ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δηλητηριάσεις ζώων στην Κυψέλη-Κρεμασμένα ζώα στην Ση Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Παγκρήτιο Δίκτυο Οικ. Οργ. - Φυσικό Περιβάλλον, Φυσικοί Πόροι της Κρήτης
ΖΩΦΟΡΟΣ , Παρασκευή, 29 Μάιος 2009

Ηράκλειο 25.5.09
Αξιότιμε Δήμαρχε κ.Νικόλαε Κουρουπάκη,

Αυτή την στιγμή κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου η φωτογραφία με τα πέντε σκυλάκια που κρεμάστηκαν από κάποιον απάνθρωπο -πιθανότατα κυνηγό- σε ένα δένδρο στον Δήμο σας, με σκοπό να πεθάνουν αργά και βασανιστικά σε οκτώ ώρες!!
Κύριε Δήμαρχε, αυτή είναι μία απο τις άπειρες φορές που ειδήσεις σαν αυτήν γυρίζουν ανά τον κόσμο και κάνουν την Κρήτη ένα από τα πιό μισητά μέρη εξ' αιτίας των βαρβάρων που την κατοικούν και των απάνθρωπων πράξεων τους απέναντι στα ανυπεράσπιστα ζώα. Όπως καλά γνωρίζετε είναι χρέος του Δημάρχου να καταδιώκει σε συνεργασία με την Αστυνομία αυτά τα ψυχανώμαλα άτομα, τα οποία σίγουρα γνωρίζει διότι το μέρος είναι μικρό και όλα μαθαίνονται.
Συνεπώς σας καθιστούμε συνυπεύθυνο και συνεργό σε αυτό το έγκλημα, εάν δεν κάνετε τίποτα για την παραδειγματική τιμωρία του ψυχοπαθούς αυτού.
Περιμένουμε άμεση δράση εκ μέρους σας για την σύλληψη και τιμωρία του/των δολοφόνων ο οποίος έχει παραβεί τον νόμο 3170/2004 για τα ζώα.

Θα σταλεί ανάλογη επιστολή στον Υπουργό κ.Χατζηγάκη.
Μετά τιμής,
Για την ΖΩΦΟΡΟ Ηρακλειο Κρητης
Zophoros.ning.com
ΑΡ.Πρωτ.221/2009

Η απάντηση του δημάρχου Σητείας

Αγαπητή κ. Χουστουλάκη,
Το πράγματι αποτρόπαιο έγκλημα της θανάτωσης των πέντε ζώων που συνετελέσθη στα όρια του Δήμου μας, καταδικάζεται απερίφραστα από κάθε νοήμονα άνθρωπο και πρώτιστα από το Δήμαρχο της πόλης .
Η απάνθρωπη αυτή πράξη και οι "εκτελεστές" της πρέπει να τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας. Προς το σκοπό αυτό είμαστε σε στενή συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας που αρμοδίως επιδιώκει την διερεύνηση της υπόθεσης και αναζητεί τους δράστες ώστε να τους αποδοθούν τα δέοντα.
Λυπούμαι ειλικρινά που η μεμονωμένη δράση κάποιων, γίνεται η αφορμή να γενικευτούν τα αρνητικά σχόλια για την περιοχή μας, που φημίζεται για την ηπιότητα του χαρακτήρα των κατοίκων της.
Πάντως και εμείς υψώνουμε τη φωνή μας διαμαρτυρόμενοι για την απάνθρωπη πράξη και ελπίζουμε στην παραδειγματική απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους και στη νόμιμη τιμωρία τους.
Με εκτίμηση,
Νίκος Κουρουπάκης
Δήμαρχος Σητείας

