ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Γιορτές των Νερών Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικοτοπία , Τρίτη, 27 Ιούλιος 2004

Γιορτές των Νερών

Γιορτές των Νερών
Συναυλίες, ελεύθερο κάμπινγκ και πολλές εκπλήξεις

5-8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2004
ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΡΥΜΝΙΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΑΙΑΝΗΣ
Εκεί που ο Αλιάκμονας σμίγει με τη Λίμνη Πολυφύτου

Ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να καθιερωθεί όχι μόνο στη Δυτική Μακεδονία, αλλά ως πολιτιστικό γεγονός εθνικής εμβέλειας και ένα από τα ξεχωριστά καλοκαιρινά events. Με την εμπειρία της από την τετραετή διοργάνωση των Γιορτών της Γης η Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, μακριά από τα στερεότυπα και την πλήξη ενός φεστιβάλ-κονσέρβα, σε μια προσπάθεια διαρκούς ανανέωσης, συνεργάζεται με την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αιανής (που έχει και την οργανωτική ευθύνη) για την υλοποίηση των Γιορτών των Νερών. Στο πλατανόδασος του Ρυμνίου, του Δήμου Αιανής. Στου ποταμού τ' αγκάλιασμα, εκεί όπου ο Αλιάκμονας σμίγει με την Λίμνη Πολυφύτου, σε ένα μαγευτικό τοπίο μοναδικής γαλήνης και ηρεμίας.

Πιστές στο περιβαλλοντικό τους προσανατολισμό και αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση απόδρασης στη φύση, και οι "Γιορτές των Νερών" αποφεύγουν τους πολυσύχναστους καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς. Δεν επιδιώκουν την "εμπορικότητα" αλλά να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αειφόρο ανάπτυξη και το ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου, αναδεικνύοντας πανέμορφες άγνωστες γωνιές της χώρας μας.

Γι' αυτό και διοργανώνονται στην Αιανή, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Μακεδονίας και πρωτεύουσα του βασιλείου της Ελίμειας. Εκεί όπου η ιστορία, χρόνια τώρα, μέρα με τη μέρα αναδεικνύει τον πολιτισμό. Εκεί όπου οι αρχαιολογικοί χώροι και ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία παγκοσμίως σε διδάσκουν. Και η αγκαλιά του χρόνου ολάνοιχτη να σε υποδεχθεί?

Το ίδιο πρόθυμα θα υποδεχθεί τους επισκέπτες και το μαγευτικό τοπίο του Πλατανόδασους Ρυμνίου, στην εκβολή του Αλιάκμονα στη Λίμνη Πολυφύτου. Εκεί όπου συναντάμε πλήθος πουλιών και μια αποικία σταχτοτσικνιάδων (γκρι ερωδιών) σε κοντινή απόσταση. Εκεί όπου τα πλατάνια μας προσφέρουν απλόχερα την δροσιά τους και το νερό την φρεσκάδα και ζωντάνια του. Ήδη έχουν διαμορφωθεί οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις φεστιβαλικές δραστηριότητες και οι υποδομές για την λειτουργία του χώρου της κατασκήνωσης. Και επιπλέον οι Γιορτές των Νερών θα αναδείξουν την οικολογική σημασία του υγροτόπου αλλά και θα προσφέρουν στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ένα νέο χώρο αναψυχής.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΟ 12 ευρώ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 35 ευρώ
& ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

Με την οργανωτική ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, Τουρισμού, Πολιτισμού Αιανής και την συνεργασία της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30 ΟΝΑΡ
Ατμόσφαιρα μελαγχολική, ερωτισμός, ηλεκτρικά ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία, κιθάρες και κάποια δυνατά ηχητικά ξεσπάσματα χαρακτηρίζουν τις συναυλίες τους Φυλάνε όμως για το τέλος τις όμορφες εκπλήξεις, σε όλους όσους παρακολουθούν τις συναυλίες τους.

