ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Κυριακή 28 Μάι 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Επίσκεψη στους αρχηγούς κομμάτων της Συντονιστικής Επ Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Διάφορα
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών , Τρίτη, 02 Δεκέμβριος 2008

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Θηραϊκού λαού για την ανέλκυση του ναυαγίου του SEA DIAMOND, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος κ. Σπύρος Κουβέλης, παρουσία και του βουλευτή Κυκλάδων κ. Π. Ρήγα, στην αντιπροσωπεία από τη Σαντορίνη, που επισκέφθηκε τους αρχηγούς των κομμάτων.
 
Στην αντιπροσωπεία αυτή συμμετείχαν ο Έπαρχος Θήρας κ. Χρύσανθος. Ρούσσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γρατσίας, ο Αντιπρόεδρος κοινότητας Οίας – Θηρασίας κ. Νίκος Παγώνης και από μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών η κα Μ. Αργυρού, ο κ. Λ. Λυγνός, η κα Μ. Ρουσσάκη, ο κ. Π. Σιγάλας και ο κ. Κ. Τσιγαρίδας.
 
Ωστόσο, η αντιπροσωπεία ζήτησε να συναντηθεί με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δικαιολόγησαν όμως την απουσία του Προέδρου, στο φορτωμένο του πρόγραμμα. Φορείς και πολίτες πιστεύουν ότι ως πιθανά μελλοντικός πρωθυπουργός οφείλει να δεσμευτεί ότι το ναυάγιο θα ανελκυστεί από τη θάλασσα της Σαντορίνης και γενικότερα του Αιγαίου. Δεσμεύτηκαν ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής, σε γρήγορο χρονικό διάστημα.
 
Στη συνέχεια κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στη Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος κα. Παπαρήγα, παρουσία της κας Διαμάντως Μανωλάκου βουλευτής του κόμματος, εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση του Κ.Κ.Ε. στον δίκαιο αγώνα του Λαού της Σαντορίνης.
 
Ως προς το αίτημα της αντιπροσωπείας, να αναχθεί το πρόβλημα σε εθνικό ζήτημα, η κα Παπαρήγα υποσχέθηκε ότι σύντομα μετά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού που διεκπεραιώνεται στο τέλος του Δεκέμβρη, το κόμμα της θα το φέρει αμέσως μετά σε συζήτηση στη βουλή, στην ώρα του Πρωθυπουργού.
 
Η Γενική Γραμματέας στάθηκε ιδιαίτερα στη θέση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και της Κυβέρνησης ότι δεν θα διαθέσουν για την ανέλκυση χρήματα, για να μην επιβαρυνθούν οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες. Δεν ζήτησε κανείς να φορολογηθούν οι πολίτες, να φορολογηθούν αυτοί που πρέπει και ανάμεσα σε αυτούς και οι εφοπλιστές.
 
Στην προκειμένη περίπτωση η Κυβέρνηση, να χρηματοδοτήσει την ανέλκυση και να διεκδικήσει μέσω δικαστικής οδού τα χρήματα, από την πλοιοκτήτρια εταιρεία LOUIS, είπε χαρακτηριστικά.
 
Σχετικά με τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνου, η οποία εκφράστηκε παρουσία και του βουλευτή κ. Θ. Δρίτσα στάθηκε θετικά, στηρίζοντας και αυτός τον αγώνα του Θηραϊκού λαού. Απάντησε ότι με επερώτηση στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηρίξει το αίτημα της ανέλκυσης.
 
Ωστόσο, φάνηκε επιφυλακτικός για το αν θα επιτευχθεί η ανέλκυση, καθώς όπως είπε η λογική των πραγμάτων, όπως αυτά λειτουργούν στην Ελλάδα, δείχνουν ότι το ναυάγιο θα παραμείνει στο βυθό της καλντέρας, εκτός όπως είπε χαρακτηριστικά ο αγώνας του λαού συνεχιστεί και αναγκάσει την Κυβέρνηση να το χρηματοδοτήσει.
 
Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια δεν στάθηκε εφικτή την ίδια ημέρα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αναμένεται όμως σύντομα η νέα ημερομηνία της συνάντησης.
 
Τέλος, με προβληματισμό απεχώρησε από τις συναντήσεις αυτές η αντιπροσωπεία και τα κύρια μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών, αλλά με τη βεβαιότητα και την απόλυτη πίστη ότι η υπόθεση του ναυαγίου βρίσκεται στα χέρια των κατοίκων και φίλων της Σαντορίνης και μόνο μέσα από τον αγώνα θα απαλλαγούν τα νερά της καλντέρας και του Αιγαίου γενικότερα, από την οικολογική αυτή βόμβα, που όσο ο χρόνος περνά μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε πολύ χειρότερη και μη αναστρέψιμη κατάσταση.
 
Την ευθύνη φέρει η πολιτεία και ως πολίτες αυτής της πολιτείας, απαιτούμε από αυτήν να μας προστατεύσει, ως υποχρεούται.
 
Σαντορίνη 30-11-2008
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών
Για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND

.
ecocrete.gr .


ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 90 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 58154072
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.