ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Ημέρα Περ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Περιβάλλον
Δημήτρης Φατούρος , Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2009

Αρχίζει σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η παγκόσμια εκστρατεία του ΟΗΕ "Κλείστε τη Συμφωνία" για την Κλιματική Αλλαγή

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 5 Ιουνίου, σηματοδοτεί φέτος την έναρξη της ενημερωτικής εκστρατείας του ΟΗΕ με τίτλο "Κλείστε τη Συμφωνία" ("Seal the Deal": www.sealthedeal2009.org)
 
Στόχος της εκστρατείας είναι να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να φτάσουν σε μια δίκαιη, ισορροπημένη και αποτελεσματική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης που θα πραγματοποιεί από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2009.
 
"Μαζί, πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις προκειμένου να "κλείσουν τη συμφωνία" για το κλίμα, αναφέρει ο Μπαν Κι Μουν, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στο μήνυμά του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 
Η πρωτοβουλία του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) "CoolPlanet2009" (
www.coolplanet2009.org) αποτελεί το ευρωπαϊκό τμήμα της εκστρατείας "Κλείστε τη Συμφωνία". Στόχο έχει τόσο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού, όσο και τη συμμετοχή του σε δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.
 
Στο CoolPlanet2009 συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες όπως ο Γιάν ¶ρτους-Μπερτράντ και η οργάνωσή του Good Planet, η Ισλανδή τραγουδίστρια Μπιοργκ, οι τρεις πρόεδροι του "Ο Δρόμος προς την Κοπεγχάγη" Μάργκοτ Βάλστρομ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκρο Χάρλεμ Μπρούτλαντ, Ειδική Αποσταλμένη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και Μαίρη Ρόμπινσον, πρώην Πρόεδρος της Ιρλανδίας.

5 Ιουνίου 2009. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Το μήνυμα του Μπαν Κι-Μουν, Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ

"Κλείστε τα φώτα. Μετακινηθείτε με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ανακυκλώστε. Φυτέψτε ένα δένδρο." παροτρύνει ο ΓΓ του ΟΗΕ.
 
"Η οικονομική και χρηματοπιστωτική θύελλα που σαρώνει τον κόσμο, μας υπενθυμίζει την ανάγκη να αλλάξουμε τον παλαιό τρόπο ανάπτυξης και να περάσουμε σε μια νέα εποχή μιας πιο πράσινης και καθαρής ανάπτυξης. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, "Ο πλανήτης σε χρειάζεται", έχει στόχο να μας εμπνεύσει προκειμένου να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί.
 
Η Γη αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής. Αν και όλες οι χώρες θα πληγούν, οι φτωχότερες θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των συνεπειών. Μας παρουσιάζεται ωστόσο η ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία. Τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, θα συζητηθεί το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Μαζί, πρέπει να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να "κλείσουν τη συμφωνία" για το κλίμα.
 
Ο κόσμος χρειάζεται επιπλέον μία ‘Νέα Πράσινη Συμφωνία’ που θα εστιάζει στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οικολογικές υποδομές και στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης. Αυτό δεν θα δημιουργήσει μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
 
Αν επενδύσουμε ακόμη και ένα μέρος των ποσών που διατίθεται για την ανάκαμψη της οικονομίας, θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε τη σημερινή κρίση σε αυριανή βιώσιμη ανάπτυξη. Επιπλέον, οι χώρες που υιοθετούν το μοντέλο ‘χαμηλού άνθρακα’ δε θα αποκομίσουν μόνο σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά θα είναι σε θέση να μοιραστούν με άλλους τη νέα τους τεχνολογία.
 
Η δράση των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων δεν αρκεί. Ο πλανήτης μας χρειάζεται τον κάθε ένα από μας. Όταν δισεκατομμύρια άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό, τότε μπορούν να κάνουν την διαφορά.
 
Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενθαρρύνω όλον τον κόσμο να κάνει συγκεκριμένα βήματα προς τη δημιουργία ενός πιο πράσινου και καθαρού πλανήτη. Κλείστε τα φώτα. Μετακινηθείτε με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Ανακυκλώστε. Φυτέψτε ένα δένδρο. Καθαρίστε το πάρκο της γειτονιάς σας. Κάντε τις επιχειρήσεις υπεύθυνες για τις περιβαλλοντικές τους πρακτικές.
 
Ζητήστε από τις κυβερνήσεις σας να "Κλείσουν τη Συμφωνία" στην Κοπεγχάγη."

Δημήτρης Φατούρος
Υπεύθυνος Γραφείου για την Ελλάδα
Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ
Τηλ. 00 32 473 610 979

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2009 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 62 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57106833
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.