ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ημερίδα για τις επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες
ΠΑΝΔΟΙΚΟ , Τρίτη, 11 Μάιος 2010

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαΐου στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθηνών στο Ζάππειο Μέγαρο (Λ. Αμαλίας 8), στις 16:30 το απόγευμα, με θέμα:
" Οι επιπτώσεις του Πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη στην Θράκη και το Αιγαίο (εθνικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές)"
Ο πετρελαιαγωγός είναι αναπτυξιακό εργαλείο; (πόσες θέσεις εργασίας θα χαθούν;)
Ο πετρελαιαγωγός υπηρετεί εθνικούς σκοπούς;
Ο πετρελαιαγωγός προστατεύει το μέλλον των παιδιών μας; (αυτό εννοούμε πράσινη ανάπτυξη;),που τόσο επικοινωνιακά επιμένουν μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
16:30-16:45 Εγγραφές Συμμετεχόντων
16:45-17:00 Χαιρετισμός Προεδρείου - Έναρξη
17:00-17:15 Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Χημικός Μηχανικός - Υγιεινολόγος
"Αγωγός Πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη - Η κατάρρευση ενός μύθου"
17:15-17:30 Ιωάννης Τέντες, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας στο τμήμα Ιατρικής του Δ.Π.Θ.
"Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"
17:30-17:45 Θεόδωρος Τσιμπίδης, Δ/ντής Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ", Συνεργάτης Τμ.Θαλάσσιας Βιολογίας Παν/μίου Essex.
"Το Αιγαίο στα πλαίσια της μαύρης Ανάπτυξης"
17:45-18:00 Μιχαήλ Δεκλερής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Αντιπρόεδρος του ΣτΕ ε.τ.
"Γιατί ο αγωγός πετρελαίου θα σημάνει το θάνατο του Αιγαίου"
18:00-18:30 Τοποθετήσεις Εκπροσώπων Φορέων
18:30-19:00 Τοποθετήσεις Εκπροσώπων Κομμάτων
19:00-20:00 Συζήτηση, Ερωτήσεις, Παρεμβάσεις Φορέων - Πολιτών

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:
Οικολογική Εταιρία Εβρου (Ο.Ε.Ε.)
Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος
Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών "Αρχιπέλαγος"
Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου
Με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας ακτιβιστών από Οικολογικές Οργανώσεις της Βουλγαρίας
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ (ΒΕΡΟΙΑ) 6946381707,
aslanoglou@cyta.gr
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΠΑΤΡΑ), 6978968019,
geovasi@otenet.gr
ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΒΟΛΟΣ) 6977686838 kvoliotis@oikoen.gr,
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ (ΘΕΣ/ΚΗ) 6932705289,
hel-an@otenet.gr,
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΚΑΒΑΛΑ) 6979945323,
georgepaschalidis@hotmail.com,
ΤΣΕΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΧΑΝΙΑ) 6933370458,
tse2100@yahoo.gr,
ΦΟΥΝΤΑΣ ΠΑΡΗΣ (ΛΑΜΙΑ) 6932269378,
pfount@tee.gr

