ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Δευτέρα 06 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Η Σοφία Σακοράφα στον Αραφάτ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
e , Παρασκευή, 25 Ιούνιος 2004

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 24/06/04

Σοφία Σακοράφα

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, η Σοφία Σακοράφα θα πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι στην Παλαιστίνη, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Παλαιστινιακής Αρχής αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στην Ειρήνη.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26/06, θα ξεκινήσει με ομιλία του Προέδρου Αραφάτ στο στρατηγείο του στη Ραμάλα ( Μουκάτα) και στην συνέχεια στο περίβολο του στρατηγείου ο κ. Αραφάτ με την κ. Σακοράφα θα ανάψουν «Φλόγα Ειρήνης», η οποία με παλαιστίνιους λαμπαδηδρόμους θα φτάσει ως και την Βηθλεέμ, όπου και θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση που οργανώνει το Ελληνικό Προξενείο.

Στην ολοήμερη εκδήλωση-Λαμπαδηδοδρομία Ειρήνης θα συμμετάσχουν αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής, η ελληνίδα πρόξενος, κ.Σουρανή Ελένη, Παλαιστίνιοι αθλητές και πλήθος κόσμου, τόσο Παλαιστινίων, όσο και ελλήνων της παροικίας.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ.

Η κ.Σακοράφα την Κυριακή 27/6 θα μεταβεί στα Χανιά για να συμμετάσχει στον πρώτο της επίσημο αγώνα ως παλαιστίνια υπήκοος, στα «Βενιζέλεια» που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 28/6.

Από το Γραφείο Τύπου

Υπενθυμίζουμε ότι η Σοφία Σακοράφα θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήμα με τα χρώματα της Παλαιστίνης. Για το γεγονός αυτό η ίδια έχει τονίσει ότι:

"Θεωρώ τον αθλητισμό μέγιστη πολιτική διαδικασία που παράγει πιό άμεσα, πιό έντονα και πιο αποτελεσματικά τις μεγαλειώδεις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην διαφορετικότητα.
Με την έννοια αυτή το αθλητικό κίνημα έχει την διαρκή υποχρέωση να είναι πάντα ενεργό, πρωτοπόρο και αδιαπραγμάτευτο στην έμπρακτη  υπεράσπιση αυτών των αξιών.

Και η Ελλάδα επειδή ακριβώς γέννησε το Ολυμπιακό Κίνημα, παρήγαγε υψηλά ιδεώδη και ιδανικά, κληροδότησε στους λαούς του πλανήτη την Ολυμπιακή Εκεχειρία, έχει εκείνη πρώτη από όλους όχι μόνο το δικαίωμα να επικαλείται την οργανική σχέση της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και την ύψιστη υποχρέωση να τιμά το συμβολισμό τους και να αγωνίζεται για τα μηνύματά τους.

Η Ελλάδα, σαν κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος, είναι η πατρίδα των λαών του πλανήτη και πολύ ειδικότερα, των λαών που έχουν υποστεί και υφίστανται άμετρη βία, άμετρες επιθέσεις, άμετρους διωγμούς.
Επειδή λοιπόν είμαι Ελληνίδα, και έλαβα ελληνική παιδεία, η οποία χιλιάδες χρόνια τώρα διατυπώνει ότι "μέτρο των πάντων είναι ο άνθρωπος" και οι λαοί που αγωνίζονται, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να υπηρετήσω την οικουμενικότητα και τον διεθνισμό που παράγει ακόμα και σήμερα το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.

Θεωρώ ότι πίσω από την σημαία της Παλαιστίνης θα παρελάσει η αδιαπραγμάτευτη οικουμενική αξία του δικαιώματος στην ζωή και στην πατρίδα."

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ 

Σοφία Σακοράφα

Η Σοφία Σακοράφα γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1957. Αποφοίτησε από την Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το 1979 με Αριστα.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση από το 1979 έως το 1988 ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Το 1988 παραιτήθηκε, για να ασχοληθεί με το «ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ» που δημιούργησε και διατηρεί από τότε μέχρι και σήμερα στο Μαρούσι.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Το 1982 πήρε την τρίτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Αθήνας και το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, πραγματοποίησε στα Χανιά παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 74.20 μ. (4η καλύτερη επίδοση  στον κόσμο όλων των εποχών.)

Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1976 στο Μόντρεαλ και το 1980 στη Μόσχα. Στην 17χρονη αθλητική της καριέρα, αναδείχθηκε πολλές φορές Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης. Έχει καταρρίψει 17 φορές το πανελλήνιο ρεκόρ.

Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντισμού Αθλητών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Δραστηριοποιήθηκε από τα φοιτητικά της χρόνια στον χώρο της Αριστεράς και  συμμετείχε σε κινήματα Ειρήνης και Ισότητας των δύο φύλων.
Από το 1993 είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενη πρόσκληση του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο 3ο Συνέδριο του Κόμματος εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή, της οποίας είναι μέλος συνεχώς μέχρι και σήμερα.
Τη διετία 1993-95, διετέλεσε Σύμβουλος του Υφυπουργού Αθλητισμού σε θέματα στίβου και μαζικού αθλητισμού.

Το 1994 εκλέγεται 3η Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων,όπου ασχολείται με τον ΟΝΑ.

Το 1998 εκλέγεται 2η Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αμαρουσίου όπου ασχολήθηκε με το σχεδιασμό του αθλητικού προγράμματος του Δήμου ως πρόεδρος του Αθλητικού κέντρου.

Στις εθνικές εκλογές του 2000 εκλέγεται Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Β΄Περιφέρεια Αθηνών με 55.000 ψήφους στη δέκατη θέση.  Στις Δημοτικές εκλογές του 2002 συμμετείχε ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού που έλαβε 12%.

Είναι Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής του συνδιασμού "Μαρούσι, πόλη να ζεις".

Περισσότερα για τη Σοφία Σακοράφα στο site http://www.sakorafa.gr

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗ , 2004-12-23 21:43:21
Και άλλοι επώνυμοι έχουν τέτοιου είδους πολιτικές βλέψεις αλλά δεν γίνονται όλοι Παλαιστίνιοι υπήκοοι,απο την ενέργεια της Σακοράφα κρατώ την επινοητικότητα και τον συμβολισμό που που φέρει ,ανεξάρτητα απο τις ''καλές ή κακές '' προθέσεις της κυρίας αυτής...
ΠΑΝΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΕΑ , 2004-12-23 21:50:14
O ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΟΝΗΜΗ,ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΠΥΘΑΝΕΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ.

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 121 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57085744
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.