ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τετάρτη 28 Σεπ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Xριστούγεννα... με Παρέλαση Πτωμάτων Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Δικαιώματα των ζώων
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ , Τετάρτη, 31 Δεκέμβριος 2008

O οικο-φιλοζωϊκός σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και δυσαρέσκειά του για την αλόγιστη παρέλαση πτωμάτων που, όπως κάθε Χριστούγεννα έτσι και φέτος, προβάλλεται από την ελληνική τηλεόραση. Ο λόγος είναι για τα δύστυχα τα ζώα που πριν γίνουν βορά στα γιορτινά μας τραπέζια, τα βλέπουμε να κρέμονται τόσο αβασάνιστα από τα τσιγκέλια των κρεοπωλείων. Και το θέαμα αυτό όχι μόνο δεν μας προκαλεί διόλου δυσάρεστα συναισθήματα, αλλά το θεωρούμε και σαν κάτι το φυσικό, δεδομένο και εορταστικό! Γαλοπούλες, γουρουνάκια, λαγοί, κατσικάκια, πάπιες, κοτοπουλάκια, και δε συμμαζεύεται, κρέμονται αρτιμελή, σχεδόν σα ζωντανά, σαν να μπορούν ακόμα, σιωπηλά όμως πια, να ουρλιάξουν, να σκούξουν, να σπαρταρήσουν, υπερασπιζόμενα τη ζωή τους. Αλλά εμάς τι μας νοιάζει; Αφού έτσι είναι το έθιμο, η παράδοση, οι διατροφικές μας συνήθειες στο κάτω-κάτω...

Στο βωμό δε της κατανάλωσης και του τερψιλαρύγγιού μας στήνονται ολόκληρα ρεπορτάζ ενημερώνοντάς μας για την αγοραστική αξία των "κρεάτων", ενώ εκπομπές μαγειρικής οργιάζουν σε φαντασία προτείνοντας συνταγές που κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν: Ελάφι με καρύδια, αγριογούρουνο με κυδώνια, πάπια πορτοκάλι, γαλοπούλα γεμιστή, χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά.

Η πλήρης απαξίωση της ζωής. Η παντελής υποβάθμιση και μηδενισμός της. Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να ξεφύγει πλέον από την αδηφαγία μας... Δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να προστατευθεί από την αυθαιρεσία μας. Η πανίδα ξεκληρίζεται προς βρώση, αφού μοστραριστεί πρώτα σαν εμπόρευμα και κανένας νόμος αλλά ούτε και καμιά ηθική αξία δεν μπορεί να επέμβει, αφού πολύ απλά δεν υπάρχουν.

Εμείς καλούμε το καταναλωτικό κοινό να αρνηθεί να συμμετάσχει σε ένα σύστημα διεφθαρμένο που δεν τιμά τη ζωή και που σχεδόν ψυχαναγκαστικά "καταναλώνει θάνατο", αφού το επιβάλλουν απολιθωμένα και αναχρονιστικά ήθη και έθιμα. Καλούμε τους πολίτες να σταματήσουν να μεταχειρίζονται τη ζωή ως αντικείμενο προς κατανάλωση και να σκεφτούν ότι αυτά τα "κρέατα" που βλέπουν κρεμασμένα στο τσιγκέλι ήταν ζωντανά πλάσματα που αισθανόντουσαν τον πόνο όπως και εμείς, είχαν το ίδιο ένστικτο επιβίωσης όπως και εμείς, και το δικό τους προορισμό και ρόλο σ’αυτό τον κόσμο όπως και εμείς.

Αν δεν αλλάξουμε τη θέασή μας προς τη ζωή σε όποια μορφή κι αν αυτή εκδηλώνεται, επιβεβαιώνουμε ότι δεν ξεχωρίζουμε σε τίποτε από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, παρά είμαστε ωμοί εκμεταλλευτές, βιαστές και δολοφόνοι όλων των αδύναμων όντων που έχουν την ατυχία να πέφτουν στο δρόμο μας. Όμως η "ανωτερότητα" μας απέναντι στα ζώα έγκειται ακριβώς στη δυνατότητα που αποκτήσαμε χάρη στην ανάπτυξη των ανώτερων λειτουργιών του νεοφλοιού μας, να σεβόμαστε και να συναισθανόμαστε την αγωνία και τον πόνο όλων των ζωντανών πλασμάτων και να τους αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη ζωή ή, αν μη τι άλλο, έναν πιο αξιοπρεπή θάνατο. Μέχρι να γίνει αυτό, εμείς θα συνεχίζουμε να τρώμε τις σάρκες όχι μόνο των άλλων όντων, αλλά και τις δικές μας, αφού μια κοινωνία που δεν εκδηλώνει ευαισθησία και σεβασμό απέναντι στα ζώα, δεν μπορεί με τίποτε να αναπτύξει μια βαθύτερη ευαισθησία και ένα σεβασμό για τη ζωή γενικότερα.

"Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται απο το πως φέρεται στα ζώα. Στο μυαλό μου, η ζωή ενός προβάτου δεν είναι λιγότερη πολύτιμη από αυτή ενός ανθρώπου."
Μαχάτμα Γκάντι

Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Μάριζα Χριστοδούλου
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα, Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
http://pofyzo.blogspot.com/, email: pofyzo@yahoo.gr, pofyzo@gmail.com

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 99 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 55119455
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.