ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολογική Ομάδα Σητείας Τετάρτη 10 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αρνήθηκε η πλειοψηφία της Ν.Α. Λασιθίου να στηρίξει το Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Ομάδα Σητείας - Λασίθι στην Πλώρη, Νομαρχιακή Κίνηση
Το Λασίθι στην Πλώρη , Κυριακή, 20 Δεκέμβριος 2009

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΠΛΟΥ ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΝΣ


Ο Αντώνης Ανηψητάκης παρουσίασε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στα τοπικά ΜΜΕ την εισήγησή του για το Διεθνές Συνέδριο των επιστημονικών επιμελητηρίων της Κρήτης και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Την εισήγηση μπορείτε να κατεβάσετε από τον ιστότοπο: files.me.com/anipsitakis/s3h2zz

Ακολούθως την παρουσίασε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ζητώντας τη στήριξή του. Μετά από συζήτηση το ΝΣ την απέρριψε κατά πλειοψηφία. Υπέρ του συνεδρίου ψήφισε συνολικά η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, κατά ψήφισε η πλειοψηφία του ΝΣ που υιοθέτησε αντίθετη εισήγηση του αντινομάρχη και νεοδιορισμένου μέλους του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος κ. Πατεράκη. Ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος μέλος της πλειοψηφίας διαφοροποιήθηκε ζητώντας να στηρίξει η Νομαρχία το συνέδριο.

Σημειώνουμε ότι παρά το γραπτό αίτημα να κληθεί το Τεχνικό Επιμελητήριο που έχει υιοθετήσει το συνέδριο αυτό δεν έγινε.

Τη συζήτηση στο μεγαλύτερο τμήμα της μπορείτε να ακούσετε από το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο: files.me.com/anipsitakis/x578fz.mp3

Ο Αντώνης Ανηψητάκης ξεκίνησε την παρουσίασή του με δυο στίχους του Κορνάρου και του Καβρού ευχόμενος αυτός ο τόπος να συνεχίσει να εμπνέει ποιητές και συνέχισε:

«Αγαπητέ Νομάρχη, αγαπητοί συνάδελφοι νομαρχιακοί σύμβουλοι,

Το θέμα Τοπλού - Κάβο Σίδερο μετά την απόφαση του ΣτΕ έχει μπει σε νέα φάση.

Το ΣτΕ τον περασμένο Απρίλιο ακύρωσε τα επενδυτικά σχέδια στην ευαίσθητη αυτή περιoχή Νatura. Μετά από πρότασή μας που θα σας παρουσιάσω αναλυτικότερα προωθείται από τα επιστημονικά επιμελητήρια της Κρήτης η διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου για να δείξουμε πως η επόμενη μέρα για την περιοχή μπορεί να είναι καλύτερη για όλους, για την τοπική κοινωνία και την Κρήτη πρώτα απΆ όλα. Μπορούμε αξιοποιώντας την πολύμορφη δραστηριοποίηση οργανώσεων, επιστημόνων, πολιτικών που συντονίστηκε για τη διάσωση τής περιοχής να αναζητήσουμε τώρα το ρεαλιστικό πλαίσιο για μια παραδειγματική αειφορική διαχείριση της συγκεκριμένης περιοχής με το ξεχωριστό αισθητικό, οικολογικό και πολιτισμικό βάρος.

Ελπίζω το Νομαρχιακό Συμβούλιο να στηρίξει ολόψυχα το Συνέδριο. Σας ζητώ να αφήσουμε στην άκρη παλιότερες αντιπαραθέσεις για το θέμα και να ρίξουμε το βάρος μας ώστε η επόμενη μέρα για την περιοχή να είναι καλύτερη. Το Διεθνές Συνέδριο μπορεί να ανοίξει το δρόμο. Ας το πιστέψουμε: η αποκατάσταση των πολλαπλών πληγών της Κρήτης μπορεί να αρχίσει απΆ το ανατολικότερο της άκρο, το ανατολικότερο της ακρωτήρι, τον ανατολικότερο Νομό της».

Ο Αντώνης Ανηψητάκης ολοκλήρωσε με τα παρακάτω λόγια:

«1. Αποφύγαμε τον πειρασμό να δικάσουμε γιατί μας καίει πολύ περισσότερο η ανάγκη να διορθώσουμε. Αυτή μας η στάση δίνει τη δυνατότητα στους καλοπροαίρετους της άλλης πλευράς να συμβάλουν θετικά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ.

2. Όλοι εμείς που έχουμε εθιστεί να σπαταλάμε τη κοινωνική μας ενέργεια σε περιττές, ανούσιες και συχνά καταστροφικές για την κοινωνική πρόοδο συγκρούσεις έχουμε τη δυνατότητα να συγκλίνουμε σΆ ένα όραμα για την αποκατάσταση των πολλαπλών πληγών της Κρήτης.

3. Προτιμήσαμε να περάσουμε το βάρος του συνεδρίου στα επιστημονικά επιμελητήρια προκρίνοντάς τα από τις οικολογικές οργανώσεις που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σΆ αυτό τον αγώνα, αλλά και απΆ τους πολιτικούς οργανισμούς της κεντρικής και περιφερειακής σκηνής που στην πλειοψηφία τους είχαν ταυτιστεί με την επένδυση, για να δώσουμε συν τοις άλλοις στα επιμελητήρια τη δυνατότητα να γεφυρώσουν αυτές τις αντιθέσεις ώστε μέσα στο συνέδριο να προκαλέσουν θετικές συμβολές απΆ τους χθεσινούς αντιπάλους. Είμαστε βέβαιοι για την στήριξη στο συνέδριο των οικολογικών οργανώσεων. Ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο τα κόμματα και η τοπική αυτοδιοίκηση.

4. Δεν πρόκειται για μονοθεματική εκδήλωση, αλλά για διεπιστημονική, ολοκληρωμένη προσέγγιση που φιλοδοξεί να επηρεάσει μέσα απΆ την παραδειγματική διαχείριση ενός τόπου, συνολικά την Κρήτη αναστρέφοντας την παρακμιακή διαδρομή των τελευταίων ετών.

5. Δεν αποσκοπούμε σε επιστροφή στο παρελθόν. Αντίθετα κοιτάμε το μέλλον με μια καθαρή ματιά. Θέλουμε μέσα απΆ την ανάδειξη του φυσικού, πολιτισμικού και γεωλογικού πλούτου που ενυπάρχει στην περιοχή να αποτοξινωθούμε απΆ τον εθισμό στην ύβρη της χυδαίας ανάπτυξης.

6. Ας δείξουμε πόσα πολλά, χρήσιμα και δημιουργικά πράγματα μπορούμε να κάνουμε χωρίς "βαρβάρους"

7. Η Κοπεγχάγη που τελειώνει σήμερα 18-12-09, παραδίδει με τα όποια αποτελέσματά της την σκυτάλη της ευθύνης όχι μόνο στους κυβερνήτες αλλά και στον κάθε πολίτη. Θεωρείστε τούτη την παρουσίαση ως ένα πιάσιμο της σκυτάλης από τη μεριά μου. Θεωρείστε την ακόμη ως κάλεσμα για να την πιάσουμε μαζί. Το ιδιαίτερο βάρος της το επιβάλει».

Νομαρχιακή Κίνηση
"Το Λασίθι στην πλώρη"
www.plori.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 93 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54567748
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.