ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διεθνείς αντιρατσιστικές δράσεις στην Αθήνα Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Μειονότητες - Ρατσισμός
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών , Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην ΑΣOEE η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση, με στόχο την υλοποίηση και συνδιοργάνωση μιας κοινά αποδεκτής αντιρατσιστικής "ατζέντας", μετά από κάλεσμα της Καμπάνιας "0% ρατσισμός - 100% αλληλεγγύη" προς δεκάδες φορείς και οργανώσεις, με αφορμή την πραγματοποίηση στην Αθήνα του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για την Μετανάστευση και Ανάπτυξη (ΠΦΜΑ) το διάστημα 2-5 Νοέμβρη. Από την προπαρασκευαστική συνάντηση της ΑΣΟΕΕ συγκροτήθηκε "Οργανωτική Επιτροπή", ώστε να οργανωθούν συντονισμένες δράσεις εκείνο το διάστημα.
 
TΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΦΜΑ
Η δημιουργία του ΠΦΜΑ ξεκίνησε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο του 2006. Αποτελεί προσπάθεια διεθνούς συντονισμού σε κυβερνητικό επίπεδο για την "ορθή διαχείριση της μετανάστευσης" κατά τα λεγόμενα τους. Προφανώς σ' αυτά τα σχέδια οι ανάγκες και τα δικαιώματα των ίδιων των μεταναστών και προσφύγων δεν απασχολούν απολύτως κανέναν! Στο προηγούμενο ΠΦΜΑ που έγινε στην Μανίλα συμμετείχαν εκπρόσωποι 163 κρατών-μελών και παρατηρητών των Η.Ε. (Δες:
http://www.gfmdathens2009.org)
 
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής) το διακυβερνητικό ΠΦΜΑ με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και αρχηγών κρατών. Παράλληλα με τις εργασίες της κυρίως διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί και η λεγόμενη "συνάντηση της κοινωνίας των πολιτών" (2-3 Νοέμβρη) στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.
 
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ
Ενάντια στην υποκρισία των κυβερνήσεων και των εντεταλμένων εκπροσώπων τους που θα συμμετέχουν στην διακυβερνητική συνάντηση, εμείς διεκδικούμε:
Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη εργασιακά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα. ¶συλο και στέγη στους πρόσφυγες. Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ. Τέλος στις επιχειρήσεις της FRONTEX. Όχι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Κατάργηση των ρατσιστικών νόμων.
Επιδιώκουμε οι κινητοποιήσεις κατά του ΠΦΜΑ να αποτελέσουν κομβικό σημείο στην προβολή των αιτημάτων του αντιρατσιστικού κινήματος που έδωσε και δίνει μάχες ενάντια στις κυβερνητικές ρατσιστικές πολιτικές και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

Η καταρχήν απόφαση της προπαρασκευαστικής μας σύσκεψης περιλαμβάνει τα εξής:
1) Μαζική ενημερωτική εκστρατεία στην ελληνική κοινωνία για το ΠΦΜΑ που θα καταλήξει σε Σύνοδο των αντιρατσιστικών κινημάτων και πολιτιστικές δράσεις.
2) Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνόδου του αντιρατσιστικού και μεταναστευτικού κινήματος από Κυριακή 1 Νοέμβρη ως Τρίτη 3 Νοέμβρη. Με κεντρικές συνελευσιακές εκδηλώσεις αλλά και σεμινάρια-workshops με μια μεγάλη γκάμα θεμάτων (σ.σ. σε επόμενη φάση θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα καθώς και ο χώρος και οι ομιλητές). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θα γίνουν συζητήσεις για την κατάσταση στον Γ' κόσμο, για τις πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο, για την κατάσταση στην Ελλάδα, για τις εναλλακτικές μας προτάσεις απέναντι στις αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές διακυβερνητικές πολιτικές, για την άνοδο των ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, αλλά και συζητήσεις πιο ειδικά για τον χώρο της εκπαίδευσης κλπ.
3) Μαζικές κινητοποιήσεις και δράσεις το διάστημα 31 Οκτώβρη - 5 Νοέμβρη, με ευθύνη των φορέων που τις καλούν.
Στην προπαρασκευαστική σύσκεψη πήραν μέρος μια μεγάλη γκάμα οργανώσεων (ελληνικών και διεθνών) :
* International Assebly of Migrants and Refugees (IAMR) * ATIK-Confederation of workers from Turkey in Europe * MIGRANTE EUROPE * ΟΛΜΕ (ως παρατηρητής) * επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ * Γ ΕΛΜΕ Αθήνας (ως παρατηρητής) * Κίνηση "Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή" * Καμπάνια "0% Ρατσισμός - 100% Αλληλεγγύη" * Διεθνής Αμνηστία (ως παρατηρητής) * κοινότητα ACTION-Congo * Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος * Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας * Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο * Παγκόσμια Πορεία Γυναικών * Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών * ΑΡΣΙΣ * Κίνηση κατοίκων 6ου διαμερίσματος * Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Ένωση Εργαζομένων * Νεολαία Συνασπισμού * Bellaciao * Κόκκινο (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΞΕΚΙΝΗΜΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΔΕΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΚΟΕ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ * Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις * Ταξική Πορεία * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος *ΣΕΚ
 
Επίσης τις ίδιες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία του KASAPI-Hellas (Ένωση Φιλιππινέζων Εργατών) συνάντηση της διεθνούς κίνησης People's Global Action (PGA), η οποία θα διοργανώσει παράλληλα γεγονότα για το ΠΦΜΑ στην Αθήνα.

Σύντομα θα ανοίξει το blog της Οργανωτικής Επιτροπής που θα σας αποσταλεί επίσης

ΚΑΜΠΑΝΙΑ "0% ρατσισμός - 100% αλληλεγγύη"
http://0racism100solidarity.wordpress.com/

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037,
www.ksm.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 162 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233329
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.