ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 09 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα κατά της εκτροπής Αχελώο Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ποταμοί - φράγματα - εκτροπές
ΣΥΡΙΖΑ , Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2010

Ανακοίνωση της Θεματικής Πόλη Περιβάλλον Οικολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Στηρίζουμε τον αγώνα κατά της εκτροπής του Αχελώου και του φράγματος της Μεσοχώρας Τρικάλων

Μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που για μια ακόμη φορά έβαλε φρένο στα σχέδια εκτροπής του Αχελώου, είναι επιτακτική ανάγκη να διακοπούν άμεσα οι εργασίες για την λειτουργία του φαραωνικού φράγματος Μεσοχώρας. Το φράγμα της Μεσοχώρας είναι έργο κεφαλής των έργων της εκτροπής, που βαφτίστηκε εκ των υστέρων σε ενεργειακό. Στην πραγματικότητα το φράγμα της Μεσοχώρας, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για το οικοσύστημα και τα μνημεία της Πίνδου, ένα έργο επισφαλές ως προς τη μελλοντική του λειτουργία και περιβαλλοντικά εγκληματικό: εάν σκοπός είναι το πότισμα, πως συνάδει με όλα τα προβλήματα των αναγνωρισμένα λάθος γεωργικών πρακτικών που έχουν οδηγήσει μεταξύ άλλων στη ρύπανση του Πηνειού, στην κατασπατάληση υδατικών πόρων, στην νιτροποίηση εδαφών; Προβλήματα για τα οποία σήμερα αναζητούνται κονδύλια από την ΕΕ για την επίλυσή τους; Εάν σκοπός του είναι η ενέργεια σε ποιον ευρύτερο σχεδιασμό έχει ενταχθεί; Ποιες δικλείδες έχουν μπει ώστε να μην πάει σταγόνα για το πότισμα επιτείνοντας τα παραπάνω προβλήματα; Στην πραγματικότητα το φράγμα της Μεσοχώρας θα συνεχίσει να αποτελεί μια μόνιμη απειλή για την υπόθεση της εκτροπής. Προϋποθέτει εκτός όλων των άλλων, την απαλλοτρίωση με δημόσια δαπάνη ενός ιστορικού κεφαλοχωριού και την εκδίωξη των κατοίκων που αντιστέκονται εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν σπαταληθεί τεράστια ποσά χρημάτων σε μια υπόθεση που παρά τις αυθαιρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας εξελίχθηκε σε φιάσκο λόγω των διαρκών προσφυγών στην δικαιοσύνη και στην Ε.Ε. Με ελάχιστο μέρος των χρημάτων αυτών και με ορθολογικό σχεδιασμό, θα είχαν κατασκευασθεί αναγκαία έργα εξοικονόμησης και διαχείρισης του νερού στη θεσσαλική πεδιάδα, έτσι ώστε και το περιβαλλοντικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί αλλά και οι αγρότες να έχουν τα απαιτούμενα νερά για τις καλλιέργειες. Δεν υπάρχει καμιά μελέτη που να υποδεικνύει αντιστοιχία του συνολικού κόστους των 4 δις ευρώ και της οικονομικής απόδοσης του έργου. Ενός έργου που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα ως δήθεν απάντηση στα αδιέξοδα που δημιούργησε η αγροτική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών και που επαναλαμβάνονται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν αιματηρά όχι μόνο για την κατασκευή αλλά και για την λειτουργία ενός έργου, για το οποίο καμιά απολύτως σκοπιμότητα δεν υπάρχει εκτός από την δημαγωγική εκμετάλλευση του από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΚΚΕ. Από την υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι μεγαλο-εργολάβοι και οι εταιρείες-κολοσσοί που ετοιμάζονται να διαχειριστούν την ενέργεια και να ελέγξουν το νερό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη και διαρκή παρέμβαση ενάντια στο επιχειρούμενο έγκλημα:

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τον αγώνα των κινήσεων ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, των φορέων και των κατοίκων της Μεσοχώρας.

Απαιτούμε να σταματήσει το οικολογικό και οικονομικό σκάνδαλο στον Αχελώο και την Μεσοχώρα και ο εμπαιγμός των Θεσσαλών και της ελληνικής κοινωνίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 75 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58253844
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:



ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!



Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.