ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 26 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Για τον αποκλεισμό της Σ. Σακοράφας από τους Ολυμπιακο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
e , Τετάρτη, 11 Αύγουστος 2004

Ανακοίνωση Σοφίας Σακοράφα για την απόφαση της ΔΟΕ:

"Χθες το βράδυ, 9 Αυγούστου στο Delegation Meeting η ΔΟΕ απέρριψε το αίτημα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παλαιστίνης για τη συμμετοχή της Σοφίας Σακοράφα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, υπό τη σημαία της Παλαιστίνης, επικαλούμενη κάποιο τυπικό κώλυμα.

Μια πρωτοβουλία, που αγκαλιάστηκε και υιοθετήθηκε από την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη σαν πράξη ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών που προβλήθηκε από το σύνολο των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ σαν κίνηση που εξυψώνει τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και συμβάλει με τα μηνύματά της στην Ολυμπιακή Εκεχειρία και στην συναδέλφωση των λαών και υιοθετήθηκε από όλους του υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, μόνη η ΔΟΕ, όχι απλά δεν την υιοθέτησε, αλλά την πολέμησε.

Η ΔΟΕ σκοπίμως, επικαλούμενη κάποιο τυπικό κώλυμα, προέβη σε πρωτοφανή πολιτικό αποκλεισμό, καταφανώς αντίθετη με το παγκόσμιο αίσθημα στερώντας από ένα κράτος - μέλος της, την Παλαιστίνη, το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά του να επιλέγει τους αθλητές που θα το εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Αθάνατοι έχουν την εντολή να προφυλάσσουν και να υπηρετούν τις παγκόσμιες Ολυμπιακές Αξίες και να μη θανατώνουν μηνύματα που υπηρετούν αυτές τις Αξίες. Επίσης, πρέπει να γνωρίζουν ότι η Παλαιστίνη είναι ένα κατεχόμενο κράτος με τον πρόεδρό της φυλακισμένο 3 χρόνια τώρα, με υπουργούς υπό ομηρία και με κρατικό μηχανισμό, η λειτουργία του οποίου εξαρτάται από τη συχνότητα εισβολής του ισραηλινού στρατού. Η επίκληση του όποιου τυπικού κωλύματος οφείλεται ή σε άγνοια ή σε σκοπιμότητα.

Η ΔΟΕ ας απαντήσει αν θέλει ένα κατεχόμενο κράτος να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες επιλέγοντας ελεύθερα τους αθλητές που θα το εκπροσωπήσουν".

Σοφία Σακοράφα

ΣΣ. Υπενθυμίζουμε το σχετικό άρθρο στο ecocrete στις 25.07.04
Περισσότερα για τη Σοφία Σακοράφα στο site http://www.sakorafa.gr

¶λλες σχετικές ανακοινώσεις:

1. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ
-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
-ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ-ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΕΩΣ!

Καταγγέλουμε το προκλητικό κόψιμο της Σοφίας Σακοράφας από τους ολυμπιακούς αγώνες με απόφαση της ΔΟΕ.

Είναι πλέον φανερός και στον πλέον αδαή ο ρόλος της ΔΟΕ,που με την απόφαση αυτή έρχεται να ταυτιστεί με τα γεράκια του πολέμου ενάντια στην παλαιστινιακή ιντιφάντα.

Οι «έχοντες βαθιές τσέπες» όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του ΒΒC (και εδώ να θυμίσουμε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν αντίστοιχων φαινομένων στους κόλπους της ΔΟΕ) κάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση μπίζνες με τις πολυεθνικές,αλλά δεν μπορούν να αντέξουν μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης σε έναν δοκιμαζόμενο λαό.

Δεν έχασαν την ευκαιρία να κρυφτούν πίσω από τυπικές προφάσεις για να δείξουν την έχθρα τους στο αντιπολεμικό κίνημα που διαδήλωσε και διαδηλώνει για το σταμάτημα της κατοχής στην Παλαιστίνη και το Ιράκ.

Ανεπιθύμητη λοιπόν η Σακοράφα και επίσημος προσκεκλημένος ο τέως στην δεξίωση του προέδρου της δημοκρατίας προς τα μέλη της ΔΟΕ την Παρασκευή.

Καραμανλήδες.Γιάννες,Μπούς,Μπλέρ και τέως,μαζί με τους κουμπουροφόρους πράκτορες των ΗΠΑ,Βρετανίας και Ισραήλ(όπως αποκάλυψε σήμερα ο διεθνής Τύπος) θα είναι μια καλή παρέα στην τελετή έναρξης και από την άλλη ο κόσμος του αντιπολεμικού κινήματος,της αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη,των νεκρών εργατών στα ολυμπιακά έργα,των εργαζομένων που διεκδικούν να μην πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο της φιέστας.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
-ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΤΕΩΣ


2. ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ?

Σε γραφείο Τύπου των ιμπεριαλιστών και των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού φαίνεται ότι έχει μετατραπεί η ΔΟΕ,εκτός από τις άλλες «εργολαβίες» που κατά καιρούς μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνουν επ΄ αμοιβή διάφορα μέλη της.

Η απόφασή της να στερήσει την δυνατότητα από την Σοφία Σακοράφα (από τα πιο δραστήρια μέλη της Συμμαχίας-Σταματήστε τον πόλεμο)να εκπροσωπήσει τους Παλαιστίνιους,είναι μια ενέργεια απόλυτα εχθρική προς το παγκόσμιο αντιπολεμικό κίνημα που διεκδικεί το σταμάτημα της κατοχής στην Παλαιστίνη και στο Ιράκ.

Δεν άντεχαν στην ιδέα μιας συμμετοχής εξω από εμπορευματοποίηση και ντόπες, δεν άντεχαν το χειροκρότημα του κόσμου στην Παλαιστινιακή σημαία,οι έμποροι του πολέμου και του θανάτου και οργάνωσαν τον αποκλεισμό της Σοφίας.

Η πρωτοφανής πολιτική παρέμβαση της ΔΟΕ,δεν είναι δείγμα δύναμης αλλά αδυναμίας της και δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα στο αντιπολεμικό κίνημα,αφού κάνει ορατές με τον πιο καθαρό τρόπο τις διαχωριστικές γραμμές και τις επιλογές των φερεφώνων του ιμπεριαλισμού από την μια και της αντιπολεμικής δράσης από την άλλη.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
-ΟΧΙ ΚΑΤΟΧΗ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
-ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 28 Αύγουστος 2004 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 314 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55086423
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.