ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 29 Ιαν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Καταγγελία για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου στον κάμπο της Πα Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Απορρίμματα - Ανακύκλωση
Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου , Δευτέρα, 04 Μάιος 2009

Καταγγελία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς έστειλε η Επιτροπή Αγώνα στην οποία κάνει λόγο για ρηγματώσεις στις δεξαμενές στραγγισμάτων, για τοξικά στραγγίσματα που χύνονται σε ρέμα, για απόρριψη ακατάλληλων απορριμμάτων και άλλα σοβαρά προβλήματα:

Καρβουνάρι 22 Απριλίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με το παρόν έγγραφο, καταθέτουμε τις παρακάτω καταγγελίες για τις σοβαρότατες παρατυπίες και καταστρατηγήσεις των διατάξεων, σχετικά με την εύρυθμη και σύννομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και ζητάμε την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών σας για τον έλεγχο και την εφαρμογή τους.

Αντικειμενικός σκοπός της καταγγελίας μας αποτελεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος όχι μόνο στο Καρβουνάρι αλλά στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Παραμυθιάς των Δημοτικών Διαμερισμάτων Προδρομίου, Ζερβοχωρίου καθώς και η προστασία του Κωκκυτού, παραπόταμου του Αχέροντα.

Δυστυχώς, με το ξεκίνημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι αρχικές ανησυχίες των κατοίκων του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής.

1. Καταγγέλλουμε ότι τα τοξικά στραγγίσματα των απορριμμάτων διαρρέουν ανεπεξέργαστα (δεδομένου ότι καμιά επεξεργασία δεν γίνεται, παρά την σχετική πρόβλεψη στην ¶δεια λειτουργίας), κατΆ ευθείαν απο τις δεξαμενές, στο ρέμα που συμβάλλει σε μικρή απόσταση με τον ποταμό Κωκκυτό και μάλιστα σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις υπάρχουν μαρτυρίες από κτηνοτρόφο που βόσκει στην περιοχή το κοπάδι του. (Στην καταγγελία επισυνάπτονται φωτογραφίες με ημερομηνία λήψης 11/4/2009)

2. Καταγγέλλουμε τον άμεσο κίνδυνο ολοκληρωτικής καθίζησης των δεξαμενών στραγγισμάτων, από έντονες ρηγματώσεις που έχουν ήδη εμφανιστεί εδώ και καιρό, καθώς και την παντελή έλλειψη στεγανότητάς τους, όπως προκύπτει από την επιτόπια έρευνα (και βεβαιώνεται από φωτογραφίες που επισυνάπτονται στην καταγγελία). Σοβαρότατης έκτασης ρηγματώσεις/καθιζήσεις υπάρχουν και στις δεξαμενές κατάντη του ΧΥΤΑ αλλά και στην περίφραξη.

3. Καταγγέλλουμε την αδιάκριτη εναπόθεση αποβλήτων στο χώρο, στα οποία διακρίνονται με γυμνό οφθαλμό ότι περιλαμβάνονται απαγορευμένα για το ΧΥΤΑ υλικά (ελαστικά αυτοκινήτων, δοχεία περιέχοντα υγρά, απόβλητα με υψηλό ποσοστό υγρασίας κ.λπ.). Το γεγονός αποτελεί φυσική συνέπεια δεδομένου ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί από τον υπεύθυνο Φορέα Διαχείρισης κανένα πρόγραμμα μείωσης του όγκου των συλλεγόμενων απορριμμάτων ή η ελάχιστη διαδικασία διαλογής τους.

4. Καταγγέλλουμε την λειτουργία ενός τέτοιου είδους έργου χωρίς την κατάλληλη παροχή νερού τόσο για τις ανάγκες λειτουργίας του, όσο και για την πυροπροστασία του. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμιά σύνδεση του έργου με το δίκτυο ύδρευσης.

5. Καταγγέλλουμε την μη ενημέρωση των κατοίκων της γύρω περιοχής για το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, το οποίο φαίνεται ανύπαρκτο, αν λάβουμε υπόψη την «αδυναμία» εντοπισμού διαρροής στραγγισμάτων, που καταγγέλλεται στο σημείο 1.

Παρακαλούμε τις Υπηρεσίες σας για την άμεση επέμβαση, για την λεπτομερειακή διερεύνηση των παραπάνω καταγγελιών, για τον καταλογισμό ευθυνών, για τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε η διάθεση των απορριμμάτων να γίνεται με την πρέπουσα διαδικασία που ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία, πράγμα που θα επιβάλλει την άμεση διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Ελπίζοντας ότι οι διοικητικές δομές της χώρας μας απέχουν από τις γνωστές νοοτροπίες των δεκαετιών του Ά50 και ανταποκρίνονται σ΄ ένα σύγχρονο κράτος δικαίου αναμένουμε την απάντησή σας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τετάρτη, 06 Μάιος 2009 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 154 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57012282
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.