Γιατί το μυστικό στα όνειρα είναι ότι δεν θυμάσαι ποτέ τα λόγια αλλά τις εικόνες που αποκαλύπτονται και παίζουν μπροστά στα μάτια σου...

Οι Όναρ ιδρύθηκαν στα μέσα του 1997 και τον Απρίλιο του 1999 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με τίτλο "Το έργο που παίζουν τα μάτια σου". Παραγωγός του συγκροτήματος ήταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας των Πυξ Λαξ, ο οποίος συμμετείχε και ερμηνευτικά στο τραγούδι "Χάρτινα φανάρια".

Με τις "Γαλάζιες ερωμένες", το "Με τρομάζεις" και πολλά άλλα τραγούδια ταξίδεψαν απ' τον πρώτο κιόλας χρόνο σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο συνεργαζόμενοι πολλές φορές επί σκηνής με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Socrates, οι Πυξ Λαξ κ.α.
 
Κατά την διάρκεια του 2000 που ο πρώτος δίσκος αγγίζει τα όρια του χρυσού, οι Όναρ κυκλοφορούν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Μην πετάς θα σε δουν". Αίσθηση προκαλεί ένα τραγούδι σε ποίηση του Federico Garcia Lorca, με τη συμμετοχή της Teressa Salgueiro των Madredeus, και άλλα τραγούδια όπως "Δυο λεπτά", "Λόγια σαν αγρίμια". Συνεχίζουν τις συναυλίες ανά την Ελλάδα και συνεργάζονται με τους Σπυριδούλα, Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Το 2001 έρχεται η συνεργασία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο cd single "Δεν χρωστάω σε κανένα". Το τραγούδι αυτό περιέχεται και στο τρίτο album των Όναρ ο οποίος κυκλοφόρησε το 2002 με γενικό τίτλο "Αλαντίν, τέλειωσαν οι ευχές σου", που εκτός από τη συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου "κουβαλάει" τη διασκευή στο παλιό λαϊκό τραγούδι "Ιστορία μου", το "Πόσα πλοία έχω χάσει" και άλλα τραγούδια που ταξίδεψαν μαζί τους. Δίνουν στον αδελφό του Λευτέρη Πλιάτσικα, Φίλιππο (των Πυξ Λαξ) το τραγούδι τους "Χάρτινα φανάρια", για να το ερμηνεύσει. Τραγούδια όπως: "Γαλάζιες Ερωμένες", "Με τρομάζεις", "Είναι στιγμές", "Ποτέ δεν σε πίστεψα" σιγοτραγουδιούνται όλο και περισσότερο.

Τον Οκτώβριο του 2003 οι Όναρ επανεμφανίζονται στη δισκογραφία με νέο δίσκο, "Στην άκρη της γης", και ανανεωμένη διάθεση! Το ύφος των τραγουδιών φλερτάρει με τη δύση και την ανατολή εκφράζοντας τον έρωτα και την καθημερινότητα μέσα από τη μουσική με σκοπό να παρασύρει τον ακροατή σ' ένα μουσικό ταξίδι. Αμέσως το πρώτο single "Μαχαίρια τώρα τα φιλιά σου" έγινε μεγάλη επιτυχία, ενώ ξεχώρισαν ακόμη τα τραγούδια "Κόκκινο εγώ", "Κύματα του Αιγαίου" και το ομότιτλο "Στην άκρη της γης".

Με βασικό κορμό τον Λευτέρη Πλιάτσικα και την Πένη Ραμαντάνη (και τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ να εναλλάσονται), δουλεύουν ασταμάτητα, ξεσηκώνοντας κοινό και κριτικούς για την ευαισθησία και το πολύ δεμένο παίξιμό τους, περνώντας από σημαντικές μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα. Τον φετεινό χειμώνα εμφανίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μαζί με την Ευριδίκη, πλαισιώνοντας τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.onarmusic.gr
 
24.00 HUMAN TOUCH
David Lynch - τενόρο & σοπράνο σαξόφωνο, φωνή, φλάουτο, πίκολο φλάουτο, φλογέρα, κρουστά

Γιώτης Κιουρτσόγλου - ηλεκτροακουστικό μπάσο, μπάσο με harmonizer, 12χορδη κιθάρα, φωνή, cajon

Σταύρος Λάντσιας - κλασσική & 12χορδη κιθάρα, πιάνο, πλήκτρα, μελώδικα, τύμπανα, κρουστά.

