ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Σάββατο 25 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Το ECOFESTIVAL 2008 ξεπέρασε κάθε προσδοκία Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ - Εκδηλώσεις
ΔΗΩ , Δευτέρα, 24 Νοέμβριος 2008

11η ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2008, βράδυ Κυριακής, έκλεισε τις πόρτες της η 11η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών-ECOFESTIVAL 2008, που διοργανώθηκε από τη ΔΗΩ, τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων και την Do Something Memorable.

Τόσο οι αριθμοί όσο και οι εντυπώσεις μιλάνε για ένα γεγονός που έχει αναχθεί στον πλέον καθιερωμένο θεσμό της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας. Με σταθερό ρυθμό, το Ecofestival μεγαλώνει και βελτιώνεται, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλο το φάσμα των βιολογικών προϊόντων.

• Εγκαίνια, Βράβευση: Στα εγκαίνια της έκθεσης, που έλαβαν χώρα στην Πλατεία Λαδιού & Κρασιού το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου 2008, μίλησε ο κ. Κοντός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Κουβέλης, από το ΠΑΣΟΚ, η κ Κατσινοπούλου, από το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του Συνασπισμού, ο κ. Φούντης βιοκαλλιεργητής και εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, ο κ. Νότος, Πρόεδρος του ΟΠΕΓΕΠ, ο κ. Spadoni, από την ICEA, ο κ. Αρβανίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών Αττικής και ο κ. Σγούρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. - Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού ΔΗΩ.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Βεργίνης, Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., ο κ. Γκαβαλέκας, Γενικός Διευθυντής του ΥΑΑΤ, ο κ. Καμινάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕΓΕΠ, ο Αντινομάρχης Σερρών κ. Ραμπότας, και ο Αντινομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης. Στα πλαίσια της τελετής των εγκαινίων έγινε και η βράβευση της εταιρείας ΑΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, της πρώτης πιστοποιημένης εταιρείας βιολογικής κτηνοτροφίας στη χώρα μας.
Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους και ο κ. Σιούφας, Πρόεδρος της Βουλής και τακτικότατος επισκέπτης όλα τα τελευταία χρόνια του Ecofestival, ο κ. Σηφουνάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κοροβέσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και η κα Βρανάκη, Διευθύντρια της Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του ΥΑΑΤ.

• Επισκέπτες: Η άνοδος του αριθμού των επισκεπτών στην 11η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών Ecofestival 2008, αλλά και η ποιότητα του κοινού που επισκέφθηκε την έκθεση, αντανακλούν τη σταθερή εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας. Ενδεικτική ήταν η στάση του κοινού και η ποιότητα των ερωτήσεών τους προς τους εκθέτες, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα των διατροφικών κινδύνων που ελλοχεύουν σήμερα, και έχουν αποφασίσει να στραφούν προς τη διατροφή με προϊόντα οικολογικής γεωργίας. Εκατοντάδες ήταν και οι επαγγελματικοί επισκέπτες της έκθεσης (εμπορικοί αντιπρόσωποι, παραγωγοί, έμποροι, καταστήματα), από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν και η παρουσία του Τύπου στην έκθεση.

• Εκθέτες και Προϊόντα: Όπως κάθε χρόνο, η έκθεση συγκέντρωσε την πλειοψηφία των επαγγελματιών του χώρου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των βιολογικών προϊόντων. Πέρα από το χώρο της βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας και μεταποίησης, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κλάδου των βιολογικών καλλυντικών και ειδών οικιακής χρήσης, ενώ έντονο ήταν το παρόν των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των εξειδικευμένων εντύπων.

• Παράλληλες εκδηλώσεις: Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκαν και ειδικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με ποικίλλα θέματα. Γέμισε η αίθουσα από ενδιαφερόμενους για τους Ενεργούς Μικρο-οργανισμούς, ενώ ιδιαίτερα έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για τις παρουσιάσεις με θέμα τη βιολογική γεωργία, την διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, την υγιεινή διατροφή, τη βιολογική οινοποίηση, τη διαχείριση των υδάτων, την κομποστοποίηση, τα βιολογικά καλλυντικά, την κλιματική αλλαγή, τον αειφόρο τουρισμό, αλλά και την ημερίδα για τα μεταλλαγμένα.

• Πλατεία Λαδιού & Κρασιού: Για άλλη μια χρονιά οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ωραιότερη φιάλη ελαιολάδου στα πλαίσια του 3ου Διαγωνισμού Συσκευασίας Βιολογικού Ελαιολάδου, ενώ φέτος στήθηκε για πρώτη φορά η Πλατεία Λαδιού & Κρασιού, μια καινοτομία για τη χώρα μας, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τους περσινούς νικητές του Διαγωνισμού Συσκευασίας Βιολογικού Ελαιολάδου, τα ελληνικά ελαιόλαδα που προκρίθηκαν στον διεθνή διαγωνσμό PremioBiol 2008 και τα κρασιά που διακρίθηκαν στην 3η Γευσιγνωσία Οίνου από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας.

• Παιδότοπος: ¶νευ προηγουμένου ήταν η επιτυχία του χώρου που στήθηκε για τους νεαρότερους επισκέπτες της έκθεσης, από το εξειδικευμένο προσωπικό του παιδότοπου Roly Poly. Ήδη από την πρώτη μέρα της έκθεσης, τα παιδιά κατέκλυσαν τον χώρο αυτό, που είχε στηθεί με φροντίδα και μεράκι, και τον γέμισαν με τις ζωγραφιές και τα χαμόγελά τους, ενώ οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία για σύντομη ξεκούραση από την περιήγησή τους στα δύο επίπεδα της έκθεσης.

• Μουσικοκαλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα: Ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ, καθώς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικό show από επαγγελματίες χορευτές, οι οποίοι έδωσαν στην όμορφη αυτή βραδιά τη λάμψη από το χορευτικό τους ρεπερτόριο, από το cha cha cha μέχρι το οριεντάλ.

• Διατροφή στην Έκθεση: Γι' άλλη μια χρονιά στο εστιατόριο και στα καφέ του ECOFESTIVAL τα προσφερόμενα για κατανάλωση ποτά και τρόφιμα αποτελούνταν αποκλειστικά από συστατικά βιολογικής προέλευσης.

• Εκτυπώσεις από ανακυκλωμένο χαρτί: Όλα τα έντυπα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Έκθεσης (φάκελος εκθετών, φυλλάδια ενημέρωσης, προσκλήσεις, κατάλογος εκθετών, εισιτήρια) εκτυπώθηκαν σε ανακυκλωμένο χαρτί, συνεισφέροντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα θετικός είναι λοιπόν ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες, υπογραμμίζοντας τις σταθερές βάσεις της αγοράς των βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες της Ecofestival 2008, τον χορηγό της έκθεσης, Marfin Egnatia Bank, τους χορηγούς επικοινωνίας, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και Agrenda, καθώς και τα ΜΜΕ και όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μας να προσφέρουμε μια ακόμα ποιοτικότερη έκθεση.

Ελευθερία Γεωργιάδη
Διεύθυνση Ανάπτυξης και Επικοινωνίας
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης
www.dionet/ecofestival ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Προώθησης και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού ΔΗΩ.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αριστοτέλους 38 –104 33 Αθήνα
Τηλ: 210 8224384 - Fax: 210 8848164
E-mail:
magazine@dionet.gr - Ιστοσελίδα: www.dionet.gr

.
ecocrete.gr .

Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 88 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57582382
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.