ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 09 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Απολογιστική συνέντευξη Τύπου του ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Διάφορα
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS , Παρασκευή, 30 Απρίλιος 2010

Η ανάγκη συσπείρωσης όλων των κοινωνικών φορέων στην προσπάθεια προστασίας των παράκτιων και θαλάσσιων οικοσυστημάτων, η σημασία της καταγραφής των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των εθελοντικών καθαρισμών και κύρια η σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης και εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών, ήταν μερικά από τα θέματα που αναδείχθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενόψει της έναρξης της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010, την Τετάρτη 28/04/2010 και ώρα 11:00, στο χώρο εκδηλώσεων της Γεν. Γραμματείας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης .

Τη Συνέντευξη Τύπου συντόνισε η Διευθύντρια του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κα ¶ννυ Μητροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στην συμμετοχή-ρεκόρ πάνω από 17.300 εθελοντών στην περσινή εκστρατεία, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικοσυστήματα και είδη εξαιτίας της απόρριψης σκουπιδιών, στην ανάγκη να ενσωματωθεί η προστασία της βιοποικιλότητας και η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών περιοχών σε όλες τις τομεακές πολιτικές και τέλος στην σημασία της προώθησης ενός βιώσιμου τουρισμού για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών.

Ο κος Ευάγγελος Κουκιάσας, Πρόεδρος του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επεσήμανε ότι το 2010 αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς η ανακήρυξή της από τα Ηνωμένα Έθνη ως Έτους Βιοποικιλότητας, συμπίπτει με τα 20 χρόνια συνεπούς παρουσίας του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στα περιβαλλοντικά πράγματα, με ιδιαίτερη μέριμνα και συμβολή στην διαφύλαξη του θαλάσσιου και παράκτιου πλούτου της Μεσογείου. Ο κος Κουκιάσας με αφορμή τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, αναφέρθηκε στην θεσμική υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει ενεργά σε πρωτοβουλίες προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης του παράκτιου περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της οποίας το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κάλεσε με επιστολή του όλους του Δήμους της χώρας σε έμπρακτη στήριξη της εκστρατείας και των εθελοντών, που θα συμμετάσχουν σε αυτήν.

Εν συνεχεία η κα Μαρία Γεραγά από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τόνισε τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος για την οικονομία και τα ανταποδοτικά οφέλη, που μπορούν να προκύψουν σε περιόδους ύφεσης, από την βιώσιμη αξιοποίησή τους.

Η κα Σταυρούλα Κορδέλλα, επίσης από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την επεξεργασία των φύλλων καταγραφής που συμπληρώνουν οι εθελοντές, κατά τη διάρκεια των καθαρισμών. Σύμφωνα με αυτά, το πλαστικό είναι ο κύριος ρυπαντής των παράκτιων και θαλάσσιων περιοχών, ευθυνόμενο για το 37% της συνολικής ρύπανσης, ενώ ακολουθούν το χαρτί, το γυαλί και το μέταλλο. Σημαντική διαπίστωση της επιστημονικής ανάλυσης των δεδομένων, ήταν ότι οι πλέον επιβαρυντικές χερσαίες πηγές ρύπανσης συνδέονται με την αναψυχή και τα εκατομμύρια των λουομένων που επισκέπτονται τις ακτές. Υπό αυτό το πρίσμα η ευαισθητοποίηση των πολιτών, που επιχειρείται με πρωτοβουλίες, όπως η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό τη λύση του προβλήματος, καθώς συνεπάγεται και ραγδαία μείωση του ρυπαντικού φορτίου στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι των χορηγών επικοινωνίας της φετινής εκστρατείας. Ο κος Περικλής Βασιλόπουλος Υπεύθυνος ΕΚΕ της ΕΡΤ ΑΕ, εξήρε την πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και υπογράμμισε τον θεσμικό ρόλο στήριξης, που οφείλουν να διαδραματίζουν οι δημόσιοι φορείς σε αντίστοιχες προσπάθειες, ενώ η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Χαϊνη, εκπροσωπώντας της REAL GROUP, τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ως αναγκαίων όρων για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Η κα Έλλη Παναγιωτοπούλου, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, χορηγού της εκστρατείας στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης AMSTEL ECO, έχοντας πάρει μέρος σε καθαρισμούς προηγούμενων ετών, δήλωσε ότι μέσα από τη συμμετοχή αναδεικνύεται η αξία του βιώματος, η σημασία της έμπρακτης προσπάθειας και προσφοράς.

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της διαφημιστικής καμπάνιας (τηλεοπτικό σποτ, ραδιοφωνικό σποτ και διαφημιστικές καταχωρήσεις) της εκστρατείας, την οποία σχεδίασε αφιλοκερδώς η διαφημιστική BOLD OGILVY στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, για λογαριασμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. To τηλεοπτικό σποτ επιμελήθηκε, επίσης αφιλοκερδώς, η εταιρεία παραγωγής FOSS. Στη διάρκεια της παρουσίασης η κα Ρεβέκκα Σαλμόνα, Account Director και ο κος Βαγγέλης Τόλιας, Art Director, μίλησαν για τα ερεθίσματα που προκάλεσαν την έμπνευση της διαφημιστικής καμπάνιας, για τη συλλογιστική και υλοποίησή της καθώς και για τα επιδιωκόμενα αποτελέσματά της.

Περισσότερες Πληροφορίες
Λουκία Καλαϊτζή
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
press@medsos.gr
2108228795

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 123 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58253241
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.