακόπουλο, Γεωργίας κο Φ. Χατζημιχάλη, το νυν Περιφερειάρχη Κρήτης κο Σ. Τσόκα και το Δήμαρχο Μακρύ Γιαλού κο Γ.Χατζάκη.

Ο κ. Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού προσφέρει δωρεάν γη και ύδωρ, χαρίζει χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα για το Δήμο μας, παραχωρεί άνευ όρων και υποχρεώσεων, δωρίζει δίχως δεσμεύσεις και περιορισμούς στην περιοχή Απηγανιά, επτακόσια στρέμματα δάσους, συμπεριλαμβανομένων και των παραλιών (μικρό, μεγάλο Μαχαιρίδι) , στην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ και την ανέγερση ξενοδοχείου.

Ο κ. Δήμαρχος τη δωρεά του αυτή την ονομάζει "αξιοποίηση". Εμείς γνωρίζοντας ότι δωρεές γίνονται μόνο σε κοινωφελή ιδρύματα, μουσεία, εκκλησίες κ.τ.λ. και όχι προς Ανώνυμες Εταιρείες που βρίσκονται μάλιστα στο προθάλαμο του Χρηματιστηρίου, να ονομάσουμε τη δωρεά του "δοσοληψία";

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Δήμαρχος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η παραχώρηση στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν πρόλαβε, αλλά ευτυχής διαπίστωσε ότι και η καινούργια κυβέρνηση έχει την ίδια άποψη για την "αξιοποίηση" και βλέπει από την ίδια οπτική γωνία, με την προηγούμενη, θέματα όπως οι σύγχρονοι δρόμοι ανάπτυξης, η ορθολογική διαχείριση των υδάτων, οι ήπιες ή εναλλακτικές ή θεματικές μορφές τουρισμού, η προστασία του φυσικού πλούτου και του περιβάλλοντος. Ούτε το συνταγματικό δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, ούτε οι νόμοι, ούτε οι αποφάσεις των δικαστηρίων στάθηκαν εμπόδιο στη προσπάθεια του κου Περιφερειάρχη και του κου Δημάρχου, γρήγορα και κρυφά από τους δημότες, να τελειώσουν με τις τυπικές διαδικασίες της παραχώρησης.

Έτσι λοιπόν βρισκόμαστε λίγο πριν την οριστική υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης – παραλαβής από το Δ/τή Δασών Λασιθίου και τον υπεύθυνο της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. δίχως να γνωρίζουμε:

ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ κ. Δήμαρχε το Υπουργείο Γεωργίας παραχωρεί στην Ε.Τ.Α. Α.Ε. τη συγκεκριμένη έκταση που είναι κοινοτική ιδιοκτησία των πρώην κοινοτήτων Ορεινού και Σταυροχωρίου σύμφωνα με το κτηματολόγιο του 1933, την οριστική απόφαση αριθμ. 55/1986 του Πρωτοδικείου Λασιθίου και την τελεσίδικη απόφαση αριθμ. 33/1991 Εφετείου Κρήτης; Με ποιο μαγικό-πολιτικό τρόπο οι κοινοτικές–δημοτικές εκτάσεις έγιναν δημόσιες; Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι οι δικαστικές αποφάσεις αφορούν την διεκδίκηση της κυριότητας της έκτασης Απηγανιά από τις δύο πρώην κοινότητες Ορεινού και Σταυροχωρίου. Όταν ζητήσαμε αντίγραφα αυτών των δικαστικών αποφάσεων από τα αρχεία των δύο κοινοτήτων που τηρούνται στο Δημαρχείο, οι υπηρεσίες του Δήμου απάντησαν ότι δεν βρίσκουν το φάκελο της υπόθεσης. Έτσι προσφύγαμε στους δικηγόρους της υπόθεσης, οι οποίοι μας παραχώρησαν το φάκελο από τα αρχεία τους, τον οποίο προσκομίσαμε και παραδώσαμε στις υπηρεσίες του Δήμου.

ΓΙΑΤΙ και ΠΟΙΟΣ; ποιο μελετητικό γραφείο; ποια ερευνητική πανεπιστημιακή μελέτη; ποιοι σύμβουλοι ή επενδυτές έκριναν και συμβούλεψαν τον κ. Δήμαρχο να προωθήσει αυτή τη μορφή τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής; Η κατασκευή και συντήρηση γηπέδου γκόλφ απαιτεί πολύ μεγάλες εκτάσεις και τεράστιες ποσότητες νερού.

