ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Τρίτη 06 Ιούν 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Συνέλευση "Ακρίβεια-STOP" στο Ηράκλειο Τετάρτη 10.12.2008 Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου - Διάφορα
Ακρίβεια-STOP , Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2008


Την Τετάρτη 10/12 στις 7:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των επιτροπών "Ακρίβεια-STOP" στο Ηράκλειο, στον προαύλιο χώρο της Λότζιας (Με ευθύνη του δήμου Ηρακλείου δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή της στο Πολύκεντρο Νεολαίας όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί).

Στη συνάντηση θα συζητήσουμε τις δράσεις τις οποίες θα αναλάβουμε και στην πόλη μας ενάντια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Η αυριανή συνάντηση των επιτροπών λόγω των τελευταίων εξελίξεων λαμβάνει διαφορετικό χαρακτήρα. Οι επιτροπές "Ακρίβεια-STOP" συμμετέχουν στο ΠΕΝΘΟΣ και την ΟΡΓΗ της νεολαίας και του λαού μας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του νεαρού Αλέξη. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με την εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών όπως οι: Γιάννης Παξιμαδάκης, Γιώργος Σταυρακάκης, Μαρία Φασουλάκη, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (Χαΐνης ) και άλλοι. Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη και οι ιδέες όλων είναι πολύτιμες.

Τη στιγμή αυτή η ανάγκη κινητοποίησης όλων μας γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Αν οι επιτροπές "Ακρίβεια-STOP" είχαν ένα λόγο ύπαρξης ώστε να διεκδικήσουμε μια πιο αξιοπρεπή ζωή, μετά τη δολοφονία του νεαρού μαθητή η σημασία της οργάνωσης των αντιστάσεων μας απέναντι στη κυβέρνηση των δολοφόνων γίνεται ακόμη εντονότερη. Η αυριανή συνάντηση, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί ώστε να συντονίσουμε τη δράση μας απέναντι σε μία πραγματικά επικίνδυνη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει βάψει τα χέρια της με αίμα, εδώ και τώρα πρέπει να φύγει.

Οι επιτροπές "Ακρίβεια-STOP"  στο Ηράκλειο

Ως κίνηση πολιτών από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι και σήμερα κάνουμε κάθε εβδομάδα διαμαρτυρίες έξω από τις τράπεζες, οι οποίες λειτουργούν ως νόμιμοι τοκογλύφοι, έξω από super market, τα οποία στηρίζουν τα διάφορα καρτέλ π.χ. του γάλακτος, παρελάσαμε ενάντια στη φτώχια την 28η Οκτωβρίου. Βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα στο δρόμο σε μία προσπάθεια να κινητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες του Ηρακλείου ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχια.

Κεντρικό θέμα της δράσης μας στη Κρήτη, θα αποτελέσει το ζήτημα της εμπορίας του ελαιολάδου. Αποτελεί μείζον ζήτημα για τους περισσότερους κατοίκους της Κρήτης οι χαμηλότερες από ποτέ τιμές πώλησης του προϊόντος από τους παραγωγούς, ενώ ταυτόχρονα τα super market το διακινούν σε ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

Η ανάγκη δημιουργίας των επιτροπών akribeia-stop (*)

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στη χώρα ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας το οποίο είναι υπεύθυνο για τη χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των ελλήνων πολιτών. Ωστόσο, αν και οι περισσότεροι από εμάς πλήττονται άμεσα από το κύμα αυτό, η ακρίβεια δεν έχει μόνο χαμένους. Έχει και κερδισμένους αλλά και υπεύθυνους. Κερδισμένοι είναι οι τράπεζες που λειτουργούν ως νόμιμοι τοκογλύφοι, κερδισμένα είναι τα καρτέλ των super market τα οποία αυξάνουν υπέρογκα τις τιμές όταν το εισόδημα όλων μας πιέζεται προς τα κάτω, κερδισμένες είναι οι μεγάλες εταιρίες διακίνησης καυσίμων που κρατούν υψηλά τις τιμές της βενζίνης ακόμη κι όταν η διεθνής τιμή του πετρελαίου πέφτει στο μισό. Υπεύθυνη, όμως για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση Καραμανλή με την πολιτική προστασία της οποίας η αγορά έχει γίνει πλέον ασύδοτη. Κανένας φορέας δεν προστατεύει τον καταναλωτή, η αγορανομία είναι ανύπαρκτη, τα καρτέλ ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη χωρείς κανένα έλεγχο, οι μεσάζοντες εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς οι οποίοι ενώ πουλούν τα προϊόντα τους πιο φτηνά από ποτέ, στην αγορά φτάνουν να είναι πιο ακριβά από ποτέ. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους χαμηλόμισθους ή τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται.

