ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Κλίμα
Greenpeace , Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σήμερα στην ανάγκη χρηματοδότησης των αναπτυσσόμενων κρατών για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, ωστόσο απέτυχαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες οικονομικές δεσμεύσεις [1]. Με τέτοιες κινήσεις είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα οδηγήσουν σε μία επιτυχημένη συμφωνία στην Κοπεγχάγη όπου, στο τέλος του χρόνου, θα αποφασιστεί το μέλλον του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Η Εαρινή Σύνοδος Κορυφής επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα παροχής κεφαλαίων προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο με στόχο την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές θα αφορούν επενδύσεις για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προστασία των δασών και την αντιμετώπιση των αναπόφευκτων επιπτώσεων από τις κλιματικές αλλαγές. Ωστόσο, οι ηγέτες της Ευρώπης δεν είπαν πόσα χρήματα θα δαπανήσουν για να υποστηρίξουν τις δράσεις αυτές και μετέθεσαν για τη Θερινή Σύνοδο Κορυφής (Ιούνιος 2009) την αντιμετώπιση του ζητήματος.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να προσφέρουν στις αναπτυσσόμενες χώρες έναν άδειο κουμπαρά που αρνήθηκαν να γεμίσουν. Οι αναπτυσσόμενες χώρες δε θα συμμετάσχουν σε μία παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες γενναίες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα υπόλοιπα αναπτυγμένα κράτη", είπε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Η Greenpeace καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να σταματήσουν τις χρονοτριβές και να αξιοποιήσουν τις επόμενες υπουργικές συνόδους για την επίτευξη συμφωνίας, που θα εξασφαλίζει συγκεκριμένα κεφάλαια για τις αναπτυσσόμενες χώρες [2]. Η Greenpeace καλεί επίσης την G20 να δημιουργήσει ομάδα δράσης, στην επόμενη Σύνοδο στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της για τη χρηματοδότηση. Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να συμβάλουν στις διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρωτοστάτησαν στην εξεύρεση λύσεων για τη σωτηρία των τραπεζών με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, αλλά μέχρι σήμερα έχουν αποτύχει παταγωδώς στη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου και πράσινου πλάνου οικονομικής ανάκαμψης το οποίο θα μας βγάλει και από την οικονομική αλλά και από την περιβαλλοντική κρίση" [3] είπε ο Δημήτρης Ιμπραήμ.

Greenpeace
Κλεισόβης 9, 10677, Αθήνα, τηλ. 210 3806374 & 375, fax 210 3804008 www.greenpeace.gr

Σημειώσεις:

[1] H Greenpeace καλεί τα αναπτυγμένα κράτη να προχωρήσουν σε ετήσιες (έως το 2020) χρηματοδοτήσεις ύψους τουλάχιστον ¤ 40 δις για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, 30 δις για την προστασία των δασών, και ¤ 40 δις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

[2] Οι θέσεις της Greenpeace για την ιστορική ευθύνη των βιομηχανικών χωρών στην «δημιουργία» του φαινόμενου του θερμοκηπίου, αλλά και για την αναγκαιότητα διάθεσης συγκεκριμένων ποσών προς τις αναπτυσσόμενες χώρες – ενόψει Κοπεγχάγης – προκειμένου να προχωρήσουν σε μέτρα καταπολέμησης των κλιματικών αλλαγών: http://www.greenpeace.org/greece/press/118523/eu-financing

[3] Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας η ανεπάρκεια των ορυκτών καυσίμων, η οποία ευθυνόταν εν πολλοίς για την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων το 2008, δεν έχει επιλυθεί και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία νέα περίοδο υψηλών τιμών. (Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας, World Energy Outlook, 2008)

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 334 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57100883
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.