Έχουν πλαισιώσει τις εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις μεγάλων ονομάτων της ελληνικής σκηνής. Έχουν βρεθεί δίπλα σε Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Διονύση Σαββόπουλο, Χάρη & Πάνο Κατσιμίχα, Ελένη Καραίνδρου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη και τόσους άλλους. Είναι η γενιά των δυνατών μουσικών της χώρας μας που χωρίς αυτούς οι τραγουδιστές και οι συνθέτες θα είχαν πολύ πιο δύσκολη δουλειά. Είναι ο David Lynch-σύζυγος της Έλλης Πασπαλά, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου. Με σπουδές στην Αμερική, με ταλέντο και φαντασία στον αυτοσχεδιασμό κάθε live τους δεν είναι ποτέ ίδιο. Αποφάσισαν να το περιγράψουν στον νέο τους δίσκο με τίτλο "Movin'", που κυκλοφόρησε την ¶νοιξη, ένα cd γεμάτο μελωδίες που μας παρακινούν να ονειρευτούμε...

Τρεις μουσικοί με ιδιαίτερη προσωπική πορεία που γράφει στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι, μα όταν γίνονται HUMAN TOUCH συνθέτουν άλλο σκηνικό. Λειτουργούν συμπληρωματικά στην έμπνευση, στην αίσθηση, στην απόδοση. Παίρνει ο ένας από τον άλλον και τελικά δίνει ο καθένας κάτι παραπάνω από αυτό που θα έδινε μόνος του. Γίνονται ακόμη πιο HUMAN, ίσως γιατί αφήνονται πιο ελεύθεροι, ίσως γιατί περνούν καλά μαζί. Μέσα από τη συνεργασία τους τα τελευταία χρόνια έχουν βρει τους κοινούς κώδικες επικοινωνίας και τον κοινό τόπο στον οποίο συναντιούνται οι μουσικές τους. Παίζουν μουσική και το διασκεδάζουν. Και φυσικά αυτό φαίνεται στο αποτέλεσμα. Μουσική που μας αγγίζει από το πρώτο άκουσμα, αλλά και αφήνει πίσω στοιχεία για να τα ανακαλύψουμε πολύ αργότερα. Δεν φορτώνουν τη μουσική τους με ατελείωτους αυτοσχεδιασμούς επίδειξης ερμηνευτικής ικανότητας. Ο Σταύρος, ο David και ο Γιώτης δεν έχουν ανάγκη να επιδείξουν και να αποδείξουν τίποτε. Ίσως επειδή έχουν 'ειδικό βάρος' ως μουσικοί.

MOVIN' γιατί οι HUMAN TOUCH κινούνται, όπως κάθε τι ζωντανό, όπως η ζωντανή μουσική τους. Πολύ καλή τζαζ και όχι μόνο, από τους μεγαλύτερους μουσικούς του είδους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30 ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
Ο Πάνος Κατσιμίχας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με τον αδερφό του Χάρη, αποτέλεσαν ένα από τα πιο σημαντικά σχήματα που, από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μετά, κατάφεραν να ανανεώσουν το ελληνικό τραγούδι εισάγοντας ουσιαστικά την έννοια του τραγουδοποιού.

Όλα όμως κάποτε αλλάζουν... έτσι ήρθε και η απόφασή τους να χαράξουν προσωπικές πορείες. Τρία χρόνια μετά ήρθε η στιγμή να ακούσουμε την πρώτη προσωπική πρόταση του Πάνου, το CD με τον τίτλο "Οι Μπαλάντες Των Πολυκατοικιών" που κυκλοφόρησε την άνοιξη. Δώδεκα τραγούδια που αφορούν όλους μας, με τον άμεσο τρόπο που μας αφορούν πάντα τα αληθινά τραγούδια. Στίχοι και μελωδίες που δεν διακατέχονται από το άγχος της πρόσκαιρης επιτυχίας αλλά σκάβουν βαθύτερα και βρίσκουν την ουσία του τραγουδιού, την επικοινωνία.

