ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Πέμπτη 01 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
οι «Γιορτές της Γης» Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ , Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2004

οι «Γιορτές της Γης»

Γιορτές της Γης

Με ανανεωμένη διάθεση επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο οι «Γιορτές της Γης» (The Earth Festival), που για τέταρτη συνεχή χρονιά φιλοδοξούν να «τραβήξουν» τα βλέμματα όλων όσων αναζητούν κάτι διαφορετικό. Πιστές στον περιβαλλοντικό και οικολογικό προσανατολισμό τους διοργανώνονται και φέτος από την Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

Αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση απόδρασης στη φύση, οι "Γιορτές της Γης" αποφεύγουν τους πολυσύχναστους καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς. Δεν επιδιώκουν την "εμπορικότητα" αλλά να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αειφόρο ανάπτυξη και το ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου, αναδεικνύοντας πανέμορφες άγνωστες γωνιές της χώρας μας.

Παρά το ότι, από την πρώτη χρονιά, κατόρθωσαν αμέσως να καθιερωθούν ως ένα από τα ξεχωριστά καλοκαιρινά events δεν παύουν να επιφυλλάσουν ευχάριστες εκπλήξεις στους πολυπληθείς φίλους τους. Μακριά από τα στερεότυπα και την πλήξη μιας διοργάνωσης κονσέρβας, οι Γιορτές της Γης, ανήσυχες και δημιουργικές προσπαθούν να ανανεώνονται διαρκώς, να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων τους αλλά και να δημιουργούν νέους. Έτσι μετά από την περσινή δεκαήμερη έθνικ διοργάνωση, φέτος επανέρχεται δυναμικά με δύο τετραήμερες διοργανώσεις:

Tον Ιούλιο ανηφορίζουν στα οροπέδια του Σινιάτσικου…

8 - 11 Ιουλίου 2004,  Earth Festival, Μountain edition

Στο φιλόξενο ορεινό τοπίο της Κοινότητας Βλάστης Κοζάνης, στο όρος ¶σκιο (Σινιάτσικο), σε υψόμετρο 1.240 μέτρων. Εκεί όπου γεννήθηκαν, καθιερώθηκαν και αγκαλιάστηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από τον τοπικό πληθυσμό. Στην Βλάστη, που παρά την πλούσια ιστορία της και την μεγάλη της ακμή στις αρχές του αιώνα, σήμερα φθίνει πληθυσμιακά ακολουθώντας την μοίρα όλων σχεδόν των ορεινών κοινοτήτων της χώρας μας. Πραγματοποιούνται με την οργανωτική ευθύνη της Κοινότητας Βλάστης και την συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης.

Με ένα πολυσυλλεκτικό και ποικιλόχρωμο συναυλιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:

 • έντεχνους τραγουδοποιούς, όπως τον Παντελή Θαλασσινό να σμίγει με το Τρίφωνο, ένα νέο group αλλά με τρεις παλιούς και γνωστούς τραγουδιστές, τον Νίκο Κουρουπάκη, τον Δημήτρη Υφαντή και την Ερωφίλη,
 • αυθεντικούς λαϊκούς τραγουδιστές, όπως τη Μαριώ, μια από τις τελευταίες γνήσιες προσωπικότητες του ρεμπέτικου,
 • μελωδικό ελληνικό ροκ από τις Δυτικές Συνοικίες,
 • λάτιν ρυθμούς από τους Aroma Carimbe με τον Williams Cumberbache από τη Βενεζουέλα στα κρουστά,
 • αφρικάνικους ρυθμούς από τα Κρουστά της Τάκη,
 • ηλεκτρονικούς ήχους από τους FFC, το πρώτο ελληνικό hip-hop συγκρότημα,
 • αλλά και παραδοσιακό γλέντι με δημοτικούς σκοπούς και dj party κάθε βράδυ.

