ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. Σάββατο 13 Αύγ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Εκδηλώσεις για την Προστασία του Περιβάλλοντος στον ¶ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Ανακοινώσεις
Δήμος Αγίου Νικολάου , Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2009

Την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/05/2009) ξεκίνησαν οι πρώτες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Την Παρασκευή το πρωί στην πλατεία και σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης μας μέλη του Συλλόγου Αλλοδαπών Συμπολιτών (INCO) και με το σύνθημα "Φύση χωρίς Σκουπίδια" ενημέρωσαν τους περαστικούς με έντυπο πληροφοριακό υλικό το οποίο περιείχε χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του Περιβάλλοντος και για τους τρόπους συμπεριφοράς στην διατήρηση της Φύσης χωρίς σκουπίδια.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες: Ένα γυάλινο μπουκάλι χρειάζεται 1.000.000 χρόνια για να διαλυθεί μέσα στη θάλασσα ενώ ένα πλαστικό μπουκάλι χρειάζεται 450 χρόνια κι ένα κουτί αλουμινίου 80 έως 200 χρόνια κ.λπ.

Παράλληλα στην Πλατεία συμμετείχε και η χορωδία "Ουράνιο Τόξο" (Rainbow Choir) υπό την διεύθυνση της Ίνγκα Πεδιαδίτη όπου ερμήνευσαν ανοιξιάτικα οικολογικά τραγούδια δίνοντας με πρωτότυπο τρόπο το δικό τους μήνυμα για την προστασία της Φύσης.

Την ίδια στιγμή στο Λόφο του Αγίου Χαραλάμπους, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών, οι υπάλληλοι του τμήματος Πρασίνου του Δήμου προχώρησαν και φέτος στον καθαρισμό όλης της περιοχής από τα ξερά χόρτα, τα απορρίμματα και την απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών.

Στο Καλό Χωριό, στις 10:30 το πρωί, στο Νέο Αναψυκτήριο της παραλίας του Αγίου Παντελεήμονα, η Δημοτική Επιχείρηση Καλού Χωριού - Πρίνας (Δ.Ε.Π.Α.Κ.Χ.Π.) το Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συμμετείχαν στην Εκστρατεία "Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2009" στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών του Καλού Χωριού. Σε όσους συμμετείχαν μοιράστηκαν γάντια, σακούλες και καπέλα από τη Δημοτική Επιχείρηση. Επίσης μετά το τέλος της εκστρατείας καθαριότητας προσφέρθηκαν σε όλους, σάντουιτς, σουβλάκια, αναψυκτικά και παγωτά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Αικατερινάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Πανίκος Καρατσής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Κλώντζας, ο πρόεδρος του Δ.Δ. Καλού Χωριού κ. Γιάννης Καφετζάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕ.Π.Α.Κ.Χ.Π. κ. Γιάννης Γεροντής, η κ. Καφετζάκη Μαρία , αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΚΧΠ, η κ. Γεροντή Δατσέρη από την Πρίνα, ο κ. Γεροντής Μιχάλης από τον Λαογραφικό Σύλλογο, η κ. Μαργιούλα Ελισάβετ, προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος και ο κ. Μανόλης Ψιλινάκης περιβαλλοντολόγος της Νομαρχίας Λασιθίου. Προηγήθηκε επίσης ενημέρωση στα παιδιά από την Περιβαλλοντολόγο του Δήμου κ. Μαρία Λαζαράκη με θέμα την "Προστασία και Διαχείριση των Υδατικών Οικοσυστημάτων της περιοχής μας", και τους μοίρασε έντυπο υλικό και αφίσες . Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού συνόδευσαν στην εκστρατεία καθαριότητας, ο Διευθυντής του δημοτικού Σχολείου Καλού Χωριού κ. Φιδάνης Νίκος με τους δάσκαλους τους.

Το κοινό μήνυμα που έδωσαν όλοι σε μικρούς και μεγάλους κατά την ομιλία τους είναι ότι με αυτές τις ενέργειες δείχνουμε ότι είμαστε παρόντες στην ανάγκη προστασίας των ακτών, διότι αυτές αποτελούν σημαντικό χώρο αναψυχής των πολιτών, πόλο έλξης επισκεπτών και πηγή οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας. Και τόνισαν τη σημασία της προστασίας των παραλιών στην οικολογική ισορροπία της περιοχής και στην προστασία των απειλούμενων ζώων και φυτών που υπάρχουν και διαβιούν εδώ.

Το νέο αναψυκτήριο του Καλού Χωριού είναι πλέον στην καταλληλότερη θέση της παραλίας διαμορφωμένο κάτω από τα αρμυρίκια στο ίδιο επίπεδο με την παραλία δίνοντας τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλους τους επισκέπτες. Επίσης συνδέεται λειτουργικά μέσω ενός μικρού μονοπατιού, το οποίο καταλήγει σ ένα ξύλινο γεφυράκι, με τον υγροβιότοπο της παραλίας του Αγίου Παντελεήμονα και μας επιτρέπει να τον απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Την ίδια ημέρα μία άλλη επίσης πολύ σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου οι οποίοι προχώρησαν στον Καθαρισμό Βυθού στην περιοχή Ίστρον του καλού Χωριού.

Το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Αλλοδαπών Συμπολιτών (INCO) οι συμμετέχουν στην κίνηση "Clean up the Med" και πραγματοποίησαν τον καθαρισμό των παραλιών της πόλης μας καταλήγοντας στον υγροβιότοπο του Αλμυρού.
¶γιος Νικόλαος, 30/05/2009,
Δήμος Αγίου Νικολάου
Γραφείο Τύπου

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 03 Ιούνιος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 67 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 54591627
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.