Στις καλοκαιρινές του συναυλίες ο Πάνος παρουσιάζει τα καινούργια του τραγούδια αλλά και τις παλιότερες επιτυχίες των "Κατσιμιχαίων", που σιγοτραγουδήθηκαν από δυο γενιές, δημιουργώντας μια απίστευτη ατμόσφαιρα και συγκινητική σχέση με το κοινό του. Η μαγκιά και η οργή της ηλεκτρικής κιθάρας ακουμπούν στοργικά και χωρίς καμία αναστολή στον βαθύ στεναγμό του Kαζαντζίδη. O προσωπικός λόγος, η ιδιότυπη ματιά, η ποικιλία των μουσικών ρυθμών και των ηχοχρωμάτων αναδεικνύονται μέσα από τη δύναμη της ερμηνείας του.

Η τραγουδοποιϊα δεν είναι δουλειά, είναι τρέλα!

24.00 ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΤΡΙΟ
Η χαρισματική ερμηνεύτρια με την εκρηκτική live παρουσία σε μία διαφορετική παράσταση, με απρόβλεπτες μουσικές επιλογές και ξεχωριστή ηχητική προσέγγιση.

Αφήνοντας για λίγο το ροκ γκρουπ της αλλά και το έντονα ηλεκτρικό ύφος της, η Μαρίνα Σκιαδαρέση συνεργάζεται με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Barry Zealy (ηλεκτρικό μπάσο, ακουστική κιθάρα, φωνή) και τον Σίμο Κοκαβέση (ακουστική κιθάρα, midi κιθάρα, φωνητικά), δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό "τρίο".

Γλιστρώντας με άνεση από τη jazz στη rock και από το έντεχνο ρεπερτόριο στα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, η Μαρίνα Σκιαδαρέση ξεδιπλώνει τις απίστευτες φωνητικές της δυνατότητες, που την έχουν καθιερώσει ως μία ερμηνεύτρια διεθνών προδιαγραφών, σε μία πλήρη μουσική πρόταση.

Θα παρουσιαστούν τραγούδια από την δισκογραφική επιτυχία "LIVE", τραγούδια από τους δίσκους της "Ανάσα", "Σε σένα μιλάω", "Nύχτες Βαβέλ" και "Χαρίζω τα όνειρά μου" αλλά και απρόσμενες επιλογές από το ξένο και το ελληνικό ρεπερτόριο.

Μία εξαιρετική performance με αυθεντικότητα, στυλ και σπουδαίες ερμηνείες, από τη Μαρίνα Σκιαδαρέση και το σχήμα της

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30 ΛΙΔΑΚΗΣ - ΜΠΑΣΗΣ
Ο Μανώλης Λιδάκης, και ο Δημήτρης Μπάσης ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι ανά την Ελλάδα μεταφέροντας για πρώτη φορά στο καλοκαιρινό πεδίο την επιτυχημένη συνεργασία του χειμώνα στον "Σινέ Κεραμεικός" (Αθήνα) και το "Fix Community" (Θεσσαλονίκη). Το φετινό καλοκαίρι ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις εξαιρετικές φωνές τους σ' ένα πρόγραμμα που στηρίζεται αφενός μεν στη δισκογραφία τους και αφετέρου σε επιλογές "εκτός προγράμματος" από το ευρύτερο ελληνικό λαϊκό ρεπερτόριο και χαρακτηρίζεται από σημαντικές ερμηνείες αποτελώντας εγγύηση για μια απολαυστική βραδιά.

Και οι δύο μαζί δημιουργούν μαγικές στιγμές, επιμένουν διασκεδαστικά και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που εκτός των "προγραμματισμένων" στιγμών πυκνά-συχνά, αναλόγως και με τις διαθέσεις του κοινού μεταβάλλεται.