Για το προτεινόμενο γήπεδο γκόλφ στον Απηγανιά επιστημονικοί φορείς εκτιμούν ότι απαιτούνται 300 μ³/ώρα νερού τουλάχιστον. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα γήπεδα γκόλφ κατασκευάζονται στην ενδοχώρα, ως επί το πλείστον, (γκόλφ Χερσονήσου-Κρήτη, γκόλφ Αφάντου-Ρόδος), σε περιοχές χωρίς κανένα άλλο επενδυτικό ενδιαφέρον, όπου χρειάζεται να διαμορφωθεί η επιφάνεια κάποιας χωματερής η μεταλλευτικής δραστηριότητας κ.τ.λ. και κυρίως κοντά σε τεράστιες και διαθέσιμες ποσότητες νερού. Αν τοποθετήσουμε στον παγκόσμιο χάρτη τις θέσεις των γηπέδων γκόλφ θα διαπιστώσουμε ότι η πλειονότητα αυτών βρίσκονται στις βόρειες χώρες (Βόρεια Αμερική, Σκανδιναβικές χώρες), όπου το ύψος των βροχοπτώσεων ξεπερνά κατά χιλιάδες χιλιοστά το μέσο όρο της Μεσογείου, και έχουν εξασφαλισμένα τεράστια αποθέματα νερού από παραπλήσιες λίμνες και ποτάμια. Παγκόσμια πρωτοτυπία κ. Δήμαρχε! Σε περιοχή με ιδιαίτερα ξηροθερμικό κλίμα, τεράστιο έλλειμμα νερού και πολύ δυνατούς βόρειους ανέμους, στη διάρκεια των πιο "τουριστικών μηνών", παραχωρείται δωρεάν το μεγαλύτερο παραλιακό δάσος (οικόπεδο – φιλέτο λέγεται στη πιάτσα) της Νότιας Ευρώπης για κατασκευή γηπέδων γκόλφ και τσιμεντοποίηση. Ναι, το μεγαλύτερο! Ας μη γελιόμαστε! Στόχος είναι και τα συνολικά 5.000 και πλέον στρέμματα της περιοχής έτσι ώστε να αυξηθούν τα οικοδομήσιμα μέτρα. Παραχωρείται δωρεάν από τον τοπικό Δήμαρχο χωρίς κανένα όρο και δικαίωμα, καμία δέσμευση και υποχρέωση! Ούτε η τιμή του νερού ανά κυβικό ορίζεται, 300μ³/ώρα είναι αυτά! ΟΥΤΕ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ!!!

ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ο κ. Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι αρκούν 70 μ³/ώρα νερού από υπάρχουσες γεωτρήσεις και αν χρειαστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν τα δήθεν άφθονα, διαθέσιμα νερά της περιοχής και οι υπόγειοι ποταμοί; Μα για ποιο Δήμο ομιλεί ο κ. Δήμαρχος; Το καλοκαίρι του 2001 δεν ήταν οι δημότες του Μακρύ Γιαλού που ξενυχτούσαν στις πολλαπλές για να ποτίσουν τις ελιές τους; Αστεία πράγματα! Εδώ και τώρα και γραπτώς! Ποιές υπάρχουσες γεωτρήσεις παρέχουν αυτά τα 70μ³/ώρα νερού, ποια είναι αυτά τα διαθέσιμα νερά της περιοχής και που βρίσκεται αυτός ο "πακτωλός νερού" σε υπόγειους ποταμούς; Υπάρχει κάποιο πλαφόν κατανάλωσης ή όποια ποσότητα περισσεύει θα πηγαίνει στις καλλιέργειες; Έτσι για να ξέρουμε ποιες περιοχές θα μείνουν άνυδρες, θυσία στο βωμό του πλουτισμού των εταιρειών.

ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ο κ. Δήμαρχος αγνοεί το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας -Παράρτημα Κρήτης, το Παγκόσμιο Ταμείο της Φύσης (WWF), την Ευρωπαϊκή Οδηγία 60/2000 για τα υπόγεια ύδατα, τους συνδημότες γεωπόνους που επισημαίνουν πόσο επικίνδυνη τουριστική δραστηριότητα είναι τα γήπεδα γκόλφ όταν για τη συγκεκριμένη έκταση απαιτούνται ετησίως 2,500,000 μ³ νερού όσο καταναλώνει μία πόλη 30.000 κατοίκων;

ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ο κ. Δήμαρχος επιμένει στην επιλογή του; Γνωρίζει κάποια στοιχεία που εμείς αγνοούμε; Πόσοι ήταν ανά ημέρα οι παίχτες στα γκόλφ της Ρόδου και της Χερσονήσου; Πόσοι επέλεξαν να επισκεφτούν τη Ρόδο και τη Κρήτη λόγω της ύπαρξης γηπέδου γκόλφ; Είναι τόσο σημαντική η υπεραξία που θα αποκτήσουν τα παρακείμενα ξενοδοχεία Elyros Beach, Lyctos Magic Life Resort, Sunwing Resort και τ΄άλλα ώστε να υποθηκεύεται το μέλλον του τόπου και να διακυβεύεται η αναπτυξιακή του προσπάθεια;

ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ο κ. Δήμαρχος επιμένει και βιάζεται για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της έκτασης εφόσον γνωρίζει την ύπαρξη εγγράφου του υπουργείου Γεωργίας, σε απάντηση σχετικής με τη παραχώρηση, ερώτησης του ΓΕΩΤΕΕ παρ. Κρήτης, όπου ο α.α. Γενικός Διευθυντής κ. Νικ. Ευσταθιάδης αναφέρει επί λέξει "σας γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη πράξη εκδόθηκε με ευθύνη των συναρμοδίων Υφυπουργών Γεωργίας και Ανάπτυξης (σ.σ. οι κοι Δημητρακόπουλος και Χατζημιχάλης ), στους οποίους έγινε γνωστό ότι το περιεχόμενό της αντίκειται σε διατάξεις της δασικής και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Επί του σχεδίου της απόφασης υπήρξε διαφωνία όλων των υπηρεσιακών παραγόντων. Οι λόγοι που επικαλείσθε στο σχετικό έγγραφό σας, είχαν επισημανθεί και από εμάς προς την πολιτική ηγεσία, με το αριθ. 2811/22,8,2003 ενημερωτικό σημείωμά μας". Τι αναφέρει το συγκεκριμένο ενημερωτικό σημείωμα κ. Δήμαρχε; Βρείτε το και δημοσιεύστε το σήμερα !

ΓΙΑΤΙ και με ΠΟΙΟ δικαίωμα ο κ. Δήμαρχος αποκρύπτει την αναφορά στον Εισαγγελέα Λασιθίου του δασολόγου της Δ/σης Λασιθίου κου Ματθαίου Φιλιππάκη, σχετικά με τη νομιμότητα της παραχώρησης και στην οποία ζητείται να τεθεί η υπόθεση υπό δικαστική εντολή και να διαταχθεί η διακοπή κάθε παραπέρα διαδικασίας έως ολοκλήρωσης του ελέγχου;

ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ ο κ.Δήμαρχος επιμένει στη παραχώρηση της έκτασης του Απηγανιά σε μία Ανώνυμη Εταιρεία γνωρίζοντας ότι τόσο ο νέος δασικός νόμος όπου στηρίζεται η παραχώρηση, όσο και η νομιμότητα της εταιρείας είναι υπό αμφισβήτηση στο Συμβούλιο Επικρατείας;

ΓΙΑΤΙ ο κ. Δήμαρχος αποκρύπτει, δεν αναφέρεται ποτέ και δεν απαντά στα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου:
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (πρωτοσέλιδο) 28/2/2004 "η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για το ξεπούλημα – μέσω της αμαρτωλής Ε.Τ.Α. – σε κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα 769 στρεμμάτων δημόσιου δάσους, που προορίζονται για την κατασκευή …γηπέδου γκόλφ".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (πρωτοσέλιδο) 29/2/2004 "Ποιος κρύβεται πίσω από τα …μπαστούνια; 700 στρέμματα δάσους τα κάνουν γκόλφ! Μία υπουργική απόφαση, με πολλά ερωτήματα."
ΑΥΓΗ 28/2/2004, ΕΘΝΟΣ 31/7/2004 και άλλα;

