ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 28 Ιαν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Περιβαλλοντικές στάσεις (και αποστάσεις) υποψηφίων ευ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πολιτική
WWF Ελλάς , Παρασκευή, 29 Μάιος 2009

Έξι (από τους επτά) επικεφαλής ευρωψηφοδελτίων αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους για τα κορυφαία περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τώρα την ΕΕ. Οι απαντήσεις των επικεφαλής σε ερωτηματολόγιο του WWF Ελλάς παρέχουν στους περιβαλλοντικά ανήσυχους πολίτες εξαιρετική πληροφορία για την περιβαλλοντική πολιτική που θα ακολουθήσουν οι αυριανοί ευρωβουλευτές.

Πόσο ψηλά στα προγράμματα των κομμάτων βρίσκεται το περιβάλλον; Ποια στάση θα κρατήσουν, αν εκλεγούν, οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τη βιοποικιλότητα, τα νερά, τα δάση και τις θάλασσες; Πώς θεωρούν ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που απορρέουν από την περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ και να αξιοποιήσει τις μεγάλες ευκαιρίες για διαμόρφωση ολοκληρωμένων και αποτελεσματικών πολιτικών για το περιβάλλον και την αειφορία;

Στις ερωτήσεις αυτές κλήθηκαν να απαντήσουν οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων Μαριέττα Γιαννάκου (ΝΔ), Γιώργος Παπακωνσταντίνου (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιος Παφίλης (ΚΚΕ), Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκη Τζαβέλλα (ΛΑΟΣ), Μιχάλης Τρεμόπουλος (Οικολόγοι Πράσινοι) και Στέφανος Μάνος (Δράση). Μέσα από επτά θεματικές ενότητες και 33 συνολικά ερωτήσεις, αποτυπώνεται το περιβαλλοντικό στίγμα των ανθρώπων που αύριο θα κληθούν να υπερασπιστούν μια σειρά από κρισιμότατα περιβαλλοντικά ζητήματα. Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν όλοι οι υποψήφιοι, άλλοι πιο ειδικά, άλλοι με περισσότερες γενικότητες, με εξαίρεση την κ. Μαριέττα Γιαννάκου, που δεν έστειλε τις δικές της απαντήσεις.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για την Ευρωβουλή, οι εργασίες της οποίας την περίοδο 2009-2014 θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή ή μη αντιμετώπιση μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Με αυτήν την πρωτοβουλία, το WWF Ελλάς δίνει στους ψηφοφόρους ένα σημαντικό εργαλείο αξιολόγησης των προθέσεων των υποψηφίων για κορυφαία περιβαλλοντικά ζητήματα" σχολιάζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.

Το WWF Ελλάς έχει αποφασίσει να μην σχολιάσει τα ευρήματα του ερωτηματολογίου, αφήνοντας τους πολίτες να αξιολογήσουν αβίαστα τη στάση των πολιτικών. Κατά την άποψη της περιβαλλοντικής οργάνωσης, η επιλογή κόμματος αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα και καθήκον του κάθε πολίτη προσωπικά.

"Καλούμε τους πολίτες, πριν αποφασίσουν για την ψήφο τους, να αφιερώσουν δεκαπέντε λεπτά για να διαβάσουν με προσοχή τις απαντήσεις των υποψηφίων. Η περιβαλλοντική κινητοποίηση που συνεχώς εντείνεται πρέπει να συνεχιστεί στις κάλπες και μετά από αυτές. Σε αυτές τις ευρωεκλογές το WWF Ελλάς καλεί τους συμπολίτες μας να βαδίσουν στον δρόμο προς την κάλπη, θέτοντας το περιβάλλον ως σημαντικό κριτήριο ψήφου" καταλήγει ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών του WWF Ελλάς.

Οι απαντήσεις των έξι επικεφαλής ευρωψηφοδελτίων δίδονται συνημμένα. Στην ιστοσελίδα του WWF Ελλάς www.wwf.gr, μπορούν να βρεθούν χωριστά οι απαντήσεις κάθε επικεφαλής.

WWF Ελλάς
Περισσότερες πληροφορίες:
Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής WWF Ελλάς, 210 3314893,
d.karavellas@wwf.gr
Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής, WWF Ελλάς, 6974029295,
a.plitharas@wwf.gr 

Σημείωση:
1. Επισυνάπτεται αρχείο pdf με τη σύνοψη των απαντήσεων των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων στο ερωτηματολόγιο του WWF Ελλάς.
2. To WWF Ελλάς διεξάγει από τις 20 Μαΐου ηλεκτρονική εκστρατεία κινητοποίησης των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών. Το WWF Ελλάς παραθέτει, μέσα από την ιστοσελίδα
http://climate.wwf.gr, τα σημαντικά περιβαλλοντικά και κλιματικά θέματα που θα συζητηθούν τα επόμενα χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εξηγεί στους Έλληνες πολίτες γιατί πρέπει να ψηφίσουν και για το κλίμα στις ερχόμενες εκλογές. Σε αυτή την εκστρατεία του WWF Ελλάς για τις ευρωεκλογές, οι Έλληνες καλούνται επίσης, να στείλουν ηλεκτρονική κάρτα στους πολιτικούς αρχηγούς, με την οποία τους ενημερώνουν για την πρόθεσή τους να ψηφίσουν υπέρ όσων πολιτικών αντιλαμβάνονται ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην έκκληση του WWF Ελλάς είναι μέχρι στιγμής εξαιρετική. Μέχρι σήμερα, πάνω από 7.000 συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και απέστειλαν την ηλεκτρονική κάρτα στους πολιτικούς αρχηγούς.
3. Αναλυτικότερη ενημέρωση για τους λόγους που πρέπει όλοι να ψηφίσουμε για το κλίμα υπάρχει στην ιστοσελίδα
http://climate.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid. Εκεί περιέχονται πληροφορίες για τη σημασία του κλίματος, ως κριτήριο ψήφου. Εκεί μπορεί να δει κανείς και τα προγράμματα των κομμάτων και τις θέσεις τους για το περιβάλλον, ώστε να συγκρίνει και να επιλέξει σχετικά
4. Το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις ευρωεκλογές, συνεργάζεται με τη διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα “TV χωρίς σύνορα"
www.tvxs.gr
5. Για παροχή οπτικοακουστικού υλικού μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιάσονα Κάντα, Συνεργάτη Επικοινωνίας για θέματα Τύπου, WWF Ελλάς, 210 3314893, 698 247 1724,
i.kantas@wwf.gr
6. Στην Ώρα της Γης 2009, συμμετείχαν 489 Δήμοι. Δυναμικό "παρών" έδωσαν επίσης 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Παρασκευή, 29 Μάιος 2009 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 78 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56999484
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.