Το κανούργιο CD του Μανώλη Λιδάκη "Το Κλειδί" έχει ήδη κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και από καλλιτεχνική και από εμπορική άποψη, ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται το νέο CD του Δημήτρη Μπάση, σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Μυρτώς Κοντοβά.

Η ενορχήστρωση του προγράμματος ανήκει στον Γιάννη Παπαζαχαριάκη ενώ η ορχήστρα αποτελείται από τους: Γιάννη Τσόλκα - πλήκτρα, Δημήτρη Ντούτσουλη - μπάσο, Γεράσιμο Σιούρα - κιθάρες, Παναγιώτη Τζίνα - ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργο Κατσίκα - τύμπανα, Σταύρο Αλεξόπουλο- κρουστά, Γιάννη Σινάνη - μπουζούκι, Στέργιος Γαργάλας - βιολί και ο Ντάσο Κούρτη -ακορντεόν.

24.00 NASA FUNK
Οι NASA FUNK έχουν αφήσει τη δική τους σφραγίδα στα μουσικά πράγματα της Θεσσαλονίκης o καθένας ατομικά αλλά και συλλογικά, καθώς κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί μαζί και σε άλλα σχήματα (Kashmir, Grasshoppers). Σε αυτά περιλαμβάνονται αμέτρητες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετοχή σε δισκογραφικές δουλειές (Alex Ρerros and the lone stars, Kashmir), support σε θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (James Brown, B.B. King, Dr Feelgood κ.α.) και γενικά εκδηλώσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των multimedia (θεατρικές παραστάσεις, Jesus Christ Super Star).

Οι Nasa αποτελούν το κοινό σημείο των πέντε αυτών μουσικών: Τη Funk!! Μ' ένα δυναμικό πρόγραμμα έρχονται να σας ταρακουνήσουν και να σας υπενθυμίσουν ότι ο χορός και η διασκέδαση θα είναι πάντα εδώ.

Γιώργος Τσοπάνογλου: Φωνή, Φυσαρμόνικα
Αχιλλέας Αναστασόπουλος: Τρομπέτα, Φωνητικά
Κωστής Σωτηρόπουλος: Κιθάρα
Κώστας Χασιώτης: Μπάσο, Φωνητικά
Νίκος Κιουρκτσής: Τύμπανα, Φωνητικά

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30 ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ
Μαζί του η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Οδυσσέας Τσάκαλος

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου πραγματοποιεί αυτό το καλοκαίρι περιοδεία με επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και μεταφέρει στο καλοκαιρινό πεδίο την επιτυχία των χειμερινών του εμφανίσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η "Δίψα", το καινούργιο LP του Νίκου Πορτοκάλογλου το οποίο είναι ήδη χρυσό, δίνει την αφορμή στον τραγουδοποιό να ανανεώσει τον ήχο της μπάντας του με ένα σύνολο πνευστών που δημιουργεί μια καινούργια αίσθηση σε όλα τα τραγούδια.

Στο "Σταυρό του Νότου" οι εμφανίσεις του Νίκου Πορτοκάλογλου εξελίσσονταν κάθε βράδυ σ' ένα πραγματικό πάρτι, οι καλοκαιρινές του συναυλίες καλλιεργούν αυτή την ατμόσφαιρα ακόμη περισσότερο.

Μαζί του και αυτό το καλοκαίρι η Ανδριάνα Μπάμπαλη σε δικά του τραγούδια αλλά και σε προσωπικό της ρεπερτόριο από το άλμπουμ της "...Και η Γη Γυρίζει" που ήδη έχει δημιουργήσει ξεχωριστή αίσθηση καθώς και ο Οδυσσέας Τσάκαλος ο οποίος εκτός από τη γνωστή του θέση στην μπάντα, φέτος τραγουδάει και δικά του τραγούδια από το υπό κυκλοφορία άλμπουμ του.