ΓΙΑΤΙ ο κ. Δήμαρχος δεν μας εκφράζει την άποψη του για τις κοινωνίες, του, τους δημότες, τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες του Ναυπλίου, του Δυρού, όλων των παραλίων Δήμων του Σαρωνικού, των Χανίων, της Ιεράπετρας και άλλων Δήμων όπου συμβαίνουν τα εξής: Η Ε.Τ.Α. έχει δημοσιοποιήσει τα σχέδια της για εκτάσεις εντός των ορίων των δήμων τους που ανήκαν από παλιά στον Ε.Ο.Τ. και στη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και συνεπώς τώρα στη κυριότητά της. Παρ΄ όλα αυτά διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν, οργανώνουν πορείες σε νομαρχίες και υπουργεία, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις για ενημέρωση του κόσμου, προσφεύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας για να σώσουν το τόπο τους από τα "νύχια" της Ε.Τ.Α., να αποτρέψουν τα σχέδια άλλων για το τόπο τους. Διεκδικούν, ζητούν και απαιτούν να ξαναγίνουν οι εκτάσεις αυτές κοινοτικές-δημοτικές ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να διαφεντεύουν το τόπο τους και να επιλέξουν τον τρόπο ανάπτυξης και προόδου. Λοιπόν, τι πιστεύετε γι΄ αυτούς τους δημότες κ. Δήμαρχε; Είναι κι΄αυτοί εχθροί του τόπου τους, όπως αφήσατε να εννοηθεί για εμάς όταν μαθεύτηκε η διαφορετική γνώμη και άποψή μας; Ωσάν άλλος πλανητάρχης! "Η με μας ή εχθρός";.

ΓΙΑΤΙ κ. Περιφερειάρχη και κ. Δήμαρχε αγνοώντας τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, παρακάμπτοντας νόμους και δικαστικές αποφάσεις, παραβλέποντας απόψεις και προειδοποιήσεις επιστημονικών συμβουλευτικών οργάνων παραχωρείτε εν λευκώ, σε ιδιωτικά συμφέροντα, την κοινοτική – δημοτική έκταση της περιοχής Απηγανιά του Δήμου Μακρύ Γιαλού ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ; Η μήπως τυπικά δεν απαιτείται τέτοια απόφαση; Ούτε καν συζήτηση; Τόσα δισεκατομμύρια με "εντολή δημάρχου";

ΓΙΑΤΙ η Τοπική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων Λασιθίου βιάστηκε να δημοσιοποιήσει τη συμπαράσταση της στη προσπάθεια του Δημάρχου Μακρύ Γιαλού για τη δημιουργία γκόλφ; Αντιλαμβανόμαστε τη χαρά της αλλά δεν γνώριζε η ΤΕΔΚΛ ότι ο Δήμαρχος δεν έχει ζητήσει ούτε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου του; Δεν κρατήσατε, κύριοι της ΤΕΔΚ Λασιθίου, ούτε μία "πισινή"; Προσέξτε τι λέει για την Ε.Τ.Α. η αντίστοιχη ΤΕΔΚ Νομού Αττικής: Ζητάει τη προστασία του δημόσιου πλούτου και καταγγέλλει την Ε.Τ.Α. ότι "εκποιεί δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους". Το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ θεωρεί απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν το μέλλον των πόλεων και την ποιότητα ζωής των πολιτών ερήμην της αυτοδιοίκησης. "Οι κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες και όχι, εν ονόματι της ανάπτυξης, να παραχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν σαν σκοπό το ίδιον όφελος". Λοιπόν;

κ. Δήμαρχε! Είμαστε μία ομάδα δημοτών που αυτή την εποχή μας ενώνει η εναντίωση μας στη εν λευκώ παραχώρηση της μοναδικής προίκας του Δήμου μας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η παραχώρηση της έκτασης της περιοχής Απηγανιά.