Κι όλα αυτά μέχρι το Σάββατο 6/12, όπου η εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαεξάχρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας αποκαλύπτει και πάλι το πρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, μίας κυβέρνησης που έβαψε τα χέρια της με αίμα. Είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία του 16χρονου παιδιού αφού με την επαναλαμβανόμενη ατιμωρησία της αστυνομικής αυθαιρεσίας, ασυδοσίας και βαρβαρότητας, όπλισε το χέρι των δολοφόνων- ειδικών φρουρών. Σήμερα γίνεται ακόμη πιο έντονη η ανάγκη να καταδικαστεί η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση που είναι πρωταίτια για την έκρηξη οργής και αγανάκτησης ολόκληρης της κοινωνίας μας. Δεν έχουμε πλέον μια κυβέρνηση μόνο ληστών, αλλά η κυβέρνηση Καραμανλή είναι μία κυβέρνηση δολοφόνων. Να φύγει εδώ και τώρα η κυβέρνηση των δολοφόνων.

Ο χαρακτήρας των επιτροπών akribeia-stop

Οι επιτροπές akribeia-stop αποτελούν μία πανελλαδική κίνηση πολιτών, μία κίνηση ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στις αυξήσεις των τιμών σε βασικά είδη, στους μισθούς των 700 ευρώ, στις τράπεζες και τα δάνεια που κλέβουν «με το μήνα», ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών παροχών. Στις επιτροπές μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θίγεται από την ακρίβεια και θέλει να αναλάβει δράση απέναντι σε αυτή. Γιατί αν εμείς οι ίδιοι δεν αναλάβουμε δράση κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει ποτέ τίποτα.

Επιτροπές akribeia-stop υπάρχουν στις περισσότερες πόλεις της χώρας, φυσικά και στους 4 νομούς της Κρήτης με στόχο να αναδεικνύουν τους υπεύθυνους για την ακρίβεια αλλά και να αναλαμβάνουν δράσεις απέναντι σε αυτή.

Είναι ψέμα πως δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την ακρίβεια

Οι επιτροπές akribeia-stop τους τελευταίους 3 μήνες έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις για την ακρίβεια. Ενδεικτικά:

• Πραγματοποιήσαμε κατάληψη των διοδίων Ζευγολατιού και Αφιδνών επιτρέποντας την ελεύθερη δίοδο οχημάτων, καθώς επιβάλλονται ιδιαίτερα υψηλό αντίτιμα για δρόμους οι οποίοι δεν έχουν καν κατασκευαστεί.

• Στο δήμο Συκεών στη Θεσσαλονίκη πετύχαμε το πάγωμα των δημοτικών τελών παρεμβαίνοντας στο δημοτικό συμβούλιο.

• Αποκλείσαμε τα Ελληνικά Πετρέλαια στην Ελευσίνα διαμαρτυρόμενοι για τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των καυσίμων.

• Παρελάσαμε την 28η Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, προκείμενου να ακουστεί η αγανάκτηση μας για το σημερινό κύμα φτώχειας.

Ακόμη μέλη των επιτροπών παρεμβαίνουν εβδομαδιαίως έξω από τράπεζες και super market διαμαρτυρόμενοι για τη σημερινή κατάσταση της αγοράς.

*Από τη συνέντευξη τύπου των Επιτροπών akribeia-stop

Οι επιτροπές ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP συντονίζουν την κίνησή τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr

Επικοινωνία τις επιτροπές στο Ηράκλειο:
akribeia.stop.ira@gmail.com
και στα τηλέφωνα
6972409244 (Μανόλης),
6973551728 (Μαρία),
6936546600 (Γιώργος)

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Τρίτη, 09 Δεκέμβριος 2008 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 122 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58233098
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.