ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ: Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009

Επιτυχής η ημερίδα στη Θήβα

Είναι απόλυτη ανάγκη η στροφή σε μια ποιοτική γεωργία, που θα εξασφαλίσει την υγεία της φύση και της υγείας των ανθρώπων αλλά και το εισόδημά τους στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της ημερίδας για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα, που έγινε σήμερα 5 Απριλίου 2009 στη Θήβα.

Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας, οι Οικολόγοι Πράσινοι, με ευθύνη της αντίστοιχης Θεματικής Ομάδας, ανέλυσαν τις θέσεις τους ενώ γεωργοί και καταναλωτές εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στις νέες πολιτικές προοπτικές που ανοίγονται.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον επικεφαλής της Ευρωλίστας κ. Τρεμόπουλο Μιχάλη, με στελέχη της πολιτικής οικολογίας αλλά και με επαγγελματίες της πράσινης επιχειρηματικότητας.

"Απαιτούμε καθαρή παραγωγή, καθαρά προϊόντα και ευημερία των ανθρώπων. Τα τρόφιμα ποιότητας είναι βαθύτατα πολιτική υπόθεση", δήλωσε ο κ Τρεμόπουλος. "Αυτός ο σημαντικός στόχος απαιτεί πολιτικές που πρέπει να εκφραστούν και με τα κατάλληλα πρόσωπα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνίζονται για το δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν τι θα φτάνει στο πιάτο τους. Και θα εκφράσουν αυτή την ανάγκη και σε επίπεδο ευρωπαϊκού κοινοβουλίου".

Η βιολογική γεωργία και η ενίσχυσή της με συγκεκριμένα μέτρα, η λειτουργία Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας, η εισαγωγή των βιολογικών προϊόντων σε σχολεία και νοσοκομεία, η εφαρμογή μοντέλων τοπικής παραγωγής και κατανάλωσης, η διαφάνεια στις επιδοτήσεις, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη χώρα μας αναλύθηκαν υπό το πράσινο πρίσμα και από τους Σπύρο Σγούρο, πρόεδρο του οργανισμού πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ και Ελένη Τσιομίδου, συντονίστρια της ομάδας Γεωργίας των Οικολόγων Πρασίνων.

Παράλληλα, υπήρξαν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα από τον Μπάμπη Τσοκανή, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και για τις συμπράξεις ως προϋπόθεση επιτυχίας στον αγροτικό χώρο από τον Σπύρο Καχριμάνη, πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Η συζήτηση έληξε με προτάσεις αντιμετώπισης της ρύπανσης του Ασωπού από την Μαρία Βιτωράκη, χημικό μηχανικό και Δημήτρη Χρυσαφίδη, χημικό.

Φάνηκε καθαρά από τις αναλύσεις των εισηγητών και το διάλογο που αναπτύχθηκε ότι οι παραγωγοί έχουν απορρίψει τη χρήση τεχνητών ορμονών στην παραγωγή κρέατος εδώ και πολλά χρόνια και δεν επιθυμούν μεταλλαγμένα στα χωράφια και στα πιάτα τους στο μέλλον. Οι πολίτες προτιμούν να γνωρίζουν από πού προέρχονται τα τρόφιμα που καταναλώνουν, ποια μεταχείριση επιφυλάσσεται στα ζώα και ποια πρόσθετα έχουν ενδεχομένως εισαχθεί στα τρόφιμά τους. Θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα ψάρια τους προέρχονται από αλιευτικούς τόπους η διαχείριση των οποίων πραγματοποιείται με ορθό τρόπο και δεν βλάπτει το περιβάλλον.

Τα στελέχη της Θ.Ο. για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα είχαν την ευκαιρία πέρα από τη διαδικτυακή επικοινωνία, να γνωριστούν καλύτερα, να θέσουν προβληματισμούς για τ΄ αγροτικά θέματα, να προγραμματίσουν τη δράση τους αλλά και να γευτούν οικολογικά προϊόντα της περιοχής.

Επιδίωξη της Θεματικής Ομάδας είναι η δημιουργία μιας σταθερής σχέσης επικοινωνίας μεταξύ αγροτών, αλιέων και καταναλωτών. Διεκδικούμε στα πλαίσια της Νέας ΚΑΠ, από την πολιτική ηγεσία να θέσει αυστηρούς κανόνες για οικολογικά ορθό και κοινωνικά δίκαιο ανταγωνισμό και να μεριμνήσει για τη τήρηση αυτών των κανόνων από όλους.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Πληροφορίες: Σγούρος Σπύρος (6936904300 ), Τσιομίδου Ελένη ( 6948231493)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210.3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 103 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58154003
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.