Πυρηνική ενέργεια: τα υπέρ και τα κατά |
|
|
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ -
Πυρηνικά
|
Σ.Ε.ecocrete
,
Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2009
|

Σόλωνα Κασίνης, Eva Glawischnig, Μαρία Βασιλάκου, Μιχάλης Προμπονάς- και δυο κείμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Εκδόσεις "το πέρασμα' Σελίδες 161 Αθήνα 2008
Ο απογοητευτικός τρόπος με τον οποίο άνοιξε, για να κλείνει παρευθύς προτού φθάνει στην ουσία, η δημόσια συζήτηση στην χώρα μας για την πυρηνική ενέργεια και την χρήση της προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα αδιέξοδα του ευεργετικού ισοζυγίου-κυρίως υπό το πρίσμα της κορύφωσης των περιβαλλοντικών ανησυχιών, της ήδη ορατής κλιματικής αλλαγής, γέννησε την ανάγκη να μπουν στο τραπέζι τα υπέρ και τα κατά της προσφυγής στην πυρηνική ενέργεια. Με σαφήνεια επιχειρημάτων, με ένταξη στην ελληνική δημόσια συζήτηση της επιχειρηματολογίας που ξεδιπλώθηκε στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια σκηνή, προπάντων όμως με την ουσιαστική διασταύρωση των επιχειρημάτων.
Αποτελεί η πυρηνική ενέργεια μέρος της λύσης του ενεργειακού, ή αντίθετα είναι η απαρχή νέων προβλημάτων; Μόνο με βάση τη συζήτηση, τη νηφάλια και ουσιαστική δημόσια συζήτηση μπορεί να αρχίσει να επιδιώκεται η αναζήτηση απαντήσεων. Που θα καθορίσουν, εν πολλής, το ενεργειακό αύριο.
Σ.Ε.ecocrete
. ecocrete.gr . |