ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ Παρασκευή 02 Δεκ 2022
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ecocinema: Συνεχίζονται οι προβολές Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ecocinema , Πέμπτη, 03 Ιούνιος 2004

4ο ECOCINEMA ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
www.ecocinema.gr

ΡΟΔΟΣ, 1-6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρόδος, Πέμπτη 3 Ιουνίου 2004

2 - Συνεχίζονται οι προβολές

Η ημέρα ξεκίνησε με τη συνέντευξη τύπου του Βρετανού Joe King, σκηνοθέτη της ταινίας Η επισκόπηση/Survey που με την προβολή της την Τρίτη το βράδυ εγκαινίασε το διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους. H ταινία που είναι το αποτέλεσμα μια φωτογραφικής περιοδεία στη Νότια Ουαλία και που σχεδιάστηκε εξ αρχής έτσι, και στη συνέχεια «ζωντάνεψε» με την τεχνική του παραδοσιακού κινουμένου σχεδίου/cell animation, μια που ο Joe King έχει μακρά εμπειρία στον τομέα αυτό. «Οι ταινίες αποτελούνται έτσι κι αλλιώς από πολλές ακίνητες εικόνες στη σειρά. Το να έχω ως υλικό ακίνητες εικόνες τις οποίες να κινώ εγώ όπως θέλω μου έδινε μεγαλύτερο έλεγχο στην ταινία. Προσπάθησα να εμφυσήσω κίνηση στο ακίνητο περιβάλλον, ώστε να μεταφέρω τη δική μου αντίληψη όταν ταξιδεύω. Ο ταξιδευτής αντιλαμβάνεται το περιβάλλον ως κινούμενο και αυτό προσπάθησα να αναπαραστήσω. Να αλλάξω την αντίληψη των ανθρώπων γι’ αυτό», είπε ο σκηνοθέτης.

Οι προβολές της χθεσινής ημέρας συνεχίστηκαν με ταινίες από το διαγωνιστικό τμήμα με θέμα το νερό και τους υγρότοπους, από το αφιέρωμα στους αυτόχθονες πληθυσμούς της γης από το διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μικρού μήκους, καθώς και από το διαγωνιστικό τμήμα για ταινίες μεγάλου μήκους.

Σήμερα το πρωί, οι σκηνοθέτες των ταινιών που προβλήθηκαν τη χθεσινή ημέρα και που βρίσκονται στη Ρόδο, παραχώρησαν συνεντεύξεις τύπου.

Ο Ισλανδός Hjalmtyr Heiddal, σκηνοθέτης της Παλιάς ακονόπετρας/The Old Whetstone που θέμα της είναι η ζωή ενός ανθρώπου ο οποίος επιμένει να ζει στη βορειοδυτική Ισλανδία από φυσικούς πόρους, παραμένοντας προσκολλημένος στις παραδοσιακές μεθόδους των προγόνων του, είπε χαρακτηριστικά «Συνάντησα τον ‘εκκεντρικό’ Πίτερ σε μια περιοχή στην οποία σχεδόν κανείς δεν ζει πλέον. Είναι ιδιοκτήτης μιας τεράστιας έκτασης, έχει τρεις γιους που όλοι έχουν το δικό του όνομα  -αυτή είναι η παράδοση της περιοχής- και έχει ισχυρές απόψεις για την κυβέρνηση και το καθεστώς. Ο Πίτερ είναι ένας ‘παραδοσιακός’ σύγχρονος αναρχικός».

Τη σκυτάλη παρέλαβε η ελληνίδα κοινωνική ανθρωπολόγος Πόλα Μπούσιου, σκηνοθέτις της ταινίας Soliloquies, μιας ταινίας-δοκιμίου πάνω στη μεταμοντέρνα νομαδική εμπειρία, τη γυναικεία αυτονομία και τη μοναχικότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δουλειά του ανθρωπολόγου είναι η παρατήρηση και η ανακάλυψη των ανθρώπων. Εγώ επέλεξα να παρουσιάσω στην ταινία τη δική μου δική μου οπτική, τη δική μου σύνθεση των ελλειπτικών πορτρέτων των 11 ελληνίδων γυναικών που αποφάσισαν να ‘χάσουν’ τους εαυτούς τους στην Ινδία παίζοντας με αυτούς διαφορετικούς ‘ρόλους’. Και υπάρχει μια έντονη δημιουργικότητα σε αυτό».

Τέλος, η Φινλανδή Annika Sylvin Reuter, σκηνοθέτις της ταινίας Γείτονες/Neighbours, που περιγράφει την ιστορία της γειτνίασης δύο αντρών στην Κροατία, ενός φαροφύλακα και ενός άλλου που αποφάσισε να ζήσει μακριά από τον κόσμο, δήλωσε ότι αυτό που την συγκλόνισε και αποφάσισε να κάνει αυτή την ταινία ήταν ότι «ενώ στις μεγαλουπόλεις οι γείτονες που ζουν τόσο κοντά ο ένας στον άλλο σχεδόν δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και δεν έχουν καμιά επικοινωνία, στην εγκαταλειμμένη αυτή περιοχή η γειτνίαση έγινε ουσιαστική και ανθρώπινη».

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Σάββατο, 05 Ιούνιος 2004 )

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 63 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 56167806
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.