ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Πέμπτη 06 Οκτ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ένα διαδικτυακό ταξίδι στην ελληνική φύση με το WWF Ελλά Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενημέρωση
WWF Ελλάς , Πέμπτη, 06 Μάιος 2010

Μέτρηση, καταγραφή, τηλεπισκόπηση, δορυφορική απεικόνιση, δακτυλίωση: οι λέξεις μπορεί να ηχούν ακατανόητες για τους μη μυημένους, συνθέτουν όμως την καθημερινότητα των ανθρώπων της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς που εργάζονται συστηματικά για την προστασία της φυσικής κληρονομιάς και της μοναδικής βιοποικιλότητας της χώρας μας. Αν θέλετε κι εσείς να μυηθείτε σε αυτά τα μυστικά, υπάρχει τρόπος: επισκεφτείτε το νέο blog της οργάνωσης "το WWF στο πεδίο" που δημιουργήθηκε με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας 2010.

Μέσα από ένα διαφορετικό διαδικτυακό ταξίδι μπορείτε να γνωρίσετε τις οικολογικά σημαντικές περιοχές της χώρας στις οποίες έχει παρουσία η οργάνωση, και να "ζήσετε", μέσα από προσωπικές αφηγήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την καθημερινότητα των ανθρώπων του WWF Ελλάς από τον Έβρο μέχρι τη Ζάκυνθο και από την Κρήτη μέχρι την Πίνδο.

Εδώ θα γνωρίσετε όχι μόνο το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και τα Σεκάνια, τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της Caretta caretta σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, αλλά θα καταλάβετε πόσες αντοχές χρειάζονται για να κάνει κανείς μετρήσεις δυναμικής στην παραλία μέσα στο καταχείμωνο! Το ταξίδι σας θα συνεχιστεί στη Δαδιά του Νομού Έβρου για να εκπλαγείτε από το γεγονός ότι και οι Μαυρόγυπες χρειάζονται "αξεσουάρ" πριν φύγουν για ταξίδι: πρόκειται για τα δακτυλίδια-πομπούς που τοποθετούνται στα πόδια τους προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες για τη διαδρομή και τις συνήθειές τους. Η διαδικτυακή περιήγηση συνεχίζεται με ένα οδοιπορικό σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα "Προστασίας των Νησιωτικών Υγροτόπων", σε μια πρώτη συνάντηση με τους εκατοντάδες μικρούς υγροτόπους, πυρήνες μοναδικής βιοποικιλότητας αλλά και στοιχείο απαραίτητο για την υδρολογική ισορροπία των νησιών μας. Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού η Βόρεια Πίνδος, μια περιοχή που υπήρξε έξοχο παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα χώρες της Ευρώπης, διαθέτει δηλαδή απαράμιλλο αριθμό ειδών χλωρίδας και πανίδας, αλλά και ένα μοναδικό ανάγλυφο που συνθέτουν οι λίμνες και τα ποτάμια, η θάλασσα και τα βουνά της. Δυστυχώς, όμως η φυσική αυτή κληρονομιά διαρκώς υποβαθμίζεται. Το WWF Ελλάς εργάζεται εδώ και 20 χρόνια για την προστασία της ελληνικής φύσης. Αυτές τις προσπάθειες μπορείτε πλέον και εσείς να παρακολουθείτε συστηματικά μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώπων της οργάνωσης στο νέο blog http://wwfaction.wordpress.com/. ¶λλωστε για να προστατέψεις κάτι, πρέπει πρώτα να το γνωρίσεις!

Φωτογραφία: Παρακολούθηση φωλιών Μαυρόγυπα στη Δαδιά @ WWF Ελλάς / Γ. Κατσαδωράκης

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, Συνεργάτης Επικοινωνίας, 210-3314893,
i.kantas@wwf.gr
Μαρίτα Παντέρη, Υπεύθυνη Τύπου, 698 2471724, m.panteri@wwf.gr 

Σημειώσεις προς συντάκτες:

1.To 2010 έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας. Αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη της αξίας της βιοποικιλότητας και των λειτουργιών που προσφέρει ως αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης ευημερίας. Με κορύφωση τη Συνδιάσκεψη της Σύμβασης για τη Βιοποικιλότητα τον Οκτώβριο του 2010 στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας βρίσκονται σε εξέλιξη ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαπραγματεύσεις με στόχο την υιοθέτηση ενός νέου και φιλόδοξου για την ανάσχεση της απώλειας της βιοποικιλότητας και την προώθηση μέτρων για τη διατήρηση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
2.Το νέο blog του WWF Ελλάς για τη δράση της οργάνωσης στο πεδίο, εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2010 και από τότε διατηρεί μια συνεχή ροή ενημέρωσης για πολύ ενδιαφέροντα θέματα από τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η οργάνωση. Για όλα τα θέματα υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία που μπορείτε να προμηθευτείτε από τους συνεργάτες μας.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Μάιος 2010 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 151 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55275642
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.