Διαφωνούμε και καταγγέλλουμε ότι η διαδικασία που ακολουθείτε, αντίκειται σε διατάξεις της νομοθεσίας και παραβλέπει δικαστικές αποφάσεις. Είναι μία διαδικασία αδιαφανής. Είναι μία διαδικασία που προωθεί ένα μοντέλο "αξιοποίησης" χωρίς την ύπαρξη κοινωνικής συναίνεσης, διαλόγου και συζήτησης για το κοινό μας μέλλον. Μία "αξιοποίηση" χωρίς μελέτες σκοπιμότητας, τουριστικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στο νερό. Μία "αξιοποίηση" με γνώμονα το βραχυπρόθεσμο πλουτισμό των μικρών ντόπιων και μεγάλων ξένων οικονομικών συμφερόντων και όχι το βιοτικό επίπεδο , τη κοινωνική ευημερία και το πραγματικό πλουτισμό του τόπου.

Ζητάμε κ. Δήμαρχε, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ υπ΄ άριθμ. 110956/3239/31-12-03 Κοινή Απόφαση Υφ. Γεωργίας και Ανάπτυξης «περί παραχώρησης 700 στρεμμάτων Δημοσίου Δάσους (τραχείας πεύκης) στη θέση Δασικού Πάρκου Απηγανιάς Κουτσουρά Δήμου Μακρύ Γιαλού». NΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ, με κάθε τρόπο και μέσο, για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ στους πραγματικούς κυρίους της και την άμεση έναρξη των διαδικασιών που απαιτούνται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, οι οποίοι από δόλο ή αφέλεια, προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν αυτή τη παράνομη παραχώρηση. ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ!

κ. Δήμαρχε, Και εμείς θέλουμε την αξιοποίηση, την τουριστική ανάπτυξη, την ευμάρεια του τόπου. Όμως, με όρους και προϋποθέσεις. Με αναπτυξιακές προσπάθειες σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, χωρίς τοπικιστικές αντιλήψεις. Με αναπτυξιακές προτάσεις που να χαρακτηρίζονται από περιφερειακή αντίληψη, που να αξιοποιούν, χωρίς να εξαντλούν, τα φυσικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Με μορφές ανάπτυξης που να ταιριάζουν με τους ανθρώπους μας, την κουλτούρα μας, την παράδοσή μας. Ανάπτυξη που να σέβεται το περιβάλλον και να προστατεύει τις παραλίες μας και τα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας. Με οδηγό το καλό του τόπου και όχι τον εφήμερο πλουτισμό κάποιων. Με στόχο και απώτερο σκοπό την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών ώστε να μείνουν στο τόπο μας τα παιδιά των παιδιών μας και τα παιδιά τους. Αυτόν τον πλούτο πρέπει να επιδιώκουμε. Αυτόν τον πλούτο ονειρευόμαστε.

κ. Δήμαρχε, φθάνει πια το "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ"! Αν μπορείτε να ονειρεύεστε ακόμη, ελάτε να δούμε μαζί το ίδιο όνειρο!

Υ.Γ.1 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε για όλους η γραπτή και δημοσιευμένη άποψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Αντιδημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης

Υ.Γ.2 Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε η άποψη όσων διετέλεσαν Πρόεδροι των τέως κοινοτήτων Ορεινού και Σταυροχωρίου. Τι έχει να πει o πολυγραφότατος κ. Κ Σαραντώνης; Τι πιστεύει ο έμπειρος πρώην Πρόεδρος της κοινότητας Ορεινού και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ι. Προϊστάκης;

Για επικοινωνία με την κίνηση: τηλ. 6978651716, e-mail: orino@panafonet.gr
 
Για τη ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

Νίκος Ι. Προϊστάκης
Θεόδωρος Σ. Μεταξάκης
¶ννα Σ. Πατεράκη
Γιώργος Ε. Δραγατάκης
Ιωάννης Ε. Λιανάκης
Μαριγώ Δ.Γιαβή
Μιχάλης Σ. Πατεράκης
Μανώλης Γ. Γραμματικάκης
Ιωάννης Χ. Παπαδάκης
Κων/νος Ι. Παπαδάκης
Ιωάννης Ε. Δραγατάκης
Μανώλης Π.Μανιαδάκης
¶ννα Σ. Φρονιμάκη
Μαρία Ε. Κουφουδάκη
Γιάννης Ε. Παπαδάκης
Γιώργος Σ. Παπαζάχος
Εμμανουήλ Ι. Παπαδάκης
Γεώργιος Μ. Καμινάκης
Δημήτρης Γ. Ψαρουδάκης

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 29 Ιούλιος 2006 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 71 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56167868
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.