Η απάντηση του δήμου Αθηναίων

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ: ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Λιοσίων 22
Πληρ.: Mακρή ¶ννα
Τηλ.: 210 – 5277575
Fax : 210 – 5200761
e-mail:
adespotaath@cityofathens.gr
ΚΟΙΝ:
1) Ιδιαίτερο Γραφείο κ. Δημάρχου
2) Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα
3) Γραφείο κ. ΑντιδημάρχουΠεριβάλλοντος & Καθαριότητας
4) Γραφείο Ο.Α.Κ.Π
5) Δ/νση Αστ. Σχ. & Περιβάλλοντος Τμήμα Αστικής Πανίδας (2)

ΠΡΟΣ: K. ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΣΤΟΥΛΑΚΗ
Ηλεκτρονική διεύθυνση
mhoustoulaki@yahoo.gr
ΘΕΜΑ: «Απάντηση επιστολής»

Σχ: H από 10-04-2009 ηλεκτρονική επιστολή σας (αρ. πρωτ. εισερχομένου εγγράφου στο Δήμο Αθηναίων 074233/13-4-2009, αίτημα προς Ο.Α.Κ.Π 1593574)

Αξιότιμη κυρία Χουστουλάκη,

Σε συνέχεια της από 10-04-2009 ηλεκτρονικής επιστολής σας προς τον κ. Δήμαρχο Αθηναίων, η οποία περιήλθε στην Υπηρεσία μας, ως αρμόδια για την εφαρμογή προγράμματος προστασίας των αδέσποτων σκύλων της πόλης μας, και προκειμένου να ενημερωθείτε ως προς τον, από πλευράς του Δήμου Αθηναίων, τρόπο διαχείρισης του θέματος των επανειλημμένων περιστατικών βίαιης θανάτωσης ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Αντιμετωπίζοντας εξ’ αρχής το ζήτημα ως εξαιρετικά σημαντικό, κάθε σχετική καταγγελία που καταγράφηκε από την αρμόδια για τα αδέσποτα ζώα υπηρεσία του Δήμου, διερευνήθηκε με ιδιαίτερη ταχύτητα, προσοχή και υπευθυνότητα.

Καθώς τα περιστατικά έδειχναν ότι ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία, αλλά σαφώς αποτελούσαν εσκεμμένες προσπάθειες εξόντωσης των ζώων στην περιοχή, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις δημοτικές υπηρεσίες, μαζί με τις αναφορές και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, διαβιβάστηκαν, με το υπ’ άρ. πρωτ. 048407/6-3-2009 έγγραφό μας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ως αρμόδια αρχή διερεύνησης του θέματος από νομικής και ποινικής πλευράς.

Με δεδομένο ότι, σύμφωνα με το αρ. 5 του Ν. 1197/81 «Περί Προστασίας των Ζώων», η αρμοδιότητα της προστασίας των ζώων και η λήψη συναφών μέτρων ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο έλεγχος της εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αυτού, όπως και στις Αστυνομικές και Αγρονομικές Αρχές, ασκούμενος από τα όργανα αυτών, το υλικό που συγκεντρώθηκε, διαβιβάστηκε και στις παραπάνω κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να ενεργοποιηθούν ως προς την πολιτική και τα μέτρα που οφείλουν να ακολουθήσουν. Επίσης τέθηκε προς εξέταση και η ύπαρξη τυχόν ανάγκης επαναπροσδιορισμού των προϋποθέσεων διάθεσης προς πώληση των υψηλής τοξικότητας φυτοφαρμάκων.
Παράλληλα τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν και σε όλες τις εμπλεκόμενες δημοτικές υπηρεσίες σε προσπάθεια συντονισμού για την από κοινού αντιμετώπιση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Η Γενική Διεύθυνση Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το υπ΄ αρ. πρωτ. 127667/23-4-2009 έγγραφό της, μας ενημέρωσε ό,τι:
- Η παράνομη χρήση σκευασμάτων φυτοπροστατευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία methomyl (ουσία την οποία οι συνεργάτες μας κτηνίατροι απομόνωσαν στα ύποπτα δείγματα τροφής που τους προσκομίστηκαν) με σκοπό τη δηλητηρίαση ζώων επιφέρει τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 31 και 32 του Ν. 721/1977 (ΦΕΚ 298Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 2538/1997 (ΦΕΚ 242Α).
- Οι εγκρίσεις κυκλοφορίας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που περιέχουν τη δραστική ουσία methomyl έχουν ανακληθεί με την αρ. πρωτ. 116864/12-4-2008 Υπουργική Απόφαση και η αποθήκευση και χρήση ακόμη και τυχόν αποθεμάτων του απαγορεύεται μετά τις 19-3-2009.

