ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ arrow Οικολ. Παρέμβαση Ηρακλείου Δευτέρα 30 Ιαν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Σοβαρές καταγγελίες της "Ανθρώπινης Πόλης" για αδιαφαν Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη"
Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη , Κυριακή, 25 Ιανουάριος 2009

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΤΕΓΑΝΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Στα 52 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009 περιλαμβάνεται και το θέμα «Έγκριση Πολεοδομικής μελέτης ανάπλασης της παλιάς πόλης και ειδικότερα η πρόταση αναθεώρησης του ρυμοτομικού σχεδίου της». Θέμα που, λόγω της σοβαρότητάς του, θα απαιτούσε μια ξεχωριστή ειδική συνεδρίαση με προφανή προϋπόθεση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να γνωρίζουν σε βάθος τις προτάσεις της μελέτης και να έχουν αρκετές εργάσιμες ημέρες στη διάθεσή τους για να διευκρινίσουν πλευρές της πρότασης και να επεξεργαστούν τις δικές τους προτάσεις. Τίποτα όμως από αυτά δεν συμβαίνει.

Τα θέματα διανεμήθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους αργά το βράδυ της Παρασκευής 23/1, η εισήγηση στο συγκεκριμένο θέμα είναι όλη κι όλη τρεις σελίδες χωρίς καμιά ουσιαστική πληροφορία για τις πολεοδομικές προτάσεις της. Η απάντηση του Αντιδημάρχου Πολεοδομικών κ. Ξημέρη όταν ζητούσαμε να λάβουμε γνώση της μελέτης ήταν πως είναι ακόμα στο στάδιο των διαβουλεύσεων με την δημοτική αρχή και ότι θα λάβουμε γνώση όταν θα ολοκληρωθεί και έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε τώρα, που ολοκληρώθηκε, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας δεν γνωρίζουν την μελέτη, η οποία δεν διανεμήθηκε ούτε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όπως έχει αποφασιστεί να γίνεται και έχει δεσμευτεί η δημοτική αρχή.

Αντιθέτως, ο κ. Δήμαρχος έφερε τον μελετητή στο Ηράκλειο (φυσικά με έξοδα του Δήμου), παρουσίασε την μελέτη στη δημοτική του ομάδα και πάρθηκαν αποφάσεις, όπως πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε. Οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, βλέπετε, είναι β΄ διαλογής γι΄ αυτόν. Το «δεν χρειάζεται να ξέρουν, δεν δικαιούνται να ομιλούν», φαίνεται πως πρεσβεύει ο κ. Δήμαρχος. Το λέμε αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, συμβαίνει κατ΄ επανάληψη. Το ίδιο έγινε πρόσφατα και με την παρουσίαση της μελέτης του Ανατολικού Πολεοδομικού Κέντρου, η οποία παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στην δημοτική του ομάδα, παρουσιάστηκε και σε 28 φορείς της πόλης αλλά οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δεν προσκλήθηκαν ούτε στη δημόσια παρουσίαση.

Η αντίληψη αυτή της δημοτικής αρχής δεν είναι μόνο βαθειά αντιδημοκρατική, είναι επικίνδυνη. Επικίνδυνη για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επικίνδυνη για τους πολίτες και την πόλη. Παραπέμπει ευθέως σε άλλες σκοτεινές εποχές επιλεκτικών διακρίσεων κι ανισοτήτων.

Και το ερώτημα είναι, γιατί;

Απάντηση υπάρχει, όπως υπάρχει για καθετί που συμβαίνει ή δεν συμβαίνει στην πόλη. Πίσω από τις διαδικασίες διαβούλευσης και αποφάσεων για πολεοδομικές και ρυμοτομικές μελέτες κρύβονται ποικιλώνυμα συμφέροντα, συμφέροντα που υπηρετεί και προάγει η δημοτική αρχή. Συνιστούμε σε όσους αμφιβάλουν γι΄ αυτό να ερευνήσουν στα υποθηκοφυλακεία τις αγοραπωλησίες που γίνονται, και από ποιους γίνονται, σε διάφορες περιοχές της παλιάς πόλης πολύ πριν προκύψουν σ΄ αυτές αναπλάσεις και πολεοδομικές αλλαγές που δημιουργούν «υπεραξίες», όπως αρέσκεται να διατυμπανίζει ο κ. Δήμαρχος για την πολιτική του. Κάποιοι πάντα γνωρίζουν πριν από εμάς, για τους εαυτούς τους, που θα προκύψουν αυτές οι υπεραξίες και «επενδύουν». Οποία σύμπτωση! Αυτοί επιβάλλουν στεγανά στη λειτουργία του Δήμου, στερούν την πληροφόρηση, αποκρύπτουν στοιχεία ή παραπληροφορούν. Να γιατί, δεν χρειάζεται να ξέρουμε πολλά. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε τις προτάσεις μιας τέτοιας κλίμακας αλλαγών στην παλιά πόλη. Όσο περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο πιο επικίνδυνοι γινόμαστε γι΄ αυτούς και την πολιτική τους. Τέτοιου είδους πραξικοπήματα όμως πάντα έχουν άδοξο τέλος. Αυτό διδάσκει η ιστορία.

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

• Θα καταγγείλουμε την πολιτική της δημοτικής αρχής και την αντιδημοκρατική στάση της.

• Θα ζητήσουμε να μην συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. αν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλιστεί η ολόπλευρη ενημέρωσή μας για την μελέτη.

• Θα ζητήσουμε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Ελπίζουμε το ίδιο να πράξουν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αν δεν συμβούν τα παραπάνω, θα προσφύγουμε στην Περιφέρεια κατά της όποιας απόφασης του Δ.Σ. Κι αυτή τη φορά δεν θα μπορούν να επικαλεστούν πως δεν έχουμε «έννομο συμφέρον», όπως συμβαίνει τελευταία με αφορμή μια αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και με την οπισθοδρομική Εγκύκλιο 45/2008 του Υπ. Εσωτερικών.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη
www.filopolis.gr

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 136 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57017845
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.