ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ακραίες προκλήσεις αποτελούν οι δηλώσεις του ΛΑΟΣ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Μειονότητες - Ρατσισμός
Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" , Κυριακή, 31 Ιανουάριος 2010

ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
 
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του ΛΑΟΣ:
 
"ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

 
Σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα στην Πανόρμου μεταξύ αριστεριστών και των αυτονόμων εθνικιστών, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής:
 
"Τα κυρίαρχα θέματα δεν λύνονται ούτε με κουκούλες, λοστούς ούτε με αργυρώνητες οργανώσεις. Οι ακραίες προκλήσεις των αυτοτιτλοφορούμενων αντιρατσιστών, αντιφασιστών, δε πρέπει καθ' οιονδήποτε τρόπο να τυγχάνουν ανάλογων ακραίων απαντήσεων. Προκαλώντας, προκαλούν δημοσιότητα για να συγκαλύψουν τις διάχυτες ουτοπίες που έχουν χρεωθεί.
 
Ο ΛΑ.Ο.Σ καταδικάζει κάθε είδους βία και επανέρχεται στο θέμα της κουκούλας πίσω από την οποία συγκαλύπτονται παντός είδους ασχήμιες, συνήθως, ακραίων εξωκοινοβουλευτικών ομάδων".
 
Και σχολιάζουμε:
 
1. "Αριστεριστές" κατά το ΛΑΟΣ είναι οι διοργανωτές της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στους Αμπελοκήπους που δέχτηκαν επίθεση με ρόπαλα, από τους φασίστες "ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ"; Υπενθυμίζουμε τους διοργανωτές, που συναποτελούν ένα ευρύτατο τμήμα της τοπικής κοινωνίας των Αμπελοκήπων: Πολιτιστικός σύλλογος ¶νω Αμπελοκήπων, Σωματείο Εργαζομένων και 5 μελής ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός", Β ‘ΕΛΜΕ, Σύλλογος γονέων 16ου Λυκείου Αμπελοκήπων, Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" 7ου διαμερίσματος.
 
2. Ποιες από τις παραπάνω οργανώσεις είναι αργυρώνητες;
 
3. Ακραία πρόκληση είναι η διοργάνωση μιας ειρηνικής αντιρατσιστικής συγκέντρωσης από τους παραπάνω για την υπεράσπιση της ελευθερίας έκφρασης ιδεών (βλέπε παρακάτω ανακοίνωση των διοργανωτών) ή η επίθεση εναντίον τους οπλισμένων φασιστών;
 
4. Τι είδους σχέση έχει η Νεολαία του ΛΑΟΣ (ΝΕΟΣ) με τους φασίστες "ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ" που συνελήφθησαν προχτές και γιατί τα ιστολόγια ΝΕΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, ΑΡΤΑΣ, κλπ είχαν υιοθετήσει αυτούσιο το βίντεο και το σχολιασμό των "ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ" που διαφήμιζε την προ δεκαπενθημέρου τρομοκρατική εισβολή τους σε εκδήλωση της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου ¶νω Αμπελοκήπων;
 
Τελικά το μόνο που αποδεικνύει το ΛΑΟΣ με τις ανακοινώσεις του είναι το πόσο ανησυχητικά μειώνονται οι αποστάσεις μεταξύ των φασιστικών συμμοριών με τα ρόπαλα και της Κοινοβουλευτικής έκφρασης του ακροδεξιού "χώρου".
 
Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"
ΑΘΗΝΑ: 210- 5130373, 3306286, 6974363037 FAX: 210-3303566
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6979942083, ΠΑΤΡΑ: 6973235894, ΚΡΗΤΗ: 6976332197, ΚΟΖΑΝΗ: 6972498660, ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 6948364232
www.ksm.gr
 
Ανακοίνωση των διοργανωτών της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης στις 23 Γενάρη
 
Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση, το πρωί του Σαββάτου, 23 Γενάρη, στην αντιρατσιστική συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει οι φορείς της περιοχής για την καταγγελία προηγούμενης επίθεσης, με σύνθημα "ο Φασισμός δε χωράει στη γειτονιά μας". Οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων και οι πολίτες που είχαμε συγκεντρωθεί στη πλατεία του μετρό Πανόρμου, δεχτήκαμε οργανωμένη επίθεση από μεγάλη ομάδα φασιστών, με την επωνυμία "αυτόνομοι". Πρόκειται για την ίδια ομάδα που στις 10 Γενάρη, είχε εισβάλει στα γραφεία του Πολιτιστικού συλλόγου ¶νω Αμπελοκήπων, για να επιτεθεί σε εκδήλωση της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό". Οι φασίστες, οι οποίοι χαιρετούσαν ναζιστικά και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα, σιδερολοστούς, σιδερογροθιές, πέτρες κλπ, μετά από συμπλοκή 30΄λεπτών απωθήθηκαν από τους παρευρισκόμενους. Η αστυνομία παρ’ όλο που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν (με μικρές δυνάμεις στο χώρο), δεν αντέδρασε κατ’ αρχήν στην επίθεσή τους. Υπό τη πίεση του κόσμου όμως, που εντωμεταξύ είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία, τελικά η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές των φασιστών. Παρ όλη την αναταραχή, η αντιρατσιστική συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε κανονικά, με τις ομιλίες των φορέων, και κατέληξε σε μαζική συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου είχαν οδηγηθεί οι προσαχθέντες και είχαν πάει οι καταγγέλλοντες από τη μεριά μας, για μαζική αναγνώριση των φασιστοειδών.
 
Η οργανωμένη επίθεση των φασιστών σε συγκέντρωση μαζικών φορέων και πολιτών είναι πρωτόγνωρο γεγονός όχι μόνο για τη γειτονιά μας, αλλά και γενικότερα, και μας θυμίζει άλλες εποχές. Γι αυτό και δεν πρόκειται να ανεχτούμε οι νοσταλγοί του Χίτλερ και της χούντας, να τρομοκρατούν το μαζικό κίνημα και να αμφισβητούν το αυτονόητο δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει ελεύθερα τις απόψεις του. Όπως δεν το ανεχτήκαμε στις 23 Γενάρη, δεν θα το ανεχτούμε ποτέ και γι’ αυτό ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
 
Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι θα κλιμακώσουμε τη δράση μας, έτσι ώστε το φασιστικό δηλητήριο να μην περνάει στη νεολαία της γειτονιάς, να μην κυκλοφορεί στα σχολεία, να μην τολμάει να τρομοκρατεί όσους είναι διαφορετικοί. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε στη περιοχή μας, να συνυπάρχουν αρμονικά οι Έλληνες και οι μετανάστες.
 
Ο φασισμός δεν θα περάσει ούτε στη γειτονιά μας, ούτε πουθενά!
 
Πολιτιστικός σύλλογος ¶νω Αμπελοκήπων, Σωματείο Εργαζομένων και 5 μελής ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός", Β' ΕΛΜΕ, Σύλλογος γονέων 16ου Λυκείου Αμπελοκήπων, Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" 7ου διαμερίσματος

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 322 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58155538
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.