ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 10 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Δεκάδες δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον το διήμερ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Περιβάλλον
Θεματική «Πόλη, περιβάλλον, οικολογία» του ΣΥΡΙΖΑ , Παρασκευή, 08 Μάιος 2009


Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει διήμερο δράσεων για το περιβάλλον. Τοπικές επιτροπές, σε συνεργασία με τη Θεματική "Πόλη, Περιβάλλον, Οικολογία" του ΣΥΡΙΖΑ, θα διοργανώσουν δράσεις κάθε είδους: συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, ακτιβισμούς, παραστάσεις, επαφές με φορείς και μέσα ενημέρωσης, συζητήσεις κ.λπ.

Στόχος είναι να αναδειχθούν, κατά τόπους και σε πανελλαδικό επίπεδο, τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα και διεκδικήσεις, και οι αντίστοιχες θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια εποχή που πολύς λόγος γίνεται για το περιβάλλον και την «πράσινη» ανάπτυξη", θέτουμε στο επίκεντρο της πολιτικής παρέμβασης και της προεκλογικής μας καμπάνιας, τα ριζοσπαστικά οικολογικά αιτήματα και αναδεικνύουμε το συγκρουσιακό, πολιτικό χαρακτήρα των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση των δράσεων που διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο, τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι πολύ περισσότερα από όσα αναδεικνύονται μέσω αυτών των δράσεων, αλλά και η παρέμβαση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύπλευρη και διαρκής. Αναλυτικά:

Στην Αθήνα, η κεντρική δράση του διημέρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάιου, στις 12.30Ά στον ¶γνωστο Στρατιώτη. Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα «περικυκλώσουν» το κτίριο της Βουλής, ζητώντας να αλλάξει η πολιτική και να ληφθούν μέτρα για να αντιστραφεί η οικολογική κρίση. Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Ελένη Σωτηρίου.

Για τα ζητήματα προστασίας του Υμηττού και των νέων αυτοκινητοδρόμων, οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικών, Βορειοανατολικών και Νοτίων περιοχών της Αθήνας και οι οργανώσεις της Ανατολικής Αττικής, οργανώνουν δυο συγκεντρώσεις την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 11.00 πμ, στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής και στο στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ (Βύρωνας). Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα διόδια Κορωπίου της Αττικής Οδού θα γίνει παρέμβαση ενημέρωσης με θέμα τον Υμηττό.

Την Κυριακή 9 Μαίου οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελευσίνα διοργανώνουν δράση ενημέρωσης για τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΆ Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται ενάντια στην ρίψη τοξικών αποβλήτων από την εταιρεία κατεδάφισης του πρώην εργοστασίου ΒΙΑΜΥΛ στη θάλασσα, ενώ την Κυριακή 10 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε κινητοποίηση κοινωνικών και πολιτικών φορέων για την διεκδίκηση των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΆ Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 10 Μαΐου δεντροφύτευση - διαμαρτυρία στην δασική έκταση που χαρίστηκε στον Μητροπολίτη ¶νθιμο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Στην Κορινθία, το Σάββατο 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί περιοδεία του υποψ. Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων και κινήσεων για την προστασία του Κορινθιακού και θα συζητήσει το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων και των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

Στη Βοιωτία οργανώνεται την Κυριακή 10 Μαΐου, περιοδεία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στον Ασωπό και συνάντηση με τοπικούς φορείς και κατοίκους, για το πρόβλημα της ρύπανσης και τις σχετικές πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο για την εξυγίανση της περιοχής και τον έλεγχο των βιομηχανιών. Θα πραγματοποιηθεί επίσης ομιλία του Δ. Παπαδημούλη στην Θήβα και θα ακολουθήσει συζήτηση για τα φλέγοντα περιβαλλοντικά θέματα του νομού Βοιωτίας που συγκεντρώνει «βρώμικες» δραστηριότητες λόγω της γειτνίασης με την Αττική. Επίσης, η Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας συμπαρίστανται στην εκδήλωση που διοργανώνουν φορείς για τη σωτηρία του Κορινθιακού, στην πλατεία της Αντίκυρας το Σάββατο 9 Μαΐου.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής ο ΣΥΡΙΖΑ οργανώνει στις 10 Μάιου συζήτηση με θέμα “Δάση και δημόσια περιουσία - η περίπτωση της Χαλκιδικής” με ομιλητές τον Β. Αποστόλου (Μέλος ΠΓ ΣΥΝ), Μ. Λαμτζίδη (πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης), και Γ. Τσιρέλα (Δασάρχης Πολυγύρου).