Μαζί του ακόμη: ο ¶κης Κατσουπάκης στα πλήκτρα, ο Κώστας Γιαννίρης στο μπάσο, ο Τάσος Φωτίου στο σαξόφωνο και φλάουτο, ο Γιάννης Μωραΐτης στην τρομπέτα, ο Δημήτρης Σαβανής στο τρομπόνι.

24.00 BLUES TRUBLE

Πολλές ακόμη πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες διοργανώνονται ώστε να καλύψουν τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των επισκεπτών:

  • Tο θέατρο δρόμου Παντούμ με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και τύμπανα προσφέρει ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα.
  • Μια παλιά στάνη, στις όχθες του Αλιάκμονα διαμορφώνεται στο all day & night bar "μούγκα στρούγκα", για ολονύκτια πάρτυ με τον Dj Everlast από τους FFC και ήρεμα πρωϊνά με beach volley.
  • Παρατήρηση πουλιών (birdwatching), με την φροντίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, μια ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον μαγικό κόσμο των πουλιών και να γνωρίσουμε τους αργυροπελεκάνους, τους ερωδιούς, τους κορμοράνους, τους πελαργούς και τα υπόλοιπα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη.
  • Καθημερινή Οικολογία, μια έκθεση για την αλλαγή των καθημερινών μας συνηθειών, έκθεση ξύλινων ψηφιδωτών του Θανάση Μακρή με τίτλο "της ελληνικής φύσης", αλλά και άλλες εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις.
  • Συζητήσεις για την καθημερινή οικολογία, την ορνιθολογική σημασία και ανάδειξη του υγροτόπου καθώς και την σημασία των αρχαιοτήτων της περιοχής.
  • Οργανωμένες ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αιανής.
  • Ορεινή πεζοπορία με ανάβαση στον Βούρινο, αλλά και μικρότερες διαδρομές.
  • Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών.
  • Παρουσίαση της δράσης περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων.
  • Παιδότοπος, για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Eθελοντική εργασία

Ένας σημαντικός παράγοντας για όλα τα φεστιβάλ είναι ο εθελοντισμός. Για όσους θα ήθελαν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με εθελοντική εργασία είναι μια ευκαιρία απόδρασης σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με την παράλληλη συμμετοχή στις ποικίλλες διαδικασίες ενός φεστιβάλ.

Η εθελοντική εργασία έχει διάρκεια δέκα ημερών (1 - 10 Αυγούστου) και αφορά συμμετοχή στην προετοιμασία του χώρου (στήσιμο περιπτέρων, περίφραξης, εκθέσεων, ηλεκτρολογικών κλπ), στην δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων στα κοντινά αστικά κέντρα και στη διεξαγωγή των Γιορτών (κάμπινγκ, εκθέσεις, φύλαξη χώρου, έκδοση εισιτηρίων κλπ).

Εμείς καλύπτουμε την διαμονή και διατροφή των εθελοντών (και σημαντικές εκπτώσεις στο bar) και φροντίζουμε για την εναλλαγή στις διάφορες εργασίες, εσείς βάζετε την καλή διάθεση, όρεξη για δουλειά και συλλογικό πνεύμα.

Εάν ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλετε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, σημειώνοντας και κάποιες τεχνικές δεξιότητες που διαθέτετε (π.χ. οδήγηση αυτοκινήτου, χρήση Η/Υ, εμπειρία σε ηλεκτρολογικά κλπ), στη διεύθυνση: OΙΚOΤOΠΙΑ Φραγκίνη 9, 54623 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 277997, 6939 398969 ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: oikotopia@otenet.gr
 
Για περισσότερες πληροφορίες: Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αιανής, τηλ. 24610 98644
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail:
oikotopia@otenet.gr
Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ
Γραφείο Θεσσαλονίκης: Φραγκίνη 9, Τ.Κ. 546 24, τηλ./fax 2310 277997
Γραφείο Αθήνας: Κολοκοτρώνη 31, Τ.Κ. 105 62, τηλ. 210 3247364, fax 210 3224344

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 51 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56167918
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.