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) απέκτησε νομική υπόσταση τον Ιούνιο του 1998 και εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος των Οικολογικών Οργανώσεων στην Ελλάδα.
Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη νομική μορφή του σωματείου και έδρα στην πόλη του Βόλου.
Μέλη του ΠΑΝΔΟΙΚΟ είναι μόνο νομικά πρόσωπα που κύριος σκοπός τους είναι η προστασία του περιβάλλοντος (σωματεία ή αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες που έχουν νομική προσωπικότητα) και όχι φυσικά πρόσωπα.
Σήμερα το ΠΑΝΔΟΙΚΟ περιλαμβάνει ως μέλη 87 οργανώσεις, γεωγραφικά κατανεμημένες στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας. Επίσης, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οικολογικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, που συνεργάζονται μαζί μας για θέματα ενδιαφέροντός τους.
ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΜΑΣ
Οι κυρίαρχοι στόχοι της οργάνωσης είναι:
• Η προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος με κάθε πρόσφορο μέσο.
• Η καλύτερη ενημέρωση των μελών μας, ευρύτερα των οικολογικών οργανώσεων και συνολικά της κοινωνίας, ιδιαίτερα των νέων, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις δυνατότητες της λύσης τους.
• Η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης στους πολίτες αρχίζοντας από την ιδιαίτερα ευαίσθητη και δεκτική παιδική ηλικία.
• Η υποβοήθηση του έργου των οικολογικών οργανώσεων - μελών του ΠΑΝΔΟΙΚΟ και κάθε οικολογικής οργάνωσης και ο συντονισμός της δράσης τους.
• Η παρέμβαση σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο για την επίλυση των οικολογικών προβλημάτων και ποιότητας ζωής. Οι προσπάθειες, σε διεθνές επίπεδο, δίνονται μέσα από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος EEB (που εδρεύει στις Βρυξέλλες) και μέσα από το Med Forum (που εδρεύει στη Βαρκελώνη) των οποίων το ΠΑΝΔΟΙΚΟ είναι μέλος, αλλά και σε συνεργασία με άλλες διεθνούς και εθνικού επιπέδου οργανώσεις του εξωτερικού.
• Η ανάδειξη της οικολογικής λογικής (και ιδίως του πνεύματος της βιώσιμης ανάπτυξης) σε βασικό άξονα χάραξης εθνικής και διεθνούς πολιτικής, καθώς επίσης και η καθιέρωση των εκφραστών αυτής της άποψης μεταξύ των οποίων σημαντική θέση κατέχει το ΠΑΝΔΟΙΚΟ, ως αναγκαίου και αξιόπιστου εταίρου χάραξης τέτοιων πολιτικών.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συμπληρώθηκαν ήδη τρία χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας για Συνεργασία στην Κατασκευή και την Εκμετάλλευση του Αγωγού Πετρελαίου "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης", που έγινε στις 15 Μαρτίου 2007 στην Αθήνα.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ:
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΉ Εταιρεία Έβρου, αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ), η δράση της οποίας εκτείνεται σε όλο τον Νομό Εβρου με κύριο σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος, από την πρώτη στιγμή δημοσιοποίησε την θέση της ότι "Ο Αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης είναι μια Ιδιωτική Μονοπωλιακή επένδυση που θα έχει τεράστιες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για την Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον και η κατασκευή του:
1. συμφέρει πρώτιστα τις πετρελαϊκές, και όχι μόνο, μονοπωλιακές ιδιωτικές εταιρείες και δεν γίνεται για εθνικούς λόγους, ούτε θα συμβάλλει την ανάπτυξη της περιοχής ή της χώρας.
2. θα σημάνει ριζική αλλαγή του αναπτυξιακού προσανατολισμού του Εβρου και της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου και ακύρωση του μέχρι τώρα σχεδιασμού (π.χ προώθηση Τουρισμού, ανάδειξη Βιοτόπων, Αλιεία, Υποδομές κλπ) με δυσμενή κατά την γνώμη μας οικονομικά αποτελέσματα.
3. θα ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" για την παράπλευρη εγκατάσταση νέων μονάδων βαριάς και ρυπογόνου Χημικής Βιομηχανίας(Διυλιστήριο, Πετροχημικό εργοστάσιο κλπ) στην Αλεξανδρούπολη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ποιότητά ζωής όλων μας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Την 21 Μαρτίου 2007, πραγματοποιήθηκε από την Οικολογική Εταιρεία Έβρου, στην αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ". Ομιλητές ήταν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών του ΕΘΙΑΓΕ κ.κ. Κουτράκης Μάνος Δρ. Αλιευτικής Βιολογίας και Συλαίος Γεώργιος, Δρ. Παράκτιας Ωκεανογραφίας, καθώς και ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Παράκτιων Αλιέων Αλεξανδρούπολης. Στο τέλος της εκδήλωσης αποφασίστηκε με πρωτοβουλία της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου η δημιουργία της "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ" (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ)
 
Τον Φεβρουάριο του 2008 την παραμονή του Δημοψηφίσματος για τον Αγωγό διοργανώσαμε επίσκεψη στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας και σε συναντήσεις με τις εκεί οργανώσεις και συλλογικότητες θεμελιώσαμε μια αρκετά επωφελή συνεργασία.