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα πραγματοποιήσει δράσεις το Σάββατο 9 Μαίου 2009 στα στρατόπεδα στο Περιγιάλι με αίτημα τη διατήρησή των στρατοπέδων ως χώρου πρασίνου και την απόδοσή τους στο λαό. Την ίδια ημέρα, στην Πλατεία Καπνεργάτη θα γίνει ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την επίλυσή τους.

Στη Λάρισα, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου συνέντευξη τύπου με θέματα τη ρύπανση του Πηνειού ποταμού και της επαρχίας Φαρσάλων, τη διαχείριση των υδάτων (με έμφαση στην εκτροπή του Αχελώου και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μικρομεσαία φράγματα). Επίσης, σε σχέση με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη και τα ζητήματα που σχετίζονται με το νέο Χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό και τις προτάσεις για ήπια τουριστική ανάπτυξη στα παράλια του νομού. Την επομένη, 9 Μαΐου, θα διοργανωθεί εξόρμηση πληροφόρησης των πολιτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της Λάρισας.

Στα Τρίκαλα διοργανώνεται Διήμερο Οικολογικό Φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της πόλης, με προβολές ντοκιμαντέρ, εκθέσεις φωτογραφίας και υλικών για τα ποτάμια, τα λατομεία, την εκτροπή του Αχελώου κ.τ.λ..

Στις Σέρρες ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της πόλης, με φωτογραφίες και υλικό για τη λίμνη Κερκίνη και το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά

Στη Δράμα, το διήμερο 8-9 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης ενώ την Κυριακή 10 Μαΐου διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Οικολογική κρίση και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Στα Γιάννενα διοργανώνεται στις 9 Μαΐου συγκέντρωση και δράση για έξω από το στρατόπεδο Βελισσαρίου με αίτημα να γίνει μητροπολιτικό πάρκο.

Στα Χανιά, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ συνδιοργανώνουν και συμμετέχουν στην 3η Γιορτή διεκδίκησης του στρατοπέδου Μαρκόπουλου.

Στη Λαμία η Επιτροπή Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης για τη ρύπανση του Μαλιακού Κόλπου και την εξαφάνιση των ψαριών εξαιτίας της εξοργιστικής αδιαφορίας των υπεύθυνων φορέων, τόσο της Κεντρικής εξουσίας όσο και της Περιφέρειας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των ΟΤΑ. Ο Μαλιακός κόλπος, ο Δέλτα και η κοιλάδα του Σπερχειού είναι προστατευμένες περιοχές του δικτύου Natura 2000 και χρειάζονται άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του

Στο Νομό Έβρου, στήνονται δράσεις ενημέρωσης για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τις αρνητικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις και προβλήματα που δημιουργούνται.

Στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις ενημέρωσης των πολιτών στα νησιά για τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στην Ευρωβουλή για τα θέματα περιβάλλοντος στις νησιωτικές περιοχές.

Στην Πρέβεζα διοργανώνεται δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης στις 9 Μάιου, ενώ την Κυριακή 10 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην ακτή και συνέντευξη τύπου για των καθαρισμό των ακτών.

Στην Κομοτηνή του Ν. Ροδόπης και στη Βέροια Ημαθίας διοργανώνονται δράσεις αναφορικά με τους ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ των περιοχών αυτών. Επίσης στους Νομούς Ηλείας και Λευκάδας διοργανώνονται δράσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς θα γίνει εξόρμηση ενημέρωσης για την προστασία του Εθνικού Δρυμού του Αίνου.

Στο Βόλο θα γίνει δράση για τους ελεύθερους χώρους, τον περιορισμό των αυτοκινήτων και τις μετακινήσεις στην πόλη.

Στην Αρκαδία, το Μεσολόγγι και το Ρέθυμνο, την Κυριακή 10 Μαΐου, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν σε ποδηλατοδρομίες που διοργανώνονται από κοινωνικούς φορείς και ομάδες με αίτημα «πόλεις χωρίς αυτοκίνητα»

Στην Καστοριά μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν στη δράση των βιοκαλλιεργητών για την προστασία των τοπικών ποικιλιών.

¶λλες δράσεις για τοπικά περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν στην Πάτρα, το Κιλκίς, τη Βάρκιζα Αττικής, την Κατερίνη, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες, κείμενα και υλικά από τις δράσεις που οργανώνονται ανά την Ελλάδα θα υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.syriza.gr και από το email perivallonsyriza@gmail.com.

Θεματική «Πόλη, περιβάλλον, οικολογία» του ΣΥΡΙΖΑ

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 85 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58263272
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.