ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 02 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Αγωγός μεταφοράς καυσίμων στην καρδιά του Θερμαϊκού Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Θάλασσα - Ακτές
Σύλλογοι κατοίκων Παραλίας Ν. Τρίγλιας , Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009

Εταιρεία διανομής καυσίμων στην περιοχή της Χαλκιδικής ζήτησε την περασμένη άνοιξη την άδεια να κατασκευάσει υποθαλάσσιο-υπόγειο αγωγό στην περιοχή της παραλίας Ν. Τρίγλιας Χαλκιδικής με σκοπό τη μεταφορά καυσίμων και την αποθήκευσή τους σε δεξαμενές ιδιοκτησίας της. Οι κάτοικοι μέσω των συλλόγων που έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια αντιδράσαμε με παραστάσεις στις σχετικές αρχές, κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, συγκέντρωση υπογραφών και ενημέρωση όλων των σχετικών φορέων. Σύμφωνα με το κείμενο που αποστείλαμε στις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες υπογραμμίζουμε ότι:

Η ενδιαφερόμενη εταιρεία (πλήρες κείμενο της επιστολής των συλλόγων διαβάστε εδώ http://docs.google.com/present/view?id=dj9k4wz_0h4dxwchh) "στο από 28.5.09 ανυπόγραφο έγγραφό της προς τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίζει την περιοχή εγκατάστασης του αγωγού ως "κρανίου τόπο" αναφέροντας αναληθώς ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες ακτές για κολυμβητές ούτε οργανωμένα συγκροτήματα για τη φιλοξενία παραθαριστών.

Έρημη περιοχή ήταν πριν 30-40 χρόνια όταν εγκαταστάθηκαν εδώ οι παλαιότεροι κάτοικοι κτίζοντας μόνιμες ή παραθεριστικές κατοικίες.
Στην παρούσα φάση όλη η παραλιακή ζώνη υπάγεται Διοικητικά στα δημοτικά διαμερίσματα Ν. Τρίγλιας και Ν. Πλαγίων, είναι μία οργανωμένη πολιτεία με 1500 τουλάχιστον σπίτια, οργανωμένα συγκροτήματα για φιλοξενία παραθεριστών (ξενοδοχείο ΝΑΥΤΙΛΟΣ) συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, οργανωμένη παραλία για κολυμβητές με ναυαγοσώστες, όμορφα πάρκα, παιδικές χαρές, χώρους αθλοπαιδιών και εκκλησίες, για τη δημιουργία των οποίων, τόσο οι κάτοικοι μόνιμοι και παραθεριστές, μέσω των συλλόγων τους, όσο και η Πολιτεία (Δήμος, Νομαρχία, Περιφέρεια) έχουν δαπανήσει μεγάλα χρηματικά κονδύλια, καθιστώντας την μια από τις ομορφότερες περιοχές της Β. Ελλάδας. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια έλκει και πολλούς κατοίκους του εξωτερικού (Ελληνες και αλλοδαπούς) οι οποίοι επενδύουν στην περιοχή.

Ακόμη και αν ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ατύχημα ή να σημειωθεί διαρροή με φυσικό επακόλουθο την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος και τον υπαρκτό κίνδυνο ρύπανσης τόσο της θάλασσας (σε επιφάνεια και βυθό) όσο και την μόλυνσης του εδάφους που θα εγκατασταθεί ο αγωγός.

Τα ανωτέρω δεν είναι φανταστικά σενάρια αλλά πραγματικότητα η οποία ερεθίζει τις οικολογικές μας ευαισθησίες για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Σημειωτέον ότι ο Θερμαϊκός είναι μορφολογικά κλειστός κόλπος και θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την απαλλαγή του από υπολείμματα υγρών καυσίμων σε μια ενδεχόμενη ρύπανσή του.

ΖΗΤΟΥΜΕ επομένως με βάση τα παραπάνω και σας δηλώνουμε ότι:
1. Πεποίθησή μας είναι ότι κάθε εμπλεκόμενος από το άρθρο 14 του Ν. 2971/2001 (ΦΕΚ 265/19.12.2001) κρατικός φορέας πριν γνωμοδοτήσει θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τα όσα εκθέτουμε, τις αντιρρήσεις μας για την εγκατάσταση του έργου και αν από όλα τα ανωτέρω δεν πείθεται δεν έχει παρά να επισκεφθεί την περιοχή.

2. Να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες και να μας τις γνωστοποιείτε, προκειμένου να απαγορευθεί στην εταιρεία να προβεί στην κατασκευή του προτιθέμενενου από αυτήν έργου, ενέργειες στις οποίες θα μας βρείτε αρωγούς.
ΑΛΛΩΣ, σας δηλώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε μια κατασκευή που θα απειλείσει την ζωή, την υγεία καθώς και την περιουσία των χιλιάδων μελών μας".

Το κείμενο υπογράφουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων NAYTΙΛΟΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΙΩΝ-ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΟΡΑΛΛΙ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΚΤΗ.

Σύλλογοι κατοίκων Παραλίας Ν. Τρίγλιας
http://sos-triglia-agogos.blogspot.com

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 142 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57054121
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.