ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Κυριακή 05 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ανοικτή συναυλία στη Ρόδο εν όψει της Επετείου Καταστρ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου , Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010
Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της καταστροφής στο Τσερνόμπιλ, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και το Διεθνές Δίκτυο Mediterranean No Nuclear Neighborhood-MN3 οργανώνουν την Δευτέρα 26 Απριλίου στις 7.30 το βράδι μια ανοιχτή συναυλία στο μώλο των Μύλων στο Μαντράκι. Συμμετέχουν φιλικά τα συγκροτήματα: Moodswings, Looney Tunes Band, Luis+Zaf, Fourffart, Τσίρκο Μπάχαλο...

Στις 26 Απριλίου 1986, με την έκρηξη του αντιδραστήρα 4 στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, ολόκληρο σχεδόν το βόρειο ημισφαίριο της Γης δέχθηκε ραδιενέργεια που αντιστοιχούσε σε 1.000 φορές περισσότερη από αυτήν που ακολούθησε τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, μία επίθεση που κανείς δεν τολμούσε να προβλέψει.

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά και ενώ οι επιπτώσεις από εκείνη την καταστροφή εξακολουθούν να υφίστανται και να επηρεάζουν την υγεία εκατομμυρίων πολιτών, το περιβάλλον και την οικονομία των χωρών που επλήγησαν, βιώνουμε μιά πρωτοφανή προσπάθεια χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης, ώστε να παρουσιαστεί η πυρηνική ενέργεια ως απάντηση στην υπερθέρμανση του Πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Οι ίδιες δυνάμεις που στο βωμό του κέρδους οδήγησαν στην αλόγιστη χρήση των ορυκτών καυσίμων και έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, επιχειρούν να αυξήσουν τη γεωπολιτική και οικονομική τους θέση με την ενίσχυση της πυρηνικής βιομηχανίας.

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της καταστροφής στο Τσερνόμπιλ, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και το Διεθνές Δίκτυο Mediterranean No Nuclear Neighborhood-MN3 οργανώνουν την Δευτέρα 26 Απριλίου στις 7.30 το βράδι μια ανοιχτή συναυλία στο μώλο των Μύλων στο Μαντράκι. Συμμετέχουν φιλικά τα συγκροτήματα: Moodswings, Looney Tunes Band, Luis+Zaf, Fourffart, Τσίρκο Μπάχαλο. Παράλληλα θα γίνουν και τα εγκαίνια των γραφείων του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, που στεγάζονται στον 3ο μύλο.
Καλούμε όλους τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, νέες και νέους της Ρόδου να δώσουν το παρόν. Είναι το χρέος που έχουμε στις επόμενες γενιές για να διασφαλίσουμε την ίδια τους την ύπαρξη. Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια.

Δευτέρα, 26 Απριλίου, 7:30 μ.μ. στους Τρεις Μύλους στο Μαντράκι
ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΠΜ

Επιστολή προς το υπουργείο Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης για την τροποποίηση της Συμφωνίας μεταξύ της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ)

ΠΡΟΣ: -Υπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης
κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
ΚΟΙΝ: -Υφυπουργό Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης
κα Φώφη Γεννηματά

Ρόδος 29 Μαρτίου 2010
   
ΘΕΜΑ:Τροποποίηση της από 28 Μαΐου 1959 Συμφωνίας μεταξύ της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ)

ΣΧΕΤ:
α. Η από 13/3/2007 επιστολή ΑΠΜ προς τον Υπουργό Υγείας
β. Η από 12/5/2008 επιστολή ΑΠΜ προς τον Υπουργό Υγείας

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Πρώτα απ όλα, εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου δεχθείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας. Ευχόμαστε ολόθερμα να έχετε δύναμη, έμπνευση και κουράγιο για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο σας και στις προσδοκίες των πολιτών.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου (ΑΠΜ) έχει ιδρυθεί εδώ και 5 χρόνια περίπου. Είναι ένας Μη Κυβερνητικός, Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με νομική μορφή Σωματείου και έδρα τη Ρόδο, που κύριο σκοπό έχει την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής. Έχει αναλάβει πρωτοβουλία και έχει δημιουργήσει από το 2007 το Διεθνές Δίκτυο Mediterranean No Nuclear Neighborhood-MN3 με τη συμμετοχή 20 οργανισμών και εθνικών δικτύων από 8 χώρες της περιοχής, το οποίο έχει ως επιδίωξή του να γίνει η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή Ζώνη Ειρήνης, ελεύθερη από πυρηνικά. Στο ενεργητικό του το ΑΠΜ έχει ακόμα τη διοργάνωση -σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς- 2 διεθνών συναντήσεων με συμμετοχή επιστημόνων και οργανώσεων από πολλές χώρες και τριών Διεθνών Αντιπυρηνικών Φεστιβάλ στη Ρόδο με μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέλη του έχουν συμμετάσχει πολλές φορές σε Συνέδρια και Ημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ΑΠΜ ήταν η μόνη Ελληνική Οργάνωση που πήρε μέρος στην Προπαρασκευαστική Επιτροπή για τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών που διεξήχθη στη Βιέννη το 2007, μετά από σχετική διαπίστευσή του από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Πρόσφατα υπογράφηκε μεταξύ του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε μιά σειρά τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου είναι ιδρυτικό μέλος του ΑΠΜ.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας θέσουμε ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων σας:
Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις απ όλο τον Κόσμο έχει καταθέσει από το 2007 αίτημα προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(ΠΟΥ) για την τροποποίηση της απαράδεκτης Συμφωνίας μεταξύ ΠΟΥ και Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ), που ισχύει από το 1959. Η συμφωνία αυτή με συγκεκριμένα άρθρα, επιβάλει έλεγχο στον ΠΟΥ από τη ΔΕΑΕ για τις μελέτες που αφορούν τις επιπτώσεις της πυρηνικής ενέργειας στην ανθρώπινη υγεία, προκειμένου να μη θιγούν τα συμφέροντα της πυρηνικής βιομηχανίας. Για το θέμα αυτό είχαμε απευθυνθεί, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, δύο φορές στον προκάτοχό σας, δεν τύχαμε όμως καμίας ουσιαστικής απάντησης. Το θέμα δεν απαντήθηκε ούτε στη Βουλή, όταν κατατέθηκαν σχετικές αναφορές και ερωτήσεις από Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
Απευθυνόμαστε σε σας και ζητάμε να θέσετε το θέμα τροποποίησης αυτής της Συμφωνίας στην επόμενη Συνέλευση του ΠΟΥ, που θα συνέλθει τον προσεχή Μάϊο στη Γενεύη, έτσι ώστε ο ΠΟΥ να ανακτήσει την πλήρη ανεξαρτησία του στους τομείς της έρευνας και των εκδόσεων για την πυρηνική ενέργεια. Τα συγκεκριμένα άρθρα που χρήζουν τροποποίησης ή κατάργησης αναφέρονται αναλυτικά στο α σχετικό. Κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τη διατήρηση του απαράδεκτου αυτού καθεστώτος.

Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, για άλλη μιά φορά σας εύχονται επιτυχία στο έργο σας και είναι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνεργασία στα θέματα που σας εκθέσαμε.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου 
Χρήστος Μαντάς
Ο Πρόεδρος του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου
Θανάσης Αναπολιτάνος

Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου
Μητροπόλεως 4, Ρόδος, Τ.Κ. 85100, Ελλάδα
Τηλ.. (0030)6936656947, FAX: (0030) 2241022462
URL:
http://www.manw.org - E-mail: info@manw.org

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 24 Απρίλιος 2010 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 127 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57079719
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.