ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Σύμφωνο Συμβίωσης Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Μειονότητες - Ρατσισμός
ΟΛΚΕ , Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2009

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 τελευταία ημέρα εργασιών του Κοινοβουλίου πριν τις εκλογές συζητήθηκε χωρίς ψηφοφορία, στο Β΄θερινό τμήμα της Βουλής, η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για σύμφωνο συμβίωσης, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η κ. Καϊλή έκανε μια συνοπτική παρουσίαση των διατάξεων του νόμου ισχυριζόμενη ότι αποτελεί ένα θετικό μέτρο και για τα ομόφυλα ζευγάρια που συντείνει προς την ισότητα. Ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για αναφαίρετο δικαίωμα σε ισονομία και ισοπολιτεία, την οποία ακατανόητα και άδικα αρνήθηκαν τα δικαστήρια πρόσφατα, παραπέμποντας στην ακύρωση των γάμων της Τήλου. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ισότητας σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η εργασία, η ασφάλιση και η φορολογία. Στήριξε το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και το δικαίωμα να ζει κανείς όπως επιθυμεί, τάχθηκε κατά της περιθωριοποίησης και είπε ότι η αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί ένδειξη πολιτισμού. Παρά τον προεκλογικό οίστρο περί ισότητας των δύο εκπροσώπων, τους ενημερώνουμε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποκλείει το ενδεχόμενο τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, καταστρατηγώντας έτσι την αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Ο κ. Τσούκαλης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη εφαρμογής τόσο συμφώνου συμβίωσης όσο και πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και στο γεγονός ότι τα σύμφωνα συμβίωσης επινοήθηκαν και εφαρμόζονται για τα ζευγάρια αυτά παρά για τους ετεροφυλόφιλους.

Τη Ν.Δ. εκπροσώπησε η κ. Κόρκα-Κώνστα η οποία επανέλαβε όσα είχε πει στην αρμόδια επιτροπή η κ. Παπακώνστα, ότι δηλαδή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ρατσιστική, κάνει διαχωρισμούς και διακρίσεις, ότι ο σεβασμός που δείχνει μια χώρα στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχει καμία σχέση με την συμπεριφορά απέναντι στις λεσβίες, του γκέι και τους/ις αμφισεξουαλικούς/ές και ότι τέτοιες συγκρίσεις είναι άδικες. Το λόγο πήρε και ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Ζώης ο οποίος είπε ότι η ΝΔ επεξεργάζεται το θέμα παρόλο που η κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη για κάτι τέτοιο. Εξέφρασε επίσης, τη θέληση της ΝΔ να διερευνήσει σε βάθος το θέμα και όχι με προχειρότητα. Ενημερώνουμε τη Ν.Δ. ότι και οι λεσβίες, οι γκέι, οι αφμισεξουαλικοί/ες και τρανσέξουαλ είναι άνθρωποι και συνεπώς τα δικαιώματά τους ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να σέβεται, ανεξαρτήτως ωριμότητας της κοινωνίας.

Η κ. Μελά του ΚΚΕ εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το σύμφωνο συμβίωσης πλησιάζει πάρα πολύ τον πολιτικό γάμο, καθώς αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά θα υπάρξει και ζήτημα υιοθεσιών από ομόφυλα ζευγάρια. Για το ΚΚΕ «εκεί υπάρχει πρόβλημα». Παρόλ’ αυτά η εκπρόσωπος του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της ισότητας και του σεβασμού των ομοφυλοφίλων. Ενημερώνουμε την κ Μελά ότι το θέμα των τεκνοθεσιών από ομόφυλα ζευγάρια το έχουμε θίξει πολλές φορές.

Ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ κ. Γεωργίου ξεκίνησε συγκρίνοντας τις προϊστορικές οικογένειες με εκείνες των λιονταριών και συνέχισε λέγοντας ότι τα ομόφυλα ζευγάρια καλύπτονται ήδη από το Αστικό Δίκαιο, αλλά ότι δεν έχουν αντίρρηση στην επέκταση του συμφώνου ώστε να τα περιλαμβάνει. Εξέφρασε όμως τους φόβους του ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει μελλοντικά την έλευση της πολυγαμίας, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την υπονόμευση του γάμου. Ενημερώνουμε τον κ. Γεωργίου ότι στα λιοντάρια όπως και σε άλλα είδη παρατηρούνται σταθερά ομοερωτικές πρακτικές.

Όλοι οι εκπρόσωποι έκαναν λόγο για «σεξουαλικά διαφορετικούς» και «σεξουαλική προτίμηση», όρους τους οποίους βρίσκουμε προσβλητικούς και ανακριβείς.

Η ΟΛΚΕ εμμένει στην άποψή της ότι το σύμφωνο συμβίωσης είναι ένα νομοθέτημα το οποίο αρνείται την ισότητα στα ομόφυλα ζευγάρια και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί λύση στο ζήτημα της αναγνώρισης των ομόφυλων ζευγαριών. Ως εκ τούτου οι θέσεις όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου πλην του ΣΥΡΙΖΑ κρίνονται ομοερωτοφοβικές και μακριά από κάθε έννοια ισότητας. Εν όψει εκλογών και μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσης, η ΟΛΚΕ έχει ετοιμάσει ερωτηματολόγιο σχετικά με τις θέσεις των κομμάτων για τα ζητήματα που αφορούν την κοινότητά μας και προτίθεται να συναντηθεί με όλα, ώστε να τους εκθέσει τις θέσεις της.

Γνωρίζοντας ότι οι γκέι και οι λεσβίες βρισκόμαστε παντού, αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιες είναι οι απόψεις των λεσβιών και γκέι κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, δεδομένου ότι ουδέποτε έχουν εκφράσει ανοιχτά την άποψή τους σε συζητήσεις του κοινοβουλίου που αφορούν την κοινότητά μας.

Αθήνα 3.9.2009
Το Δ.Σ. της ΟΛΚΕ

www.olke.org

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 114 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233157
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.