- Επαναπροσδιορισμός των προϋποθέσεων πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων υψηλής τοξικότητας θα γίνει στα πλαίσια εφαρμογής της νέας κοινοτικής νομοθεσίας που διέπει τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Η νέα νομοθεσία έχει ψηφιστεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται η έκδοσή της στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών μας γνωστοποίησε, με το υπ΄αρ πρωτ. Κ/1865/16-3-2009 έγγραφό της, ότι κλιμάκιο κτηνιάτρων της Υπηρεσίας της πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή, χωρίς ωστόσο ευρήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις έρευνες προς κάποια κατεύθυνση.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, ενημερωθήκαμε ότι έχει δοθεί εντολή, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, για αύξηση των πεζών περιπολιών στην περιοχή.

‘Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η παρουσία του Δήμου στην περιοχή υπήρξε αυξημένη σε όλα τα επίπεδα, από εμένα τον ίδιο, μέχρι τους αρμόδιους υπαλλήλους και το προσωπικό των δημοτικών υπηρεσιών, σε προσπάθεια καταστολής του φαινομένου. Τα δημοτικά συνεργεία περισυλλογής αδέσποτων σκύλων του Δήμου Αθηναίων έχουν εντατικοποιήσει τους επιτόπιους ελέγχους και η αρμόδια Υπηρεσία παραμένει σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τους φιλόζωους πολίτες της περιοχής, σε κοινή προσπάθεια επίβλεψης της κατάστασης και πρόληψης νέων κρουσμάτων θανάτωσης ζώων. Στα πλαίσια δε της λήψης προληπτικών μέτρων, οι εναπομείναντες αδέσποτοι σκύλοι περισυλλέχθηκαν και φιλοξενήθηκαν προσωρινά στον ειδικό χώρο φύλαξης και καθημερινής φροντίδας αδέσποτων σκύλων του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει ευρύτερης κλίμακας εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην υπεύθυνη διαχείριση των ζώων, στην προστασία τους και γενικότερα στην προαγωγή της ζωοφιλίας. Η εκστρατεία αυτή, η οποία υπήρχε ως σκέψη εδώ και καιρό, μετά τα τελευταία γεγονότα επισπεύδεται. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε, μεταξύ άλλων, και το μακροπρόθεσμο όφελος που προκύπτει για την πόλη μας από την εφαρμογή του προγράμματός μας (όχι ευθανασία, όχι λύσεις εικόνας και βιτρίνας, αλλά πιο ουσιαστικές) και να πείσουμε τους κατοίκους ότι πρακτικές όπως οι μαζικές θανατώσεις είναι επικίνδυνες, θρασύδειλες και προσβλητικές για όλους μας.

Εν κατακλείδι, παραμένουμε σε ετοιμότητα και ευλόγως, μεταξύ των σκοπών μας είναι να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν για την πράξη τους που όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και ζώων, αλλά κάθε άλλο παρά τιμά τον πολιτισμό και την εικόνα μιας πόλης και χώρας με σύγχρονο πρόσωπο και πολιτισμό.

Στη διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος

ΖΩΦΟΡΟΣ
Μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των 100 ζωοφιλικών Σωματείων της Χώρας
Ηράκλειο Κρήτης
Zophoros.ning.com

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 51 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58227408
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.