ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 07 Φεβ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Ανάκληση της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Αμεση Επ. για την Πρ. της Αγριας Φύσης , Παρασκευή, 09 Ιανουάριος 2004

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2004

Ανάκληση της παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Δυστυχώς κάποιοι ραγιάδες, πολιτικοί και νομικοί, εκπρόσωποι της χώρας μας στις Βρυξέλες, καταπατώντας κάθε νομιμότητα κατάφεραν να σταματήσουν τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση της στην προστασία της άγριας πανίδας.

Αυτό είναι μια θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας η οποία υστερεί και ως προς τη φύλαξη των άγριων ζώων και ως προς την κατάρτιση επιστημονικών μελετών για την κατάσταση της πανίδας στον τόπο μας, που θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου σχετικά με την προστασία της άγριας ζωής!!!

Συγχαρητήρια κύριοι Δρυ, Χατζημιχάλη, Κρεμλή
και σκύψτε λίγο περισσότερο το κεφάλι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να εξυπηρετήσετε τον κύριο Παπαδόδημα ή κάποιον άλλο,με τον οποίο έχετε πελατειακές σχέσεις, ίσως κερδίσετε κάτι παραπάνω...

"ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΦΥΣΗΣ"

Δείτε παρακάτω το σχετικό άρθρο από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΣΕΩΝ

19/12/03

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανακαλέσει την παραπομπή της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση της Οδηγίας για τα πουλιά, αποτελεί πριν απ' όλα σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας. Αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του κυνηγετικού μας κόσμου με επίσης ευνοϊκές επιπτώσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι οι Κυνηγετικές μας Οργανώσεις, ανέμεναν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου γιατί επηρεάζουν την δυνατότητα άσκησης του κυνηγίου μέχρι και το τέλος του Φεβρουαρίου.

Θυμίζουμε ότι πριν από τέσσερα χρόνια είχε ξεκινήσει μια διαδικασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της χώρας, σχετικά με τη διάρκεια κυνηγίου και συγκεκριμένα σχετικά με το χρόνο λήξης της κυνηγετικής περιόδου. Για το θέμα αυτό αποφασίστηκε τελικά η παραπομπή της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον περασμένο Απρίλιο η Ελλάδα έλαβε το κείμενο της παραπομπής. Το Ειδικό Νομικό Γραφείο των Κοινοτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Γεωργίας ζήτησε από την υπηρεσία Θήρας στοιχεία, για να συνταχθεί η επίσημη απάντηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα οποία θα στήριζαν την κυνηγετική περίοδο που ισχύει στη χώρα μας σύμφωνα με τις Ρυθμιστικές Αποφάσεις του Υπουργού Γεωργίας. Η αρμόδια υπηρεσία Θήρας όμως, δεν συνεργάστηκε όπως όφειλε, δηλαδή δεν έδωσε κανένα επιχείρημα στήριξης και κυρίως δεν ενημέρωσε για τη νέα Ρυθμιστική Απόφαση που είχε εκδοθεί από τον Υπουργό Γεωργίας η οποία ήταν εναρμονισμένη με τις οδηγίες της επιτροπής της Ε. Ε. Έτσι άφησε τους αρμόδιους Νομικούς Συμβούλους χωρίς καμία βοήθεια.

Στο σημείο αυτό η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, έπειτα από έγκριση του Υφυπουργού Γεωργίας κ. Χατζημιχάλη, συνεργάστηκε με το παραπάνω Ειδικό Γραφείο Κοινοτικών Υποθέσεων και συνέβαλε αποφασιστικά στην προετοιμασία και διαμόρφωση της επίσημης αντίκρουσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, παρέχοντας στοιχεία, επιχειρήματα και όλα τα απαραίτητα σχετικά έγγραφα.

Πρόσφατα, οι Νομικές Υπηρεσίες της Ε. Ε., στις Βρυξέλλες αφού μελέτησαν την παραπάνω αντίκρουση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι λόγοι για τους οποίους η χώρα είχε αρχικά παραπεμφθεί, δεν ίσχυαν πλέον και για τον λόγο αυτό, έγινε ακύρωση της παραπομπής.

Ενέργεια αρκετά σπάνια, που δικαιώνει τις Κυνηγετικές μας Οργανώσεις οι οποίες ενήργησαν με σύνεση και μεθοδικότητα και με την επιστημονική πληρότητα που διαθέτουν τεκμηρίωσαν τις θέσεις της αντίκρουσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχοντας να αντιμετωπίσουν μια άκρως αρνητική και σκόπιμα υπονομευτική στάση των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου. Οι παράγοντες αυτοί, παρ' ότι όφειλαν να υποστηρίξουν την Ελληνική Δημοκρατία, προτίμησαν όχι μόνο να μην βοηθήσουν αλλά και να μη δώσουν την συγκεκριμένη Απόφαση η οποία αποδείχθηκε καταλυτική για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Μετά λοιπόν από την εξέλιξη αυτή δικαιώνεται πλήρως η εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην Κ.Σ.Ε. ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται το κύρος μας και αποδεικνύεται η ικανότητα μας να συνεισφέρουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση των κυνηγετικών θεμάτων, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της συνεργασίας, για την οποία πρέπει, ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε, τον Υπουργό Γεωργίας κ. Γ. Δρυ και τον Υφυπουργό κ. Φ. Χατζημιχάλη, ήταν να αποσυρθεί μια κατηγορία σχετική με θέματα περιβάλλοντος προς μια χώρα - μέλος, περίπτωση ιδιαίτερα σπάνια. Επιτυχία, που μας οδηγεί στο να αντιμετωπίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα την διαχείριση του περιβάλλοντος.

Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Δευτέρα, 19 Ιανουάριος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 59 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57107524
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.