ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 09 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Μετά την Ώρα της Γης: Η Ώρα της Ψήφου Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Διάφορα
WWF Ελλάς , Δευτέρα, 25 Μάιος 2009

Στις 28 Μαρτίου 2009, σχεδόν 1 δισεκατομμύριο πολίτες, ανάμεσα τους και περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες, έσβησαν τα φώτα για μια ώρα σε περισσότερα από 90 κράτη της γης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τους ηγέτες του κόσμου ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουν σοβαρά την κλιματική αλλαγή.

Τώρα ήρθε η στιγμή αυτό το μήνυμα να γίνει ακόμη πιο δυνατό στις ερχόμενες ευρωεκλογές, στις 7 Ιουνίου 2009. Το WWF Ελλάς καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν συνειδητά για το κλίμα, αφού πρώτα αναζητήσουν τα περιβαλλοντικά προγράμματα των κομμάτων και απαιτήσουν γενναίες και σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις για αποτελεσματική αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.

Το WWF Ελλάς από σήμερα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, διεξάγει εκστρατεία κινητοποίησης των πολιτών, με απώτερο στόχο να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές το κόμμα που θεωρούν ότι αντιλαμβάνεται καλύτερα πως η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο στην οικονομική κρίση. Οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν από σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις προθέσεις τους, αποστέλλοντας ειδική ηλεκτρονική κάρτα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εκστρατείας του WWF Ελλάς για τις ευρωεκλογές http://www.wwf.gr/vote/form.php.

Οι υποψήφιοι που ζητούν την ψήφο των πολιτών για είσοδό τους στην Ευρωβουλή καλούνται επίσης να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα για την περιβαλλοντική πολιτική που προτίθενται να ακολουθήσουν, σε περίπτωση που εκλεγούν. Για τον λόγο αυτό, το WWF Ελλάς έστειλε σήμερα ειδικό ερωτηματολόγιο προς τους επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων. Οι απαντήσεις των υποψηφίων στα ζητήματα αυτά θα δημοσιοποιηθούν στις 28 Μαΐου και θα αποτελέσουν ένα ακόμη "εργαλείο" στα χέρια των Ελλήνων ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν με γνώμονα και το περιβάλλον.

"Θέλουμε να παροτρύνουμε τους Έλληνες να ψηφίσουν κατά περιβαλλοντική συνείδηση στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Η νέα Ευρωβουλή θα κληθεί να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη μείωση των εκπομπών, για την προστασία της βιοποικιλότητας, για την αναθεώρηση του οικονομικού σχεδιασμού της ΕΕ. Οφείλουμε λοιπόν, εμείς οι πολίτες, να στείλουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανθρώπους που κατανοούν πραγματικά ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πάρεργο, αλλά μια ευκαιρία για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη" τονίζει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, η συνειδητή και έγκαιρη στροφή της Ελλάδας προς την καθαρή ενέργεια και την εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και των απορριμμάτων, μπορεί να φέρει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να οδηγήσει σε ένα δικαιότερο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα, να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και να διασφαλίσει την ευημερία των επόμενων γενεών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή των Ελλήνων, και η ύπαρξη καινοτόμων πολιτικών. Για αυτό, το WWF Ελλάς προσκαλεί όλους τους Έλληνες να ψηφίσουν υπέρ του κλίματος, γιατί "το κλίμα είναι και στην ψήφο μας".

Στην ιστοσελίδα http://www.wwf.gr/vote/form.php, μπορείτε να μάθετε περισσότερα γιατί πρέπει να ψηφίσουμε όλοι και για το κλίμα.

Περισσότερες πληροφορίες:
Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής WWF Ελλάς, 210 3314893,
d.karavellas@wwf.gr
Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής, WWF Ελλάς, 6974029295,
a.plitharas@wwf.gr 

Σημείωση προς συντάκτες:
1. Αναλυτικότερη ενημέρωση για τους λόγους που πρέπει όλοι να ψηφίσουμε για το κλίμα μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα
http://climate.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=158&Itemid. Εκεί περιέχονται πληροφορίες για τη σημασία του κλίματος, ως κριτήριο ψήφου. Εκεί μπορεί να δει κανείς και τα προγράμματα των κομμάτων και τις θέσεις τους για το περιβάλλον, ώστε να συγκρίνει και να επιλέξει σχετικά
2. Το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις ευρωεκλογές, συνεργάζεται με τη διαδικτυακή ειδησεογραφική πλατφόρμα "TV Χωρίς Σύνορα"
www.tvxs.gr
3. Για παροχή οπτικοακουστικού υλικού μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιάσονα Κάντα, Συνεργάτης Επικοινωνίας για θέματα Τύπου, WWF Ελλάς, 210 3314893, 698 247 1724,
i.kantas@wwf.gr
4. Στην Ώρα της Γης 2009, συμμετείχαν 489 Δήμοι. Δυναμικό παρών έδωσαν επίσης 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς.

WWF Ελλάς

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 62 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58253450
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.