ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 09 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Πάρκινγκ ή πάρκο; Μήπως υπάρχει ενδιάμεση λύση; Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου - Ανακοινώσεις
Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου , Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2010

ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΑΡΚΙΝΓΚ Ή ΠΑΡΚΟ; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ;

Η Οικολογική Κίνηση είναι μια ομάδα ανθρώπων καθημερινών με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές απόψεις πράγμα που καθιστά πολλές φορές την συνεργασία τους δύσκολη, ΑΛΛΑ με ένα κοινό σημείο: Το πάθος τους να προστατέψουν τη ζωή τους και των παιδιών τους που είναι άρρηκτα δεμένη με το φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτόν τον φυσικό πλούτο που παρέλαβαν από τους γονείς τους πρέπει να τον παραδώσουν στα παιδιά τους τουλάχιστον ίδιο.

Η Οικολογική Κίνηση ΔΕΝ έχει σκοπό να σταματήσει την ανάπτυξη της πόλης μας όπως ίσως κάποιος να νομίζει, αλλά να βάζει τους όρους εκείνους ώστε η ανάπτυξη να έχει πιο γερά πόδια και μακρόχρονη προοπτική. Απλό παράδειγμα είναι τερατώδες ξενοδοχείο στην πόλη μας που τώρα πλέον δεν μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας σε κανένα ή το πώς συμπεριφέρονται στις ακτές μας με τις μάντρες που χτίζουν ξενοδόχοι στο όνομα της ανάπτυξης. Το φυσικό περιβάλλον είναι δουλεία ΟΛΩΝ μας αλλά και θα μας δίνει δουλειά όταν το σεβόμαστε. Η δημιουργία λοιπόν μιας κίνησης που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ προσφέρει όσο μπορεί προστασία από περιβαλλοντικά εγκλήματα, θα έπρεπε να υποστηρίζεται και να αγκαλιάζεται από τους πολίτες.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που προβληματίζει την Οικολογική Κίνηση αυτές τις μέρες είναι το θέμα του ελαιώνα. Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για ένα οικοσύστημα που αποτελείται κυρίως από ελιές, πορτοκαλιές, αμυγδαλιές, λεμονιές, συκιές, κηπευτικά και πλούσια χαμηλή βλάστηση εκτάσεως 8 στρεμμάτων που βρίσκεται δίπλα από το μεγάλο κατάστημα του Χαλκιαδάκη στην οδό Επιμενίδου.

Ο Δήμος αγόρασε την έκταση αυτή και η πρότασή του είναι η απογύμνωσή της και η κατασκευή υπογείου πάρκινγκ από ιδιώτη όπου η στάθμευση θα είναι επί πληρωμή. Σημειώνουμε εδώ ότι σε κανένα από τα πάρκα στην Αθήνα όπου κτίστηκαν υπόγεια παρκινγκ δεν έγινε δυνατόν να φυτευτούν δέντρα στην ταράτσα παρά μόνο λίγα θαμνοειδή, παρά την αντίθετη διαβεβαίωση των υπευθύνων.

Εδώ τώρα προκύπτουν δύο θέματα: Η ανάγκη του ανθρώπου για χώρους αναψυχής - πρασίνου, και η ανάγκη του ανθρώπου να παρκάρει το αυτοκίνητό του.
Η σκέψη "Τί με νοιάζει εμένα τώρα αυτή η έκταση, εγώ οδηγάω 10 λεπτά και είμαι στην εξοχή στις ελιές μου" είναι η αρχή μιας μεγάλης καταστροφής. Τώρα ίσως δεν έχουμε ανάγκη όπως η Αθήνα για παράδειγμα, αλλά πιστέψτε μας αυτή η μέρα ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ και το φταίξιμο θα είναι δικό μας. Όλες οι πόλεις του κόσμου επεκτείνονται. Η ποιότητα ζωής μέσα σε αυτές εξαρτάται από την οικολογική - πολιτική διαχείριση της κοινωνίας. Η έλλειψη οικολογικής συνείδησης σε μια αναπτυσσόμενη πόλη είναι άκρως επικίνδυνη αλλά εδώ πρόκειται πολύ πιο άμεσα, για την ποιότητα της καθημερινής ζωής των δημοτών των οποίων η κατοικία βρίσκεται μέσα στο υπερβολικά πυκνοδομημένο κομμάτι της πόλης.
Από την φωτογραφία μπορούν όλοι να δουν το μέγεθος του προτεινόμενου πάρκινγκ, που για τα δεδομένα της πόλης είναι υπερβολικό. Φανταστείτε το πάρκο αυτό στην φωτογραφία να είναι όλο μπετό! Σκεφτείτε και το κόστος της κατασκευής αυτής, και τον χρόνο απόσβεσής της (κοντά στα 30 χρόνια).

Η πρόταση της Οικολογικής Κίνησης, η οποία και συζητήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης αλλά την οποία αρνήθηκε, ήταν η δημιουργία πάρκινγκ στην βόρεια πλευρά της έκτασης, η οποία είναι ήδη απογυμνωμένη, και η διαχείριση του υπολοίπου πάρκου - προτάσεις εδώ συμπεριλαμβάνουν την δημιουργία αναψυκτηρίου σε ήδη υπάρχον πέτρινο οίκισμα εντός του ελαιώνα και της δημιουργίας μονοπατιών, καθιστώντας έτσι το πάρκο ιδανικό μέρος και για περιβαλλοντική εκπαίδευση. Ο Δήμος έτσι θα βγάλει χρήματα και από το πάρκινγκ, και από το αναψυκτήριο, χωρίς να έχει ξοδέψει αστρονομικά ποσά για τη δημιουργία του προτεινόμενου με καλντερίμι πάρκινγκ. Θα υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης για 400 και πλέον αμάξια και θα διατηρηθεί και αυτός ο μεγάλος πράσινος πόρος της πόλης μας.

Είναι θέμα που αφορά την ποιότητα ζωής ΟΛΩΝ μας. Καλούμε όλους τους πολίτες να έλθετε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Το μέρος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ας μην μπαζώσουμε τον τελευταίο πράσινο πνεύμονα της πόλης μας. Είναι μια πράξη που θα μετανιώσουμε μετά και θα την πληρώσουν τα παιδιά μας.

Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2010 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 215 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56286128
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.