ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Σταματήστε τη σφαγή των ιθαγενών λαών της Περουβιανής Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Κλίμα
Alain Lipietz, Jose Bove , Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2009


Ο Alain Lipietz και ο Jose Bove εξέδωσαν την παρακάτω δήλωση στα Γαλλικά και τα Ισπανικά εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την πρόσφατη σφαγή των ιθαγενών λαών που άφησε 30 ανθρώπους νεκρούς στην Περουβιανή Αμαζονία. Οι ιθαγενείς λαοί διαδήλωναν ενάντια σε μέτρα που περιόριζαν τα δικαιώματά τους. Η Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία για την Κοινότητα των ¶νδεων έχει ήδη προειδοποιήσει τον Πρόεδρο του Περού Alan Garcia για τους κινδύνους της καταπίεσης του δικαιώματος της διαδήλωσης των ιθαγενών λαών. Ο Alain Lipietz και ο Jose Bove καλούν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Barroso και άλλους Επιτρόπους να παγώσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Περού και να επιμείνουν στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Μαθαίνουμε με αποτροπιασμό το λουτρό αίματος που μόλις έλαβε χώρα στη διάρκεια μιας επιχείρησης αέρος – εδάφους της αστυνομίας του Περού ενάντια στους ιθαγενείς διαδηλωτές της Υπερεθνικής Ένωσης για την Ανάπτυξη της Περουβιανής Αμαζονίας (AIDESEP), που είχαν καταλάβει το δρόμο Belaunde Terri στο σημείο που ονομάζεται «Στροφή του Διαβόλου» (Curva del Diablo), στην περιφέρεια της Αμαζονίας. Υπήρξαν περισσότεροι από 30 νεκροί, και φαίνεται ότι η αστυνομία προσπαθεί να αποκρύψει τα πτώματα.

Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι ένα ένταλμα σύλληψης βγήκε για τους ηγέτες της ADIDESEP και για τον πρόεδρό της, Alberto Pizango.

Οι ιθαγενείς διαδήλωναν για την υιοθέτηση νομικών μέτρων που λήφθηκαν κατά των δικαιωμάτων τους που έχουν αναγνωριστεί από τη Σύμβαση 169 του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, σε εφαρμογή της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ και της κυβέρνησης του Περού.

Η αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κοινότητα των ¶νδεων είχε πολλές φορές προειδοποιήσει τον πρόεδρο του Περού Alan Garcia για τους κινδύνους για την κοινωνική ειρήνη εξαιτίας της πολιτικής του καταπίεσης των λαϊκών κινημάτων, ιδιαίτερα των ιθαγενών, της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους, και των απειλών κατά των περουβιανών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η APPRODEH και του προέδρου της Pancho Soberon.

Καλούμε τον πρόεδρο Garcia να διακόψει όλες τις επιχειρήσεις ενάντια στους ιθαγενείς διαδηλωτές και να καλέσει την Οργάνωση Αμερικανικών Κρατών να έρθει και να διεξαγάγει ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J.M. Barroso, τους Επιτρόπους Εξωτερικών Σχέσεων και Διεθνούς Εμπορίου, κυρίες Ferrero Waldner και Ashton, να παγώσουν το «Γύρο» των εμπορικών διαπραγματεύσεων με το Περού μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να αναλυθούν οι αιτίες της. Τους καλούμε να επιστρέψουν σε μια διαπραγμάτευση σημείο προς σημείο ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κοινότητα των ¶νδεων, υποτάσσοντας κάθε εμπορική συμφωνία στον πολιτικό διάλογο, ιδιαίτερα στο ερώτημα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το αποφάσισε πρόσφατα το Κογκρέσο των ΗΠΑ αναφορικά με τις σχέσεις της χώρας με την Κολομβία».

Alain Lipietz, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κοινότητα των ¶νδεων, Αντιπρόεδρος του Ευρω – Λατινοαμερικάνικου Κοινοβουλίου.

Jose Bove, Πρώην εκπρόσωπος της Via Campesina, Ευρωβουλευτής (Ευρώπη – Οικολογία) από τη νοτιοδυτική περιοχή της Γαλλίας, εκλεγμένος στις 7 Ιουνίου 2009.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 316 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57101327
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.