ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Διαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου για την ί Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Πυρηνικά
Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου , Δευτέρα, 22 Δεκέμβριος 2008

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου για την ίδρυση  ΝΑΤΟϊκού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη που θα φιλοξενεί πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα.

Η επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καταγγέλλει τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. που συμμετέχοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και ¶μυνας, υπερψήφισαν συμφωνία που δεσμεύει τη χώρας μας, να φιλοξενεί «τα όπλα και το μεμονωμένο συγκεκριμένο εξοπλισμό (π.χ. πυρηνικό, βιολογικό και χημικό (NBC)) εάν αυτό ζητηθεί από τους συμμετέχοντες.»! Δηλαδή τις χώρες του ΝΑΤΟ που μετέχουν στη συμφωνία.

Τα κόμματα αυτά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά στην πράξη ότι συναινούν στα τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια αφού, με την υπογραφή αυτού του «μνημονίου κατανόησης για την ίδρυση ΝΑΤΟϊκού επιτελείου στη Θεσσαλονίκη», δεσμεύουν τη την Ελλάδα να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, εκθέτοντας έτσι τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Με το μνημόνιο αυτό επικυρώνετε η από 29/04/2005 απόφαση του ΝΑΤΟ με την οποία τοποθετείται στις εγκαταστάσεις του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη το «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής από τους ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει:

• Την ψευδέστατη διατύπωση ότι η νομοθετική κύρωση του μνημονίου κατανόησης θα προσδώσει στη χώρα μας «ενισχυμένο προφίλ σε επίπεδο στρατηγείου και θα εξυπηρετήσει καλύτερα την αμυντική πολιτική και τις επιδιώξεις της στη συμβολή για την εφαρμογή των Σχεδίων Ειρήνης στην περιοχή»! δηλαδή τον πόλεμο.

• Θα δημιουργηθεί λένε «θετική εικόνα για τη χώρα μας μεταξύ των χωρών εταίρων του προγράμματος (Partner for peace), μεταξύ των χωρών του μεσογειακού διαλόγου και των υποψηφίων προς ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ χωρών», που σημαίνει την πρόσδεση και άλλων χωρών στο άρμα του ΝΑΤΟ.

• Χωρίς αιδώ φτάνουν στο σημείο να λένε ότι η λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, που θα μπορεί να φιλοξενεί και πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα, «θα συνιστά ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα των πολιτικών επιχειρημάτων στις τράπεζες διαπραγματεύσεων κατά τη διαδικασία λήψεως των αποφάσεων επί θεμάτων που αφορούν στα εθνικά μας θέματα».

• Προσθέτει νέα βάρη και βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο το λαό μας και στους γειτονικούς λαούς αφού όπως αναφέρεται στις διατάξεις του μνημονίου, «το Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα μπορεί να αναπτυχθεί από το ΝΑΤΟ σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου κατόπιν εντολής των Εθνικών Στρατιωτικών Αρχών, μέσω της ανάθεσης άσκησης ή επιχείρησης, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις τυποποιημένες διαδικασίες του ΝΑΤΟ. Στο επιτελείο χορηγείται «διεθνές καθεστώς» και θα εφοδιαστεί με επαρκείς πόρους από τα συμμετέχοντα κράτη για να διενεργεί ασκήσεις και οποιαδήποτε εκπαίδευση του προσωπικού του».

• Εκτός από τα πυρηνικά, τα χημικά και τα βιολογικά όπλα, η Ελλάδα «ως κράτος υποδοχής» είναι υποχρεωμένη να διαθέτει για τη λειτουργία του επιτελείου, τις απαραίτητες εγκαταστάσεις μέσα στο Γ΄ Σώμα Στρατού, να φροντίζει για τη συντήρησή τους και να προσφέρει τα απαραίτητα μέσα για τη διακίνηση του προσωπικού καθώς και να καλύπτει το κόστος της πλήρους συντήρησής τους.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου:

• Προειδοποιεί το λαό ότι  δημιουργούνται τεράστιοι και πολλαπλοί κίνδυνοι για τη χώρα μας από τα πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα, αφού μόνο με μια αίτηση ενός κράτους μέλους του ΝΑΤΟ η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να του τα παρέχει.

• Καταγγέλλει τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης που ενώ αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες προβολής των επεισοδίων που προκαλούν οι προβοκάτορες, την ίδια ώρα αποσιωπούν και αποκρύβουν από τον Ελληνικό λαό τους πραγματικούς κινδύνους που του υποβάλλουν.

• Καλεί τις φιλειρηνικές δυνάμεις, το λαό και τη νεολαία μας, να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να κινητοποιηθούν και να δράσουν για την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας, να ματαιώσουν τα σχέδια πυρηνικού εξοπλισμού της χώρας μας,  αλλά για να μην πληρώσει ο λαός το κόστος της φύλαξης των συμφερόντων του ιμπεριαλισμού.

Όχι στη εγκατάσταση του Επιτελείου Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα

Όχι σε κάθε είδους πυρηνικό, βιολογικό ή χημικό εξοπλισμό.

Ναι στην Ειρήνη και τον αφοπλισμό


Ηράκλειο 20 Δεκεμβρίου 2008

Για τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος
Κώστας Μωυσάκης

Ο Γραμματέας
Δημήτρης Σουλιωτάκης


.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 69 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58161396
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.