ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Δευτέρα 06 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
5 Ιούνη ...νύχτα περιβάλλοντος Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Πλανήτης Γη
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου , Παρασκευή, 04 Ιούνιος 2010

5 Ιούνη
νύχτα περιβάλλοντος


Η μέρα του περιβάλλοντος είναι μια υπενθύμιση, μια σειρήνα κινδύνου, πως τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον πρέπει να είναι μια καθημερινή προτεραιότητα. Θ' ακούσουμε βέβαια πάλι στις 5 Ιούνη τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και ανέξοδες υποσχέσεις από εκείνους που δεκαετίες τώρα έχουν την ευθύνη για τη σημερινή δραματική κατάσταση στον πλανήτη, στη χώρα μας, στο νησί μας. Για την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου δεν είναι μέρα γιορτής αλλά μια ακόμη ευκαιρία να υπενθυμίσουμε μερικά από αυτά τα προβλήματα και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:

Το νερό: Η διαχείριση του νερού εξακολουθεί να γίνεται με εγκληματικό τρόπο σα να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν έχει γίνει ακόμα η οριοθέτηση και η μελέτη των υδρογεωλογικών λεκανών, δεν εφαρμόζεται η Οδηγία της Ε.Ε. για τα νερά. Δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός ενώ συνεχίζονται οι σπάταλες μέθοδοι άρδευσης στη γεωργία, οι τεράστιες διαρροές των δικτύων στις πόλεις -περίπου 50% στο Ηράκλειο (!), η υποβάθμιση και υφαλμύρωση των υδροφορέων με χιλιάδες γεωτρήσεις, μεγάλα φράγματα όπως στον Αποσελέμη και τώρα σχεδιάζεται μέχρι και εκτροπή ποταμού!

Τα σκουπίδια: Οι χωματερές καλά κρατούν, τα σκουπίδια εξακολουθούν να μας πνίγουν, ο σχεδιασμός βρίσκεται σε αδιέξοδο, τα τσουχτερά πρόστιμα της ΕΕ μας απειλούν. Η στοιχειώδης ανακύκλωση με τους μπλε κάδους υποχωρεί από την κακή οργάνωση και την έλλειψη ενημέρωσης. Οι προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για το μοντέλο «πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και διαρκής ενημέρωση» που έχει το χαμηλότερο κόστος και τις περισσότερες θέσεις εργασίας μένουν αναπάντητες από τους αρμόδιους που τώρα τα έχουν κρεμάσει στον "Καλλικράτη".

Προστατευόμενες περιοχές, παραλίες, υγρότοποι. Φορείς διαχείρισης δεν ιδρύονται, σχέδια διαχείρισης δε γίνονται, οι υπηρεσίες αδρανούν και οι περιοχές αυτές εξακολουθούν να μην προστατεύονται και αφήνονται στην υποβάθμιση για να γίνονται βορά στις διαθέσεις μεγαλοεπενδυτών με γήπεδα γκολφ και παραθεριστικά χωριά σε βάρος των τοπικών κοινωνιών που βλέπουν αυτόν τον πλούτο να γλιστρά μέσα από τα χέρια τους.

Η εκτός σχεδίου δόμηση. Εξακολουθεί να επιτρέπεται στα τέσσερα και στα δύο στρέμματα, σχεδόν παντού και συμπληρώνεται από τα αυθαίρετα και τις υπερκαλύψεις μέχρι να γεμίσει και η τελευταία γωνία του νησιού με τσιμέντο και δρόμους.

Ο κατάλογος με τα προβλήματα δεν τελειώνει εδώ: τοπικά σχέδια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ερημοποίησης δεν υπάρχουν ούτε στη σκέψη των αρμοδίων ενώ την ίδια στιγμή νέο αεροδρόμιο σχεδιάζεται στην τελευταία πεδιάδα στα βόρεια του νομού Ηρακλείου και τα σχέδια διόρθωσης και βελτίωσης του παλιού εγκαταλείπονται χωρίς δικαιολογία. Τα φυτοφάρμακα εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι μας, τα χημικά στο σπίτι μας, ο αέρας γεμάτος ρύπους από το εργοστάσιο ηλεκτρισμού, τα ψάρια λιγοστεύουν στη θάλασσα και …τόσα άλλα.

Η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου αγωνίζεται όλες της τις δυνάμεις να ανοίξει παράθυρα ελπίδας, να αφυπνίσει και να αλλάξει τη μοίρα των επόμενων γενεών. Χρειάζεται και τη δική σου συμβολή και υποστήριξη.

Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 129 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57086014
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.