ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 02 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Εξοικονόμηση ενέργειας με ένα "κλικ" Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Ενέργεια
WWF Ελλάς , Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζετε τα προϊόντα που καταναλώνουν τη λιγότερη δυνατή ηλεκτρική ενέργεια, πριν προχωρήσετε σε κάποια αγορά; Ναι, πλέον υπάρχει!

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς παρουσιάζει το Ecotopten, το πρώτο ελληνικό διαδικτυακό εργαλείο για αγορές "υπέρ" του περιβάλλοντος και... της τσέπης των Ελλήνων καταναλωτών!

Μέσα από τη νέα ιστοσελίδα www.ecotopten.gr, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί με ένα απλό "κλικ" για τα αποδοτικότερα προϊόντα, από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Στόχος του EcoTopten είναι να καταστήσει αυτά τα προϊόντα, τη βέλτιστη αλλά και φυσιολογική επιλογή τόσο για τους καταναλωτές όσο και για εμπόρους λιανικών πωλήσεων, εισαγωγείς και κατασκευαστές.

Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν, επιχειρεί να διευκολύνει τους καταναλωτές, παρουσιάζοντας τα πλέον αποδοτικά προϊόντα και προσφέροντας τη δυνατότητα σύγκρισης. Εκείνο όμως που τονίζεται στη σχετική ιστοσελίδα είναι πως πρώτο και απαραίτητο βήμα για πραγματικά οικολογικές αγορές είναι μια συνειδητή απόφαση για την αναγκαιότητα αυτής της αγοράς.

"Η καλύτερη ενεργειακή απόδοση οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας, μια από τις βασικότερες λύσεις που έχουμε στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή", επισημαίνει η Ντόρα Πετρουλά, συνεργάτης της εκστρατείας για την κλιματική αλλαγή του WWF Ελλάς και προσθέτει: "Αγοράζοντας συσκευές με υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, συμβάλλουμε στη μείωση της κατανάλωσης και της παραγωγής ενέργειας και επομένως στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου".

Στην πρώτη φάση λειτουργίας του, το EcoTopten παρουσιάζει ψυγεία και αυτοκίνητα. Στη συνέχεια, όμως, θα εμπλουτιστεί με περισσότερα προϊόντα, καλύπτοντας διάφορες κατηγορίες, όπως επιπλέον "λευκές συσκευές", συσκευές γραφείου, συσκευές ψυχαγωγίας κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ντόρα Πετρουλά, συνεργάτης της εκστρατείας για την κλιματική αλλαγή WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893,
d.petroula@wwf.gr
Ιάσονας Κάντας, συνεργάτης επικοινωνίας για θέματα τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 698 247 1724,
i.kantas@wwf.gr
WWF Ελλάς

Σημειώσεις προς συντάκτες:
1. Τα προϊόντα, τα οποία περιλαμβάνονται στους πίνακες του EcoTopten, επιλέγονται κυρίως με βάση την ενεργειακή τους απόδοση, σύμφωνα με την ενεργειακή τους σήμανση, όπως αυτή καθιερώθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ενεργειακή σήμανση παρέχει στους καταναλωτές πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών. Τα ψυγεία, τα κλιματιστικά, οι ηλεκτρικές κουζίνες, οι λάμπες και τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων πρέπει να συνοδεύονται από την ετικέτα ενεργειακής σήμανσης που τις κατατάσσει σε κατηγορίες από το Α (αποδοτικότερη - μικρότερη κατανάλωση ενέργειας) έως το G (μη αποδοτική - μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας). Για ορισμένες κατηγορίες συσκευών, μάλιστα, η ενεργειακή σήμανση έχει 1 ή 2 επιπλέον κατηγορίες. Στην περίπτωση των συσκευών ψύξης, υπάρχουν οι κατηγορίες Α+ και Α++, στις οποίες κατατάσσονται οι συσκευές που καταναλώνουν ακόμα λιγότερη ενέργεια από αυτές που κατατάσσονται στην κατηγορία Α.
2. Το EcoTopten ανήκει σε ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο παρόμοιων δικτυακών τόπων με την ονομασία Topten. Η ιδέα ξεκίνησε το 2000 στην Ελβετία. Το 2004 ξεκίνησαν παρόμοιες πρωτοβουλίες - με επιτυχία - στη Γαλλία και την Αυστρία. Το 2006 ιδρύθηκε το Topten International Group (TIG), προκειμένου να υποστηρίξει και να συντονίσει και άλλα εθνικά έργα Topten. Η Ελλάδα δημιούργησε το δικό της δικτυακό τόπο μέσα από το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Ευφυής ενέργεια - Ευρώπη Euro-Topten plus, που ξεκίνησε το 2009. Κάθε χώρα έχει τον δικό της δικτυακό τόπο, με πρόσβαση μέσω της κοινής ευρωπαϊκής πύλης Topten.info
3. Το EcoTopten είναι ανεξάρτητο από κατασκευαστές και εμπορικούς διανομείς και η επιλογή των συσκευών γίνεται με τρόπο ουδέτερο, διαφανή και εμπεριστατωμένο.
4. Περισσότερες πληροφορίες για το ελληνικό TopTen, εδώ
http://www.ecotopten.gr/uploads/File/Q&A_Ecotopten.pdf.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 05 Νοέμβριος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 147 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57053589
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.