ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
3ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πυρηνικά
ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ , Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2009

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου

Με θέμα: Θέλουμε ένα Κόσμο χωρίς πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής

Συγκίνησε η μεταφράστρια από τη Σερβία Γκάγκα Ρόσιτς με την αφήγησή της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Πόλεμος και Λογοτεχνία" που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Αντιπυρηνικού Φεστιβάλ Ρόδου. Η κ. Ρόσιτς αφηγήθηκε τις προσωπικές της εμπειρίες και τα συναισθήματα που της προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί στη Σερβία, ειδικά όταν κλήθηκε να μεταφράσει τα έργα των συμπατριωτών της που αναφέρονται στη φρίκη του πολέμου, που έλαβε χώρα μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Νωρίτερα ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Σπύρος Συρόπουλος περιέγραψε με ιδιαίτερο τρόπο τον πόλεμο μέσα από τη λογοτεχνία: από το Ομηρικό Έπος και τον Αχιλλέα μέχρι τα κλασσικά μυθιστορήματα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Λογοτεχνίας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Κέντρου, κ. Αν. Κοντάκος και ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, κ. Θαν. Αναπολιτάνος.

Η μέρα, είχε ξεκινήσει με την ανοικτή συναυλία των "The Looney Tunes Band" και τους rock, pop και soul ρυθμούς τους. Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ και στις τέσσερις εκθέσεις που θα λειτουργούν μέχρι αύριο στο χώρο.
Σήμερα στις 11:00, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ροδίων, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά, Tanay Sidki Uyar, ο Bruno Chareyron, διευθυντής της CRIIRAD (Commission de Recherche et d’Information Indépendantes sur la RADioactivité / Επιτροπή για την Ανεξάρτητη Έρευνα κι Ενημέρωση για τη Ραδιενέργεια) και η Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (IPPNW Hellas) έδωσαν μία κοινή συνέντευξη τύπου αγγίζοντας τα θέματα που αφορούν τα όπλα μαζικής καταστροφής και τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, κ. Θανάσης Αναπολιτάνος, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις προσωπικότητες που απηύθυναν ευχές και χαιρετισμούς για το 3ο Διεθνές Αντιπυρηνικό Φεστιβάλ Ρόδου. Όλα τα μηνύματα και οι ευχές θα αναγνωστούν κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης, το Σάββατο. Μηνύματα και ευχές έχουν αποστείλει: η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Sergei Ordzhonikidze (Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Γενικός Διευθυντής της Έδρας των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Γενικός Γραμματέας της Συνόδου για τον Αφοπλισμό και Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Η.Ε. στην ίδια Σύνοδο), ο Mohammed ElBaradei (Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας), ο R.H. Terry Davies (απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης), ο Arnaud Danjean (πρόεδρος της υποεπιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ασφάλεια), ο Jean-Marie Heydt (πρόεδρος της Συνόδου ΜΚΟ του Συμβουλίου της Ευρώπης), ο Δήμαρχος της Χιροσίμα Dr. Akiba (και Πρόεδρος της Διεθνούς Κίνησης Mayors for Peace).

Από την Ελλάδα μηνύματα έχουν αποστείλει μέχρι στιγμής ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας. Μήνυμα έχει στείλει επίσης ο κ. Γιάννης Αλαβάνος, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αλλά και η Ισραηλινή Επιτροπή για μία Μέση Ανατολή Ελεύθερη από Ατομικά, Χημικά και Βιολογικά Όπλα. Αναμένονται και άλλα μηνύματα ή εκπροσωπήσεις οργανισμών και φορέων για την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ.

Στο επίσημο πρόγραμμα, σήμερα το βράδυ, στις 20:30, θα λάβει χώρα συζήτηση με θέμα: "Είναι εφικτός ένας Κόσμος χωρίς πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής;", με τη συμμετοχή των: Πέτρου Ζαρούνα, ειδικού σύμβουλου του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Αρβανίτη-Σωτηροπούλου, Προέδρου Π.Ι.Ε. κατά των Πυρηνικών, Στέλιου Ζαχαρίου, διδάσκοντος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, δημοσιογράφου, ενώ θα προηγηθεί συναυλία με το συγκρότημα Fourffart. Tην Παρασκευή, σειρά έχουν οι Rho Jazz μαζί με τον τρομπετίστα Γιάννη Οικονομίδη, ενώ στη συνέχεια ο Bruno Chareyron θα μας παρουσιάσει μία άκρως αποκαλυπτική ταινία με τίτλο "Το Σκάνδαλο της Μολυσμένης Γαλλίας".

Πυρετώδεις είναι και οι προετοιμασίες για την Τελετή Λήξης, που θα γίνει το Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, καθώς, εκτός από τα μηνύματα που θα αναγνωστούν και τους εκπροσώπους φορέων που θα παρευρεθούν, θα προηγηθούν αθλητικά δρώμενα με λαϊκό αγώνα δρόμου και ποδηλάτου, αλλά και επιδείξεις τοξοβολίας, ενώ το κύριο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ροδίων, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή, το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χασάπη και την Επαγγελματική Ομάδα Χορού "A.R.T. Dance Company" που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση στο ροδιακό κοινό. Τέλος, το Φεστιβάλ θα κλείσει με έναν μοναδικό τρόπο: όλοι οι παρευρισκόμενοι θα κληθούν να βοηθήσουν, ώστε να σχηματίσουμε όλοι μαζί, το Σήμα της Ειρήνης.

ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΤΕΕ/Τμ. Δωδεκανήσου, Μητροπόλεως 4, Ρόδος, Τ.Κ. 85100, Ελλάδα
Τηλ.. (0030)6936656947, FAX: (0030) 2241022462
URL:
http://www.manw.org - E-mail: info@manw.org

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 374 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57100497
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.