…και τον Αύγουστο δροσίζονται στις όχθες του Αλιάκμονα

5 - 8 Αυγούστου 2004,  Earth Festival, River edition

Στο πλατανόδασος του Ρυμνίου, του Δήμου Αιανής, εκεί όπου ο Αλιάκμονας εκβάλλει στην λίμνη Πολυφύτου, σε ένα μαγευτικό τοπίο μοναδικής γαλήνης και ηρεμίας. Στην Αιανή, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Μακεδονίας και πρωτεύουσα του βασιλείου της Ελίμειας. Εκεί όπου η ιστορία, χρόνια τώρα, μέρα με τη μέρα ανδεικνύει τον πολιτισμό. Εκεί όπου οι αρχαιολογικοί χώροι και ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία παγκοσμίως σε διδάσκουν. Και η αγκαλιά του χρόνου ολάνοιχτη να σε υποδεχθεί. Με την οργανωτική ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, Τουρισμού, Πολιτισμού Αιανής.

Το συναυλιακό πρόγραμμα κινείται στο ίδιο πολυσυλλεκτικό πλαίσιο και περιλαμβάνει:

 • γνώριμους κι αγαπημένους τραγουδοποιούς όπως ο Πάνος Κατσιμίχας με τον ιδιότυπο προσωπικό λόγο και ο Νίκος Πορτοκάλογλου με την Ανδριάνα Μπάμπαλη που ανανεώνει τον ήχο της μπάντας του με ένα σύνολο πνευστών,
 • ποιοτικό λαϊκό τραγούδι με δύο από τους καλύτερους τραγουδιστές, τον Μανώλη Λιδάκη και τον Δημήτρη Μπάση να ενώνουν τις δυνάμεις τους,
 • ηλεκτρικά ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία και δυνατά ηχητικά ξεσπάσματα που χαρακτηρίζουν τις συναυλίες των Όναρ,
 • την Μαρίνα Σκιαδαρέση με ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό «τρίο» να γλυστρά με άνεση από τη jazz στη rock,
 • ξέφρενους funk ρυθμούς και live πάρτυ με τους NASA FUNK

Αλλά οι Γιορτές της Γης δεν εξαντλούνται στην απλή διοργάνωση μιας σειράς συναυλιών. Περιλαμβάνουν ένα σύνολο πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων που καλύπτει τον χρόνο, τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των επισκεπτών και επιπλέον αποτελούν μία πρόταση εναλλακτικών διακοπών, μία πρόταση πολιτιστική, μία πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και μία πρόταση εναλλακτικής διατροφής. Στόχος μας είναι η λειτουργία μιας «οικολογικής πόλης» με την αγορά της, το χώρο του πολιτισμού, του θεάματος και του φαγητού, όπου ο πολίτης βιώνει μια διαφορετική λογική, σε αρμονία με το περιβάλλον, όπου παιδιά και μεγάλοι συμμετέχουν από κοινού σε μια μεγάλη γιορτή, που περιλαμβάνει συναυλίες, παιδότοπο και παιδικές παραστάσεις, θεάτρο δρόμου, κινηματογραφικές προβολές, διαλέξεις και συζητήσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, εικαστικές παρεμβάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, ορεινές αθλητικές δραστηριότητες, κ.α. Και φυσικά φροντίζουν για την διαμονή των επισκεπτών σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, σε ειδικά διαμορφωμένους κατασκηνωτικούς χώρους, σε δάσος οξυάς και βελανιδιάς στη Βλάστη και στο πλατανόδασος, στις όχθες του Αλιάκμονα, στην Αιανή.

Οι Γιορτές της Γης είναι παράλληλα και μια οικολογική γιορτή, που προσπαθεί να μετουσιώσει την γενικευμένη ευαισθησία για το περιβάλλον σε βίωμα, σε στάση ζωής, σε ενεργητική συμμετοχή. Έτσι και η φετεινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Καθημερινή Οικολογία. Με την διοργάνωση μιας έκθεσης και άλλες δράσεις στη διάρκεια των Γιορτών θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε κατά πόσο η καθημερινή μας συμπεριφορά, οι απλές μας συνήθειες συμβάλλουν -συνειδητά ή ασυνείδητα- στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Θα προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε την ατομική μας ευθύνη και να προτείνουμε μερικούς απλούς και έξυπνους τρόπους για να υιοθετήσουμε μία φιλοπεριβαλλοντική συμπεριφορά σε όλο το φάσμα των καθημερινών μας δραστηριοτήτων: στο σπίτι, στη μετακίνηση, στην εργασία και στον ελεύθερο χρόνο.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 142 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56159435
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.