Την 9 Απριλίου 2008, συνδιοργανώσαμε με την Πρωτοβουλία, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης Ανοιχτή Εκδήλωση -Συζήτηση για τον Αγωγό Πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη,με ομιλητές τους, Daniel Popov: Centre for Environmental Information and Education της Βουλγαρίας
ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΘΟΔΩΡΗ: Συνεργάτη Τμ.Θαλάσσιας Βιολογίας Παν/μίου Essex. Διευθυντής της Μ.Κ.Ο."Αρχιπέλαγος"- Ινστιτούτο Θαλάσσιας & Περιβαλλοντικής Έρευνας Αιγαίου και ΤΕΝΤΕ ΓΙΑΝΝΗ: Επίκουρο Καθηγητή Βιοχημείας του ΔΠΘ

Στις 11-5-2009 καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης Αίτημα για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος υπογεγραμμένο από 250 Πολίτες της πόλης, για το οποίο δεν έχει ακόμη εκδοθεί οριστική απόφαση.
Την 2 Ιουνίου 2009, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα :
"Ο ΑΓΩΓΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" με ομιλητή τον κ. Δεκλερή Μιχαήλ, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και Επίτιμο Αντιπροέδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας

Παράλληλα με κάθε τρόπο δημοσιοποιούμε τις θέσεις μας και παρεμβαίνουμε σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Εταιρεία του Αγωγού ή αλλους φορείς αποκαλύπτοντας τα ψεύδη και τις μισές αλήθειες και αναδεικνύοντας ζητήματα που αποφεύγονται να συζητηθούν.

Σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία έχουμε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα περίπου 4000 υπογραφές πολιτών που αντιτίθενται στο έργο

Αναγκάσαμε την Εταιρεία κατασκευής του έργου να προχωρήσει στην εκπόνηση νέας Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και όχι σε μια απλή επικαιροποίηση παλιών μελετών.

Αναδείξαμε ως κεντρικό θέμα την απουσία σχεδιασμού και μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του έρματος των Δεξαμενοπλοίων

Κατορθώσαμε σήμερα πλέον Όλοι να δηλώνουν τουλάχιστον ανησυχία. Όλοι να παραδέχονται ότι οι επιπτώσεις θα είναι μη αντιστρέψιμες και η αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής θα αλλάξει δραματικά οδηγούμενη στον μονόδρομο της ρυπογόνου πετρελαϊκής ανάπτυξης.

Σε μία εποχή όπου η "πράσινη ανάπτυξη" είναι πλέον αναγκαία για την επιβίωσή μας και σε μια χώρα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, η κατασκευή ενός τέτοιου έργου δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμούς αν και κατά πόσο μπορεί να επιφέρει την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη και εθνική ασφάλεια που μας υπόσχονται. Επιπρόσθετα, πρόκειται για ένα έργο του οποίου οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο τον Εβρο και της Αλεξανδρούπολη, αφορούν τη θάλασσα και τους κατοίκους ολόκληρου του Αιγαίου.
Στα πλαίσια αυτών των δύο βασικών παραμέτρων, δηλαδή της οικονομικής κρίσης και της επέκτασης των επιπτώσεων του Πετρελαιαγωγού σε όλο το Αιγαίο Πέλαγος, διοργανώνεται η επόμενη εκδήλωση σχετικά με το έργο του Αγωγού, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-5-2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:30 στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αθήνας ( Ζάππειο Μέγαρο, Λ.Αμαλίας 8), με θέμα "ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ -ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (εθνικές-οικονομικές-περιβαλλοντικές". Η εκδήλωση θα γίνει με τη συνδιοργάνωση της Οικολογικής Εταιρίας Εβρου, του ΠΑΝΔΟΙΚΟ, του Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου, του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών "Αρχιπέλαγος", και του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος. Ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Π.Παρασκευόπουλος, χημικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Τέντες, επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Θόδωρος Τσιμπίδης, Δ/ντής Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ", Μιχαήλ Δεκλερής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Τα συνημμένα στο παρόν e-mail αρχεία περιέχουν σύγχρονες επιστημονικές μελέτες και αρθρογραφία, καθώς και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις πάνω στο ζήτημα ,προς ενημέρωση και για το σχηματισμό μίας πιο σφαιρικής και εμπεριστατωμένης άποψης.

Ευχαριστούμε
Για την Οικολογική Εταιρία Εβρου
Η επταμελής Συντονιστική Γραμματεία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
PAN-HELLENIC NETWORK OF ECOLOGICAL ORGANIZATIONS
Γαζή 216, 382.22-Βόλος / Gazi 216, 382.22-VOLOS
Tel-Fax: ++30 24210 20620
site: //
www.pandoiko.gr, e-mail: info@pandoiko.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 11 Μάιος 2010 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 80 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57105529
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.