ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ευθύνες στη Νομάρχη Ηρακλείου για το λατομείο στο Βαχό Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Φυσικό Περιβάλλον, Φυσικοί Πόροι της Κρήτης
Σ.Ε. ecocrete , Τετάρτη, 12 Μάιος 2010


 
Σε ανακοίνωση του Σύλλογου των Απανταχού Βαχουδιανών "Αφέντης Χριστός" που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πατρίς" αναφέρεται μεταξύ άλλων:
 
"Τόσο η μη τήρηση της λατομικής νομοθεσίας κατά το χαρακτηρισμό της περιοχής Βαχός, ως λατομικής, όσο και για το καταστροφικό έργο που συντελείται επί 4 περίπου χρόνια, στον οικισμό Βαχού, στους κατοίκους και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βιάννου, έχουν συζητηθεί αρκετές φορές τόσο με εσάς προσωπικά, όσο και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχίας" υπενθυμίζουν στη νομάρχη οι εκπρόσωποι του συλλόγου τονίζοντας της παράλληλα πως "η παρανομία έχει αναλυθεί και τεκμηριωθεί, το έχετε αποδεχτεί, αλλά δηλώνετε αναρμοδιότητα για τον αποχαρακτηρισμό της λατομικής ζώνης Βαχού".
 
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του συλλόγου, έχει πραγματοποιηθεί σχετική έγγραφη αναφορά από δικηγόρους τόσο της νομαρχίας, όσο και του δήμου Βιάννου, που βεβαιώνουν τις αρμοδιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται "στο γραφείο του αρμόδιου αντινομάρχη από τον Μάρτιο του 2009".
 
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου τονίζουν την άρνηση της νομάρχη να τους δεχτεί σε συνάντηση, ενώ υποστηρίζουν πως στο μεσοδιάστημα έχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις στη βουλή, ενώ οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί στο αρμόδιο υπουργείο. "Αυτή την έννοια είχε η παραπομπή του αιτήματος μας από το υπουργείο στη "Ν.Α. Ηρακλείου, γραφείο νομάρχη"" αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του Συλλόγου τονίζοντας:
 
"Όμως η απάντηση σας αγνόησε το κύριο ερώτημα της επιστολής μας προς το υπουργείο, κι αντί αυτού αναφέρεστε στην απόφαση 29771/1985 του νομάρχη Ηρακλείου, που χαρακτήρισε την περιοχή Βαχός 1,5 χλμ Ν.Α. της Κοινότητας ¶νω Βιάννου" ως λατομική. Τη μη νομιμότητα της απόφασης αυτής, σας έχουμε επισημάνει με σχετικό υπόμνημα μας που παραλάβατε με αρ. πρ. 2565/3-9-2007 καθώς και με σχετική επιστολή μας αρ. πρ. παραλαβής 1096/21 - 4 - 2009 κι ενώ όλα αυτά σας είναι γνωστά κι έχει εντοπιστεί ότι η απόφαση αυτή, 29771/1985, του νομάρχη Ηρακλείου, αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία των προβλημάτων τα οποία έχει δημιουργήσει η εκεί λειτουργία του λατομείου, εσείς επανέρχεστε ξανά και ξανά στα ίδια, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των αναγνωστών των απαντήσεων σας, που όπως διαπιστώνει κι ο απλός πολίτης, έχετε ένα και μόνο σκοπό: Την παράταση της λειτουργίας του λατομείου στον Α' λατομικό χώρο της λατομικής ζώνης Βαχού, γιατί ο ιδιοκτήτης είναι συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, που ανήκει στον ίδιο μ' εσάς πολιτικό χώρο".
 
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου καλούν τη νομάρχη να αναλογιστεί τα σοβαρότατα προβλήματα που επιφέρει η λειτουργία του λατομείου στη συγκεκριμένη περιοχή, τονίζοντας πως τέτοιες ενέργειες "για να καλυφθούν οι κουμπάροι, οι συγγενείς, οι ομοϊδεάτες, οδήγησαν τη χώρα μας στο χείλος του κρημνού και τώρα πιανόμαστε από τα μαλλιά της κεφαλής μας για να σωθούμε".
 
Ο σύλλογος καλεί για μία ακόμα φορά τη νομάρχη να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της 29771 / 1985 απόφασης, αλλά και να αναστείλει της λατομικές δραστηριότητες στη λατομική ζώνη του Βαχού.

Σ.Ε. ecocrete

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 30 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58227848
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.