ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 06 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
"Πράσινη λύση στην κρίση" Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εκδηλώσεις
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Δευτέρα, 24 Μάιος 2010

Εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, με τους πράσινους ευρωβουλευτές Μ. Τρεμόπουλο, και P. Canfin και τον εκπρόσωπο των πράσινων της Τουρκίας U. Sahin

Εκδήλωση με θέμα "Πράσινη λύση στην κρίση, διοργανώνουν την προσεχή Τετάρτη 26 Μαΐου 2010, στις 7 το απόγευμα, στην αποθήκη Δ' στο λιμάνι οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης με ομιλητές τους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων Πράσινων και Pascal Canfin του ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Europe-Ecologie και τον Τούρκο γιατρό και εκπρόσωπο του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας, Umit Sahin.

Το θέμα της ομιλίας του κ. Canfin, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, είναι:
"Η Πράσινη Νέα Συμφωνία (Green New Deal) και η μακροοικονομική της διάσταση".
Ο κ.Sahin θα αναλύσει την "εφαρμογή της Πράσινης Νέας Συμφωνίας στα Βαλκάνια" και θα παρουσιάσει τις θέσεις του κινήματος κατά της κατασκευής Πυρηνικού Εργοστασίου στο Ακουγιού της Τουρκίας.
Την Πέμπτη 27 Μαΐου, οι δύο πράσινοι ευρωβουλευτές θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του πρώτου έλληνα πράσινου ευρωβουλευτή και θα αναφερθούν στα θέματα της συνεργασίας των οικολογικών δυνάμεων στην Ευρώπη και της πράσινης απάντησης στην κρίση.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
σε περίπτωση που θελήσετε συνεντεύξεις ή δηλώσεις από τους τρεις ομιλητές στον περιορισμένο χρόνο που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να το κανονίσετε μέσω του Συντονιστή της Γραμματείας των ΟΠ στη Θεσσαλονίκη, Γιώργου Μπλιώνη, 6944-869772

Ακολουθεί βιογραφικό του Pascal Canfin και του Umit Sahin

Pascal Canfin
Ο Pascal Canfin γεννήθηκε στο Arras της Γαλλίας το 1974. Εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής τον Ιούνιο του 2009, με τη λίστα Ευρώπη - Οικολογία (Europe - Ecologie). Στο Ευρωκοινοβούλιο είναι Αντι-Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Χρηματο-οικονομική και Κοινωνική Κρίση, μέλος της Επιτροπής για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και μέλος της Αποστολής για τις Σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία του Καταναλωτή και της Αποστολής για τις Σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Είναι κάτοχος Μάστερ από το Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Μπορντώ (Institut d'études politiques de Bordeaux) και του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος του Alternatives Economiques (Εναλλακτικά Οικονομικά), ειδικευμένος σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνική οικονομία και την εταιρική κοινωνική ευθύνη (2003-2009). Διετέλεσε σύμβουλος ανθρώπινων πόρων (1999-2003) και σύμβουλος πολιτικής στο CFDT Nord-Pas de Calais (1997-1999). Ήταν υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικών και Κοινωνικών Ζητημάτων των Γάλλων Πράσινων (2005-2009). Έχει συγγράψει 4 βιβλία, μεταξύ των οποίων και τα "Η πράσινη οικονομία επεξηγημένη για εκείνους που δεν την πιστεύουν" ("L'Economie verte expliquée à ceux qui n'y croient pas", 2007) και "Το οικολογικό σύμφωνο για την Ευρώπη" ("Le contrat écolo pour l'Europe", 2009).

Ümit Şahin
Ο Umit Sahin γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1969. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Είναι κάτοχος Μάστερ στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και Διδακτορικού στη Δημόσια και Περιβαλλοντική Υγεία από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Είναι ένας εκ των ιδρυτών της Εταιρείας Ιατρών για το Περιβάλλον στην Τουρκία (έτος ίδρυσης 1998) και Πρόεδρος της Εταιρείας την περίοδο 2002-2006. Εργάστηκε ως ακτιβιστής σε αρκετές αντι-πυρηνικές και οικολογικές οργανώσεις και αρθρογράφησε σε αρκετά περιοδικά στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είναι ακόμη εκδότης (editor-in-chief ) του περιοδικού Uc Ekoloji (Τρεις Οικολογίες).
Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της νέας Πρωτοβουλίας για ένα Πράσινο Κόμμα το 2002, και εργάστηκε ως συντονιστής τύπου (2002-2004), και συντονιστής της εκστρατείας για το κλίμα (2005-2007). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας, τον Ιούνιο του 2008 και είναι ένας από τους εκπροσώπους του κόμματος (Party Co-Spokesperson).
Εργάζεται ακόμη επαγγελματικά ως ιατρός στην Κωνσταντινούπολη.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 24 Μάιος 2010 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 151 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57097496
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.