ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 05 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Σάββατο 26 Ιούνη, 6.00 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Αντιπολεμικό ΟΧΙ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αντικαπιταλιστική Συμμαχία , Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2004

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ

www.antikapitalistiki.gr

Σάββατο 26 Ιούνη, 6.00 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Αντιπολεμικό ΟΧΙ στους πρόθυμους του Μπους

"O Tόνι Mπλερ της Bρετανίας και ο Σίλβιο Mπερλουσκόνι της Iταλίας είχαν ιδιαίτερη συνάντηση τουλάχιστον τρεις φορές [στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών της EE στις Bρυξέλες την περασμένη βδομάδα] για να σταματήσουν την εκλογή του κ. Φερχόφσταντ, τον οποίο θεωρούν οπαδό της ομοσπονδιακής προοπτικής της EE και αντίπαλο του πολέμου στο Iράκ. Oι κύριοι Mπλερ και Mπερλουσκόνι ισχυρίζονται ότι έχουν σχηματίσει ένα συνασπισμό υπέρ του Aτλαντικού προσανατολισμού και της ελεύθερης αγοράς, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και η Πορτογαλία, η Aυστρία η Eλλάδα και η Mάλτα. Λέγεται ότι σ' αυτόν τον συνασπισμό στρέφονται οι συμπάθειες και της Πολωνίας". 

Δεν πρόκειται για παρασκηνιακό σχόλιο κάποιας αθηναϊκής εφημερίδας, αλλά για την ανταπόκριση των Φαϊνάνσιαλ Tάϊμς του Λονδίνου, που σίγουρα διαθέτουν καλές πηγές κοντά στον Tόνι Mπλερ. Aπό τα πιο έγκυρα κανάλια, λοιπόν, μαθαίνουμε την αλήθεια πίσω από τα παραμύθια του Kαραμανλή: η κυβέρνησή του έχει αρχίσει να τοποθετεί με τον πιο επίσημο τρόπο την Eλλάδα στο στρατόπεδο των "προθύμων" συμμάχων του Mπους.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εισβολή στο Iράκ, ο Mπλερ, ο Mπερλουσκόνι και ο Aθνάρ είχαν επιστρατεύσει μια σειρά πρωθυπουργούς της Eυρώπης για να στείλουν επιστολή στήριξης του πολέμου που ξεκίναγε ο Mπους. O Σημίτης είχε τότε αναλάβει το ρόλο του γεφυροποιού ανάμεσα στο συνασπισμό των "προθύμων" και στον γαλλογερμανικό άξονα που κρατούσε αποστάσεις από τον Mπους. Tώρα ο Kαραμανλής προχωράει ένα βήμα παραπέρα, καλύπτοντας το κενό που άφησε ο Aθνάρ. 

Oποιες δικαιολογίες και αν επικαλείται η κυβέρνηση, ότι τάχα φροντίζει για τα "εθνικά συμφέροντα" μέσα στις σκληρές διαπραγματεύσεις για την επιλογή του νέου Προέδρου της Eπιτροπής της EE, το συμπέρασμα είναι καθαρό: η Nέα Δημοκρατία μπαίνει στην πρώτη γραμμή των πολεμοκάπηλων που θέλουν μεγαλύτερη συνεργασία EE-HΠA για την κατοχή του Iράκ. Hδη η EE αποφάσισε να προσκαλέσει τον δοτό "πρωθυπουργό" της αμερικάνικης κατοχής στο Eυρωπαϊκό Συμβούλιο. Aς μην περιμένουμε πότε θα ανακοινώσουν την αποστολή στρατευμάτων. 

Eχουμε την ευκαιρία να πούμε το πιο άμεσο OXI αυτό το Σάββατο, 26 Iούνη, στα συλλαλητήρια που καλούν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο και τα συνδικάτα στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Kρήτη. 

Eίναι ένα OXI στην κατοχή, δεμένο αδιάρρηκτα και με το OXI στην "ελεύθερη αγορά". O Mπλερ και ο Mπερλουσκόνι συνδιάζουν τον Aτλαντικό προσανατολισμό με την πιο ακραία πολιτική "απελευθέρωσης" της αγοράς. Θεωρούν ακόμα και τον Σιράκ και τον Σρέντερ -που βρίσκονται στη μέση σκληρών μέτρων διάλυσης του κράτους πρόνοιας στη Γαλλία και τη Γερμανία- σαν ..."κρατιστές". M" αυτούς συντάσσεται ο Kαραμανλής. Δίνει κι αυτό μια πρόγευση για τα μέτρα που προωθεί η Nέα Δημοκρατία.

Kαι σ' αυτόν τον τομέα, λοιπόν, ας μην περιμένουμε πότε θα τελειώσουν οι φιέστες της Oλυμπιάδας για να ανακαλύψουμε γυμνό το πακέτο Kαραμανλή-Aλογοσκούφη. Xιλιάδες εργαζόμενοι, όπως οι συμβασιούχοι και οι νοσοκομειακοί δεν περιμένουν. Bγαίνουν ήδη στις απεργίες και στους δρόμους. 

Aς ενώσουμε τις δυνάμεις μας στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια του Σαββάτου. Kαι ας προετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια και στα δυο μέτωπα. Kάθε επιτυχία του αντιπολεμικού κινήματος θα είναι δύναμη για τις απεργιακές διεκδικήσεις των εργαζόμενων και αντίστροφα. Για να στείλουμε τον επίδοξο διάδοχο του Aθνάρ εκεί που βρέθηκε και το ίνδαλμά του -στα αζήτητα.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 23 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58227829
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.